American Express a inregistrat o scadere a profitului trimestrial de 38%, pe fondul pierderilor din sectorul creditelor, ceea ce a dus la o depreciere a titlurilor la sfarsitul sedintei de tranzactionare, potrivit NewsIn care citeaza Reuters. Compania de carti de credit a anuntat ca cei mai multi clienti si-au redus cheltuielile si au prelungit perioadele de plata a facturilor, American Express nemaiputandu-si atinge astfel tinta anuala de crestere cu 4-6% a castigurile per actiune.

Clientii companiei sunt in mare majoritate persoane instarite iar dificultatile pe care acestia le intampina la plata creditelor indica o temperare a cresterii economice.

Un alt motiv al rezultatelor slabe inregistrate in ultima perioada de compania americana poate fi o reducere a extinderii, a declarat directorul de investitii al Horizon Investment Services, Richard Moroney.

Castigurile din al doilea trimestru ale American Express, a patra companie americana de carduri ca marime, au scazut pana la 653 milioane de dolari, sau 56 de centi pe actiune de la 1,057 miliarde de dolari si 56 de centi pe actiune, inregistrate in aceeasi perioada a anului trecut.

Compania a alocat in al doilea trimestru al acestui an 1,88 miliarde de dolari pentru a acoperi pierderile, aproape dublu fata de suma de 977 miloane de dolari, alocata pentru aceeasi perioada a anului 2007.

"Obiectivul nostru este sa castigam o cota de piata mai profitabila", a anuntat in cadrul unei conferinte directorul executiv, Kenneth Chenault.

Numarul de detinatori de carduri American Express la nivel international este de 90,1 milioane, in crestere fata de 82,2 milioane de posesori, in anul 2007.

Actiunile companiei s-au depreciat cu 21% in acest an, fata de o scadere de 14% a indicelui Standard & Poor's 500.