Banca Comerciala Romana a introdus, joi, doua servicii noi la bancomat pentru utilizatorii de carduri: schimbarea codului secret (PIN) si obtinerea unui extras de cont al cardului de credit, a declarat directorul executiv din cadrul institutiei, Igor Zganjer.

"Schimbarea codului PIN este importanta pentru ca ofera mai mult confort si mai mult control asupra cardului", a explicat Zganjer. "Daca un client care merge la restaurant ii da ospatarului cardul pentru a face tranzactia si, ulterior, are o suspiciune poate sa modifice imediat codul PIN", a adaugat acesta. Serviciul este disponibil atat pentru cadrurile de credit, cat si pentru cele de debit si este gratuit.

Extrasul de cont al cardului de credit va contine informatii privind numarul si tipul de tranzactii efectuate de la ultimul extras, suma minima de plata si termenul de plata, a mentionat directorul executiv al BCR.

Prin introducerea celor doua facilitati pentru carduri, BCR intentioneaza sa creasca volumele tranzactionate. "Importanta este obtinerea unor volume mai mari si sa crestem cota de piata pentru cardurile de credit", a spus Zganjer.

Pentru anul viitor, BCR si-a propus sa creasca numarul de POS-uri cu 30% si al numarului de carduri cu 20%, atat pentru cele de debit, cat si pentru cele de credit. Totodata, BCR intentioneaza sa majoreze volumele tranzactionate cu 40% la POS-uri si cu 15% la ATM-uri.

BCR si-a stabilit aceste tinte pentru a-si pastra pozitia de lider pe piata cardurilor, a mentionat Zganjer. In prezent, BCR are peste 1.600 de ATM-uri si peste 14.000 de POS-uri la comercianti. Volumul tranzactiilor realizate prin carduri BCR a crescut cu peste 40%, in primul semestru din 2008, insemnand aproximativ 1,5 miliarde lei.