Grupul Allianz este aproape de finalizarea vanzarii Dresdner Bank catre Commerzbank, tranzactie care ar duce la fuziunea dintre a doua mare banca a Germaniei si respectiv a treia ca marime, sustin surse citate de Reuters.Allianz a confirmat vineri intr-un comunicat ca se afla in negocieri avansate pentru vanzarea Dresdner, care ar putea sau nu, sa conduca la un acord. Tranzactia, estimata de analisti la circa noua miliarde euro, va crea un rival pentru Deutsche Bank, cea mai mare banca a Germaniei, tara cu cea mai puternica economie din Europa.

Commerzbank va prelua initial 51% din Dresdner, urmand sa achizitioneze ulterior si restul actiunilor, iar acordul va fi anuntat nu mai tarziu de acest weekend, spun sursele Reuters. Achizitia Dresdner ar oferi Commerzbank un avantaj pe piata locala dominata de institutii financiare de stat si nu comerciale si ar permite Allianz sa puna capat unui mariaj fara succes intre bancheri si asiguratori.

De asemenea, preluarea Dresdner Bank va intari Commerzbank, care desi se numara printre cele mai mari institutii financiare din Germania este inca o banca mica din punctul de vedere al standardelor europene, cu o valoare de piata de circa 13 miliarde euro, mai putin decat jumatate din valoarea de piata a Deutsche Bank.