Dupa ce a publicat rezultatele financiare (inainte de termen) si a anuntat un set de "key strategic initiatives", cotatia Lehman Brothers a continuat sa scada. Costul protectiei in caz de faliment a crescut, in timp ce agentiile S&P si Moody’s ameninta cu noi reduceri de rating, scrie Liviu Moldovan, pe blogul lui.

Rezultatele publicate nu au avut cum sa bucure piata: o pierdere de 5,92 dolari pe actiune (fata de -3,43 estimari) si reducerea dividendului anual la 5 centi pe actiune fata de 68 de centi. In plus, oficialii si-au anuntat intentia de a vinde divizia de investment management, si asta cat de rapid posibil.

Apa de ploaie, as spune eu. In afara de faptul ca am aflat niste cifre, bazate pe portofoliul si activitatea companiei de pana la 31 august, oficialii nu au oferit nimic nou:

  • sigur, pierderile raportate au fost mai mari decat estimarile. Dar, in acest climat toxic in care, in cele mai multe cazuri se invart astazi companiile financiare, trebuie sa fii inconstient sa te bazezi pe estimarile din piata. Faptul ca Lehman a raportat pierderi mai mari devine, automat, un non-event;
  • cand pretul de piata este in zona a 7 dolari pe actiune si inregistrezi pierderi de aproape 6 dolari, insasi ideea de a da dividend este, daca vreti, strigatoare la cer. De asemenea, nimic nou: o masura care trebuia luata mai din timp;
  • despre faptul ca sunt fortati sa vanda rapid active, pentru atragerea de capital, se stia. Se stia si ca discutiile purtate cu Korea Development Bank au esuat. Deja se vehiculau doua nume noi: KKR (Kohlberg Kravis Roberts) si Carlyle. Iarasi, nimic nou.

Cu toate acestea, cotatia Lehman a stat pe plus mai toata sedinta de tranzactionare, desi costul de protectie in caz de faliment, platit de detinatorii de bond-uri, a crescut cu 135 de puncte de baza la 610 puncte de baza, valoare record.

Citeste restul articolului si comenteaza pe Mersul Trendurilor.