Federal Reserve injecteaza 180 de miliarde $ pe pietele financiare. Trezoreria emite bonuri de tezaur de 100 de miliarde $
Fed Fed a anuntat, totodata, ca a incheiat, cu Banca Centrala Europeana, cu Banca Nationala a Elvetiei, cu Banca Angliei, cu Banca Japoniei si cu banca centrala canadiana acorduri de tip "swap".
Un astfel de acord permite bancilor centrale sa se imprumute reciproc cu lichiditati pe termen scurt, necesare pentru stabilizarea sistemului financiar intern.
Actiunea concertata a bancilor centrale are ca scop stoparea panicii care a cuprins pietele financiare internationale, dupa ce banca Lehman Brothers a intrat in procedura de faliment.
Dolarul creste fata de euro, dupa anuntul Fed
Dolarul a castigat aproape un cent, pana la nivelul de 1,4279 dolari pentru un euro, imediat dupa anuntul actiunii coordonate a marilor banci centrale.
Dolarul, cotat in jurul valorii de 1,4370 $ pentru un euro, a crescut pentru scurt timp, dupa care a scazut din nou. La ora 7,40 GMT un euro se tranzationa pentru 1,4340 dolari.
Anuntul a produs efecte si pe piata aurului, dar in sens invers. Metalul galben a pierdut aproape 17 dolari, dar si-a revenit imediat. Uncia de aur valora, la aceeasi ora, 871 de dolari pe piata londoneza.
Marea Britanie: O actiune hotarata este esentiala pentru stoparea crizei financiare
Ministrul britanic al Finantelor, Alistair Darling, a declarat joi ca bancile centrale trebuie sa actioneze "hotarat si rapid" pentru mentinerea stabilitatii sistemului financiar.
"Este esential ca bancile centrale sa actioneze de o maniera hotarata si rapida in fata acestor turbulente, in conditiile in care esential este, in prezent, sa mentinem stabilitatea sistemului bancar", a spus el, comentand actiunea coordonata a marilor banci centrale.
Trezoreria emite bonuri de tezaur de 100 de miliarde $
Trezoreria americana a anuntat joi ca va emite bonuri de tezaur in valoare de 100 de miliarde de dolari, pentru a sustine Rezerva Federala si masurile de ajutor pe pietele financiare.

Dan Amariei, la 20 de ani de la lansarea albumului Omul cu Șobolani – „Ne punem în cap”: „Existau niște locuri cu un farmec mișto, cum ar fi Lăptăria sau Motoarele, genul de locuri care nu cred că vor mai exista vreodată”
VIDEO REPORTAJ Libearty Sanctuary, cel mai mare sanctuar de urși bruni din Europa/ Care este populația reală de urși? Cât de mare ar trebui să fie ea?
Paradoxul pandemiei: internările s-au prăbușit în 2020, dar numărul infecțiilor nosocomiale a crescut față de 2019 - date oficiale la nouă luni
De ce căutăm urme de viață pe Marte și ce ar însemna pentru omenire dacă le-am găsi
Găurile negre supermasive, formate din materie întunecată? / Internauții au decodat mesajul secret al roverului Perseverance / GTA ar putea fi interzis în SUA /
S-au apucat mai mulți români de yoga în pandemie? „De acasă se muncește mai mult decât de la birou. Faptul că urmează ora de yoga, mă forțează să-mi închid laptopul”
Si nu te mai bucura atit ca Babilonul cel mare o sa pice ca americanul de rind are datorii la banci pina-n git, dureri de dinti pe care de multe ori nu si le permite sa le trateze din cauza preturilor aberante la dentist, maninca la fast-food ca-i mai ieftin,etc, etc. Ura ta fata de Bush coboara pina-n ultimul cartier din NY...
Ce viziune limitata ai, dar probabil e de la sampanie. Faptul ca suntem in "era rachetelor mai mult sau mai putin balistice cu incarcaturi nucleare", ar trebui sa fie un factor de ingrijorare, nu unul de relaxare. O sa se gaseasca destui nebuni care sa dea cu bombita sa moara si jumate din populatie impreuna cu ei, cand vad ca nu o mai pot scoate la capat. Sa vezi atunci ce de sampanie o sa curga! Plus ca, asa cum se vede, tocmai marile puteri nu au economii sanatoase (fie ca se numesc China, SUA, Japonia, Rusia etc..).
Mai ai rabdare vreo 12-15 anisori si o sa vezi cat de cald o sa fie razboiul rece. Cu atat de multa populatie si cu atat de putine resurse naturale, rezultatul nu poate fi decat unul singur. Da tu bea sampanie acolo in continuare...
Ce faci cu sumele faraminoase de bani aruncate pe piatza?
Cu ce acoperi acesti bani?
Care sint produsele sau aurul care acopera acesti bani?
Exista pericolul hyperinflatiei?
Americanii (US government) imprumuta in fiecare zi banii de la chinezi. Ce se intimpla daca China nu mai imprumuta acesti bani?
PS - Raspunsuri la mishto sint considerate nule si neavenite.
Rapacitatea acestor conducatori este principalul factor care va face ca oameni obisnuitzi sa plateasca oalele sparte de catre acesti banditii.
http://www.iht.com/articles/2008/09/18/opinion/edkristof.php
PS - Astept raspunsuri la obiect, mishtourile sint considerate neavenite.
Daca aveam si eu o tiparnita de bani cumparam AIG-ul. Dau hartii pt active. Bun deal ;)
Valurile create de criza sunt din ce in ce mai mari si vor matura f multe companii. Cei care o sa sufere vom fi tot noi, plebea.
Omenirea a invatat ce inseamna acoperire intr-un metal a unei monede si de ce este mai bine sa ai masa monetara cate bunuri si servicii ai pe piata (si nu numai cat metal ai). Sunt lectii invatate in trecut, dar fara educatie mai greu sa si stii ... nu de alta, dar nimeni nu se naste invatat.
Sa vedem cat va fi inflatia.
Cat despre dat "hartii" (tiparite la imprimanta color sau nu) schimbat epe active, deal-ul cu AIG a fost imprumut (85 mld.$) garantat cu actiuni (80%). Adica IMPRUMUT. Adica nu active de 1000 mld.$
Detaliile sunt importnante, dar mai greu sa gandesti cand nu stii de ce s-a renuntat la acoperirea in aur/argint/metal a unei monede nationale.
Intotdeauna cand bagi bani in ceva prost/subprime ai sanse mai mari sa pierzi. Mai rau este cand cei care au decis (management) nu platesc, cum se intimpa in unele tari. Ca in altele, platesc, vezi Enron ...
Iar plebea fara minte si educatie va suferi intotdeauna, noroc ca va fi mai bine pe lumea cealalta: fericiti cei saraci cu duhul ca alor va fi imparatia cerurilor ...
... ai carte, ai parte ... si mai trebuie sa si gandesti (ceva mai mult).
Oricum pe linga manageri care au facut si au dres, au existat si alte cauze.
Poti sa spui si sa gandesti ca a existat DOAR o singura cauza, dar este o ingustare, limitare, cu care nu sunt de acord, mai ales ca au existat mai multi factori, nu doar managerii porniti pe facut multi bani.
De exemplu pretul caselor, care a crescut foarte mult (in SUA, in unele zone), ...
(la jumatate de pret, "pierderi" la jumatate)
...
Mr. Fund (ex chairmanul de la Lehman Brothers) a cistigat 500 milioane de dolari in cei 10 ani cind a fost PDG, ori aprox. 17000$/ora.
Trebuie inteles: doar lacomia este de vina de tot acest dezastru financiar.
Trebuie sa se inteleaga si in Romania ca USA nu este deloc ceea ce pare a fi vazut in filme.
Cat despre opinia ca Lacomia este Principalul vinovat, de acord, dar nu singura in categoria de Principale cauze ...
pai nu predicau americanii ideea de "piata libera" care rezolva totul... ce cauta banii statului in sectorul privat? e simplu sa te joci la bursa, marele companii financiare sa faca averi fabuloase dupa care sa od ea de pamint si sa vina statul si sa plateasca din buzunarele amarastenilor... E foame de bani,,,,
Veti intelege multe lucruri
http://www.imdb.com/title/tt1166827/
am mai multe informatii despre toate astea dar multe sunt confidentiale,dearece noi ne ocupam de transportul marfurilor cu aceasta tara,avand o pondere de 7-8% din marfa totala a Americii.
infine aici un seit ptr simpatizantii capitalisti:
http://news.yahoo.com/s/ap/20080918/ap_on_re_us/tent_cities
apropo la ei de ce pica bursa? caci simpatizantii capitalisti ne-au dat explicatii ca precum in rusia din cauza razboiului cu georgia
hai sa vedem , america se muta in corturi pe ce motive?
de fapt prostul moare de grija altuia....
in final tu esti cel mai ingrijorat !!! esti ingrijorat ca daca ei se duc toata lumea cade! nicivorba!! f prost gindit!