Oficialii europeni ar trebui sa pregateasca masuri similare pachetului american de salvare a sistemului financiar, in valoare de 700 miliarde de dolari, a declarat, miercuri, Josef Ackermann, directorul executiv al Deutsche Bank, potrivit NewsIn care citeaza Reuters. Ackermann a precizat totusi ca Europa nu are nevoie imediata de un astfel de proiect.

"Daca Statele Unite aproba acest pachet, in Europa ar trebui sa se gaseasca solutii asemanatoare", a mai spus Josef Ackermann.

Totusi, Ackermann a precizat ca in Europa nu este o nevoie imediata pentru un program de asemenea amploare. Directorul Deutsche Bank a subliniat, marti, ca "cercul vicios din pietele financiare trebuie sa fie rupt prin aprobarea rapida a pachetului de salvare din Statele Unite".

O versiune revizuita a planului de salvare a institutiilor financiare americane, asteptat febril de pietele din toata lumea, va fi supusa votului in Senatul american miercuri, la doua zile dupa respingerea in Camera Reprezentantilor.

Planul administratiei Bush prevedea deblocarea a 700 de miliarde de dolari pentru cumpararea activelor neperformante ale bancilor puse in dificultate de criza creditelor imobiliare, dar a fost blocat, in mod surprinzator, de Camera Reprezentantilor.

O versiune revizuita a planului va fi supusa la vot in Senat miercuri seara. Acest vot inseamna ca, in mod exceptional, Senatul se va pronunta inainte ca membrii Camerei Reprezentantilor sa examineze din nou planul, ceea ce este prevazut sa se intample joi.