Sberbank, cea mai mare banca a Rusiei, intentioneaza sa-si dezvolte prezenta directa pe pietele CSI in conditiile crizei financiare, a declarat pentru presa rusa directorul departamentului pentru operatiuni internationale, Andrei Arofikin. Potrivit declaratiilor sale, sucursalele Sberbank din Ucraina si din Kazahstan „vor creste organic, se vor folosi de sansele fara precedent de fuziune cu banci din aceste regiuni”.

El a explicat ca este vorba de acele banci afectate de criza financiara. Arofikin a mai spus ca respectivele sucursale nu au nevoie de sprijin financiar din partea bancii mama. „In prezent, ele dispun de supracapital”, a afirmat el.

Intrebat despre pozitia Bancii Rusiei vizavi de expansiunea Sberbank in conditiile refluxului de capital, Arofkin a aratat ca reprezentantii Bancii centrale (principalul actionar al Sberbank) au sustinut intotdeauna recent adoptata strategie de dezolare a institutie, a carei prioritate absoluta in sfera internationala este prezenta pe pietele CSI.