Deutsche Bank, cea mai mare banca din Germania, a realizat in cel de-al treilea trimestru al acestui an un profit de 435 milioane de euro, spre surpriza analistilor, datorita scaderii taxelor si a noilor reglementari contabile care au permis bancii sa limiteze reducerea activelor, potrivit MarketWatch. In perioada similara a anului trecut, grupul bancar a inregistrat un profit de 1,62 miliarde de euro.

Analistii intervievati de Dow Jones Newswires se asteptau ca Deutsche Bank sa raporteze pierderi de 251 milioane de euro.

Deutsche Bank si-a redus activele cu 1,2 miliarde de euro pana la finele perioadei mentionate. Modificarea regulilor contabile din Uniunea Europeana, care permite bancilor sa reclasifice anumite categorii de active, a avut un impact pozitiv de 825 milioane de euro asupra profitului inainte de plata taxelor.

"Ramanem competitivi, dupa o perioada de turbulente exceptionale pe care le-a inregistrat piata. Conditiile de pe pietele de capital si de credit raman extrem de dificile si continuam sa monitorizam expunerea noastra pe aceste zone", a declarat Josef Ackermann, directorul executiv al institutiei.

Actiunile Deutsche Bank au crescut cu aproximativ 7,5% in deschiderea sedintei de tranzactionare a Bursei din Frankfurt.