Consiliul Concurentei a colectat date de la citeva banci si va demara o investigatie oficiala pe piata bancara, anunta Capital, citindu-l pe consilierul de concurenta Josef Nandor Nemeny. Primele tinte sint ING, Royal Bank of Scotland (fosta ABN Amro), Bancpost si UniCredit.

Potrivit sursei citate, Consiliul Concurentei s-a autosesizat asupra comportamentului de piata al bancilor. Nemeny a declarat pentru Capital ca printre problemele ce vor fi investigate se numara si cresterea excesiva a dobinzilor.

Printre bancile investigate se numara si citeva dintre numele de banci vehiculate in scandalul atacului speculativ esuat asupra leului.

Reamintim ca investigatiile Consiliului Concurentei asupra unor sectoare de piata pot dura si citiva ani. Cel mai cunoscut exemplu este cel al investigatiei pe piata petroliera, declansata in urma cu trei ani si nefinalizata nici in prezent.

Update: Mugur Stet, purtatorul de cuvant al Bancii Nationale a Romaniei (BNR) a precizat pentru HotNews.ro ca banca centrala nu a sesizat si nici nu va sesiza Consiliul Concurentei vizavi de bancile comerciale.

Mugur Stet a mai precizat ca "in ceea ce priveste activitatea bancilor comerciale, Banca Nationala, prin politica monetara si prin politica de supraveghere prudentiala, are la dispozitie parghiile prin care se asigura o functionare corecta a pietelor".