Astra-Uniqa a raportat dupa primele noua luni din acest an un profit net de peste 1,3 milioane lei, dupa pierderi nete de peste 13,6 milioane lei in aceeasi perioada a anului trecut, potrivit informatiilor asiguratorului. La finele anului trecut, asiguratorul a raportat o pierdere neta de 69,9 milioane lei. Uniqa, detinatoare a 27% din actiunile companiei, a anuntat recent ca renunta la preluarea restului de actiuni al asiguratorului, ca urmare a esecului negocierilor privind pretul tranzactiei si ca-si va retrage numele din logo-ul asiguratorului.

Dupa primele noua luni din acest an, Astra-Uniqa a inregistrat un volum de prime brute subscrise totale (viata si non-viata) de peste 500,3 milioane lei, din care 495,4 milioane lei reprezinta volumul de prime brute subscrise la asigurari generale, in crestere cu 79% fata de perioada similara din 2007.

Daunele platite de companie au inregistrat in perioada mentionata o crestere fata de perioada similara a lui 2007 cu 71 %, de la peste 117,4 milioane lei in 2007 la peste 201,1 milioane lei.

Astra-Uniqa estimeaza un profit brut de circa 1,5 milioane euro la finele lui 2008

Dupa primele noua luni din acest an, compania a inregistrat un profit net de peste 1,31 milioane lei, dupa ce in aceeasi perioada a anului trecut a raportat pierderi de peste 13,6 milioane lei. Potrivit informatiilor asiguratorului, la sfarsitul anului 2007 Astra-Uniqa a inregistrat pierderi nete de peste 69,9 milioane lei, in timp ce valoarea primelor brute subscrise a depasit 373,7 milioane lei.

Radu Mustatea, presedinte directorat Astra, a estimat la inceputul lunii octombrie din acest an, ca asiguratorul va inregistra un profit brut de circa 1-1,5 milioane euro in acest an si prime brute subscrise de aproximativ 170 milioane euro, in timp ce nivelul daunelor este asteptat sa atinga in jur de 100 milione euro.

Saptamana trecuta, Uniqa, asigurator care detine 27% din actiunile Astra-Uniqa, a anuntat ca va renunta la preluarea restului de actiuni al asiguratorului, ca urmare a esecului negocierilor privind pretul tranzactiei si ca-si va retrage numele din logo-ul asiguratorului. Mai mult, Uniqa a preluat o alta companie de asigurari, Unita, tranzactie aprobata recent de catre Consiliul Concurentei.

Nova Trade, compania omului de afaceri Dan Adamescu, care detine restul pachetului de actiuni in cadrul Astra-Uniqa a amenintat duminica trecuta cu masuri legale pentru ca austriecii de la Uniqa au incalcat obligatiile care le reveneau dintr-un contract cu firma, prin preluarea Unita.