Banca Comerciala Romana (BCR) nu este interesata sa preia afacerile din Romania ale RBS, scoase la vanzare de grupul britanic, in conditiile in care are deja o cota de piata suficienta, a spus vineri presedintele executiv al bancii, Dominic Bruynseels, citat de NewsIn.

"Avem deja o cota de piata de circa 25%, asa ca nu suntem interesati de RBS Romania, care are o cota de piata mult mai mica", a spus Bruynseels.

In 26 februarie, Royal Bank of Scotland (RBS) a anuntat ca va renunta la afacerile dintr-un grup de 15 tari, inclusiv Romania, fie prin retragere definitiva, fie prin vanzarea afacerilor.

RBS Romania are statut de sucursala si a fost inclusa, alaturi de alte 14 subsidiare si sucursale ale bancii-mama, pe lista celor de vanzare, planul reprezentand impartirea afacerilor in 3 grupe de importanta.

In afara de Romania, in grupa a treia mai sunt incluse, printre altele, Slovacia, Portugalia, Argentina si Noua Zeelanda.

RBS a preluat afacerea din Romania de la ABN Amro, odata cu impartirea fostului grup olandez de un consortiu format din RBS, Fortis si Santander.