Fostul sef al Nasdaq Stock Exchange, Bernard Madoff, a reusit sa cada la o intelegere cu procurorii americani si va pleda vinovat la acuzatiile de frauda, potrivit New York Post. Madoff este suspectat ca a pus la cale o frauda de proportii, escrocand mii de investitori cu peste 50 de miliarde de dolari.

Potrivit unui document depus la tribunal, Madoff a renuntat la dreptul constitutional de a avea un proces. In schimb, fostul sef al bursei Nasdaq va pleda vinovat si va coopera cu anchetatorii, urmand sa primeasca o sentinta redusa.

Publicatia americana sustine ca zvonuri despre o posibila intelegere intre procuroii americani si avocatii lui Bernard Madoff au aparut inca din decembrie, in momentul in care judecatorii au decis plasarea sa sub arest la domiciliu.

New York Times precizeaza ca Madoff se va prezenta in fata magistratilor joia viitoare, cand se asteapta sa pledeze vinovat.

Bernard Madoff a fost arestat la sfarsitul anului trecut de autoritatile din SUA, care il acuza de o escrocherie in valoare de 50 de miliarde de dolari.

Anchetatorii sustin ca Madoff a infiintat un fond de investitii, bazat pe asa-numita "schema Ponzi", o operatiune ilegala in managementul fondurilor de investitii, similara cu jocurile piramidale. Ea presupune returnarea de profituri exagerate investitorilor, fara nici o baza reala. Poarta numele lui Charles Ponzi, un imigrant italian care a ramas in istoria SUA drept unul dintre cei mai mari fraudatori.

Madoff, in varsta de 70 de ani, a fost acuzat de frauda, care se pedepseste cu 20 de ani de inchisoare si o amenda de 5 milioane de dolari.