Comisia Europeana a identificat in Romania 113 taxe - cel mai mare numar din Uniunea Europeana - si cere reducerea semnificativa a numarului acestora, fiind necesara combaterea birocratiei si ajutarea mediului de afaceri, a declarat joi comisarul Leonard Orban, citat de NewsIn.

"In evaluarea Comisiei Europene exista 113 taxe in Romania, iar CE considera ca este cel mai mare numar de taxe existent in Europa. Una dintre solicitarile in ceea ce priveste strategia Lisabona a fost reducerea semnificativa a acestor taxe, pentru ca sunt unele taxe care consta mai mult colectarea lor decat ceea ce se aduce", a spus Leonard Orban, in cadrul unei audieri a Comisiei de afaceri europene din Parlament.

CE, a aratat comisarul european, "este hotarata sa combata tot ce inseamna birocratie si sa ajute mediul de afaceri", argumentand ca "mai ales in aceasta perioda de criza sunt necesare masuri pentru a sprijini companiile".

Din 558 de taxe, impozite si tarife, 74 sunt de natura fiscala, 484 sunt taxe si tarife nefiscale. La Ministerul Mediului sunt 102 taxe si tarife, la MAI 50, la Ministerul Economiei 41, Ministerul Transporturilor si Infrastructurii 40, Ministerul Agriculturii 37, Ministerul Sanatatii 35, Justitie 30, Agentia Sanitar-Veterinara 29, Munca 24 etc.