Adunarea generala a actionarilor CEC Bank se va intruni pana la sfarsitul lunii aprilie pentru aprobarea bilantului bancii pe 2008, urmand ca in aceeasi sedinta sa fie schimbata si conducerea bancii, a declarat marti Mircea Ursache, presedintele AVAS, citat de NewsIn. Acesta a precizat ca cel mai potrivit pentru preluarea conducerii CEC Bank ar fi Enache Jiru.

"Pana pe 30 aprilie se va intruni AGA la CEC Bank pentru aprobarea bilanturilor contabile pe 2008, iar odata cu aceasta, va fi schimbat consiliul de administratie, pentru ca majoritatea membrilor nu mai au nicio functie in Ministerul de Finante, si presedintele CEC", a spus Ursache. El a mai spus ca CEC Bank are nevoie de o conducere noua, mai ales dupa ce banca va fi capitalizata, si se va axa pe finantarea IMM-urilor.

Mircea Ursache a precizat ca face aceste afirmatii in calitate de coordonator in cadrul PSD pentru mediul de afaceri.

"In viziunea mea, cel mai potrivit pentru preluarea conducerii CEC este Enache Jiru, deoarece el a mai condus banca", a adaugat el.

Enache Jiru este in prezent seful comisiei de selectie a administratorului Fondului Proprietatea, unde l-a inlocuit pe Sebastian Vladescu. Jiru a fost secretar de stat in Ministerul Finantelor si presedinte al CEC in perioada guvernului Nastase. In 2007-2008, el a fost directorul general al MKB Romexterra Fond de Pensii, companie care a participat la campania de aderare pe pilonul II de pensii private obligatorii, dar s-a retras de pe piata, pentru ca nu a atras suficienti participanti.

Saptamana trecuta, ministrul finantelor, Gheorghe Pogea, a anuntat ca statul va aloca o prima transa de bani pentru capitalizarea CEC Bank, in valoare de 450 de milioane lei, pana la sfarsitul acestei luni, pentru ca banca sa aiba la dispozitie mai multi bani pentru finantarea IMM-urilor. In total, statul va injecta in acest an 900 milioane lei in CEC Bank.