Un american din New York a jucat la loterie ultimele trei cifre din numarul de detinut a lui Bernad Madoff si a castigat 1.500 de dolari, informeaza DailyNews. Ralph Amendolaro a afirmat ca era convins ca o sa castige "pe mana" fostului sef al Nasdaq, chiar daca Madoff a fraudat sute de clienti cu peste 50 de miliarde de dolari.

Amendolaro, care locuieste in Queens si lucreaza in constructii, a vazut in ziare numarul de detinut repartizat fostului sef Nasdaq, respectiv 61727-054. El s-a decis sa foloseasca ultimele trei cifre la Numbers, un popular joc organizat de New York State Lottery.

"O sa castig pe mana lui Madoff chiar daca atata lume a pierdut banii investiti cu el... Cineva trebuie sa fie putin norocos cu el", sustine Amendolaro ca s-a gandit inainte sa joace numerele.

Amendolaro a jucat cate trei dolari pentru fiecare din urmatoarele trei zile, iar in ultima zi a reusit sa ghiceasca cele trei numere - 054.

Daily News precizeaza ca premiul, in valoare de 1.500 de dolari, reprezinta un castig de 166,66% fata de suma investita de Amendolaro, mult mai mult fata de ceea ce Madoff le promitea investitorilor.

Publicatia sustine ca acelasi numar a mai fost castigat in acea zi de inca 500 de persoane.

Un purtator de cuvant al Loteriei, Jennifer Givner, a declarat ca oamenii sunt obisnuiti sa joace "din superstitie" numere "cu impact public", dand ca exemplu pe cei care au folosit cifrele 1549, similare cu cele ale avionului US Airways care a aterizat pe raul Hudson.

Frauda de 50 de miliarde de dolari

Fostul sef al bursei Nasdaq, Bernard Madoff, a fost inchis in 11 martie, dupa ce a admis ca a pus la cale fraudarea a sute de persoane si companii printr-o asa-numita schema Ponzi, care este o operatiune ilegala in managementul fondurilor de investitii, similara cu jocurile piramidale. Ea presupune returnarea de profituri exagerate investitorilor, fara nicio baza reala. Poarta numele lui Charles Ponzi, un imigrant italian care a ramas in istoria SUA drept unul dintre cei mai mari fraudatori.

Frauda lui Madoff se ridica la peste 50 de miliarde de dolari, iar fostul sef Nasdaq ar putea fi condamnat la 150 ani de inchisoare.