Spania recurge la prima nationalizare a unei banci de la inceputul crizei financiare
Aceasta este prima operatiune de salvare a unei institutii financiare la care recurge Spania de la inceputul crizei financiare.
O reuniune extraordinara a consiliului de ministri a fost convocata la ora locala 18,00 pentru a autoriza preluarea institutiei financiare.
Reuniunea cabinetului are loc dupa ce, in data de 28 martie, s-a semnat "un acord cu Banca Spaniei prin care s-a decis schimbarea consiliului de administratie al Casei de economii Castilla-la-Mancha si injectarea de lichiditati in aceasta entitate", a precizat sursa citata.
Banca Spaniei si Casa de economii Castilla-la-Mancha nu au putut fi contactate pentru a comenta aceste informatii.

EXCLUSIV Câți bani pentru investiții au primit în ultimii 10 ani spitalele-vedetă ale pandemiei. Care a fost cel mai "răsfățat" spital din prima linie
Katalin Karikó, biochimista care a dezvoltat tehnologia mRNA, despre durata de eficacitate a vaccinului BioNTech - Pfizer, pentru HotNews.ro: „Dacă cei vaccinați nu se infectează, nu vom avea nevoie de o altă doză”
Profesorul Radu Gologan, după prima etapă a Olimpiadei de Matematică, organizată online: „Am descoperit uluiți extrem de multe fraude. Părinți care contestă corupția din România își impun copiii prin corupție”
INTERVIU Paun Rohovei, însărcinatul cu afaceri al Ucrainei: Rusia a pregătit infrastructura militară din Crimeea pentru desfășurarea armelor nucleare / Obiectivul Moscovei - transformarea Crimeii într-un „portavion de nescufundat”
„Recensământul bugetarilor”. Liviu Mălureanu, președinte ANFP: Prin proiectul bugetar vrem să mapăm toți bugetarii, câți sunt, ce salariu au și ce fac / Concursuri naționale pentru posturile din administrație INTERVIU
Situatia Spaniei nu este deloc imbucuratoarea, cu atat mai mult cu cat cetatenii romani aflati la munca in respectiva tara, sunt deja deja puternic afectati. Multi dintre ei, atat cei angazati cu forme legale cat si cei care practica "munca la negru" sufera acum repercursiunile situatiei "catastrofale" in care a ajuns economia spaniola. Trebuie retinut aici ca rata somajului si lipsa restrictiilor pe piata muncii pentru cetatenii noilor tari mebre UE au jucat un rol important in cazul de fata.
Acum, cu bratele deschise, trebuie ca Romania sa fie pregatita sa isi primeasca inapoi sutele de mii de cetateni fara loc de munca.