Standard & Poor's a anuntat joi ca a revizuit in scadere perspectiva ratingului Marii Britanii, de la "stabila" la "negativa", din cauza estimarilor privind cresterea datoriei guvernamentale, se arata intr-un comunicat al agentiei de evaluare financiara citat de NewsIn. Totodata, Standard & Poor's a confirmat ratingul pentru credite pe termen lung la "AAA" si pe cel pentru credite pe termen scurt la "A-1+".

David Beers, analist pentru credite in cadrul Standard & Poor's, a spus ca, in ciuda inaspririi politicilor fiscale, datoriile guvernamentale nete ar putea urca la 100% din PIB si se vor mentine la acest nivel, pe termen mediu.

Agentia subliniaza ca ratingurile Marii Britanii continua sa fie sprijinite de economia puternica si diversificata, dar si de flexibilitatea ridicata a fiscalitatii si a politicii monetare.

Perspectiva ratingului evalueaza directia potentiala a unei viitoare actiuni in acest sens si este valabila, de obicei, timp de doi ani. Totusi, schimbarea perspectivei nu implica neaparat si o schimbare a ratingului.

Economia Marii Britanii a scazut cu 1,9% in primele trei luni din 2009, comparativ cu intervalul anterior, si cu o rata anuala de 4,1%, peste asteptarile analistilor. Astfel, economia din Regat s-a comprimat pentru trei trimestre consecutiv, dupa o scadere cu 0,7% a PIB-ului din al treilea trimestru din 2008 si cu 1,6% in ultimele trei luni ale anului trecut.