GFK: Veniturile a aproape jumatate dintre romani, afectate de criza economica
Conform sutdiului GFK, bucurestenii percep cel mai putin aceste efecte, numai 18% din locuitorii capitalei spunand ca veniturile le-au fost influentate de criza.
Cea mai dificila situatie se resimte in randul independentilor, micilor patroni si liber profesionistilor, mai mult de jumatate dintre ei avand veniturile in scadere si, in total, doua treimi dintre ei afirmand ca au o situatie financiara in declin.
In regiune, cea mai afectata este Ungaria
Comparativ cu alte state, contextul din Romania este asemanator cu cel din Cehia si din Bosnia-Herzegovina. In majoritatea tarilor din regiune, ponderea celor care au resimtit efectele crizei se situeaza la 50%. Cel mai puternic afectata este Ungaria, unde peste 70% din populatie considera ca situatia financiara a familiei s-a inrautatit, iar cel mai putin expusa este Austria, cu 30% din populatie afectata.
Pe langa diminuarea veniturilor extra-salariale, alte consecinte care s-au manifestat sunt incasarea cu intarziere a salariului sau chiar scaderea lui, ambele fiind resimtite de catre 9% din populatia Romaniei.
In aprilie 2009, cifrele arata o situatie asemanatoare cu cea din martie. Totusi, a crescut proportia celor care si-au pierdut locul de munca din cauza crizei de la 5% la 7%.
Analiza GFK mai arata ca scaderea veniturilor sau intarzierea incasarii salariului pentru o parte importanta a populatiei nu au dus la scaderea venitului mediu, deoarece exista categorii de persoane care castiga mai mult decat anul trecut. Cu toate acestea, pentru 60% dintre romani situatia financiara a familiei este caracterizata prin afirmatia „cu veniturile noastre abia reusim sa ne acoperim cheltuielile curente”, ponderea lor fiind in crestere fata de aceeasi perioada a anului trecut (53%). In plus, a scazut proportia celor care economisesc cu cinci puncte procentuale fata de anul precedent, ajungand la 17% in luna martie 2009.
Informatiile provin din GfK Omnibus, studiu realizat lunar, fiind reprezentative pentru populatia Romaniei in varsta de 15 ani si peste. Esantionul este format din 1000 persoane din zona urbana si rurala. Cercetarea s-a realizat simultan in noua tari din Europa.

K2 - Povestea ”muntelui sălbatic” - Tragedii și victorii pe un monument fantastic din piatră, zăpadă și gheață
Adele, The Cure, Drake și alții. Ce albume așteptăm odată cu revenirea industriei muzicale în 2021
INTERVIU Cum ne ferim de conspirațiile pe seama vaccinului anti-COVID: Fiecare reacție adversă cunoscută până acum e exagerată de conspiraționiști. Ți se dă de înțeles că vei păți cu certitudine acel lucru
VIDEO Vlog-ul lui Cristian Presură: Cum combat experții în Sănătate principalele temeri legate de vaccinul anti-Covid
Vaccinarea profesorilor rămâne prioritate doar în vorbe / Sindicate: Nu pot să se programeze, unora le este teamă să meargă la școală nevaccinați / Cazul concret a două învățătoare
Afacere păguboasă pentru stat: Peste 90 de milioane de măști din Vietnam zac într-un antrepozit vamal, fără prea mari șanse de a mai fi folosite
Ghidul înregistrării unei persoane juridice în platforma de vaccinare anti-COVID: Cine si cum poate programa la vaccinare angajații unei firme
„Cel mai greu proiect de infrastructură al României”. Drulă: „Sunt atât de multe tâmpenii făcute pe acest proiect” / Detalii despre Autostrada Unirii A8
Aia au agricultura.
Noi nu prea avem.Aia au ce manca.Noi nu prea.
analizati si voi cosul zilnic nu preturile cifrele..ca cifrele nu sunt un reper bun.
o paine e o paine si azi si ieri si maine.
1 leu nu e niciodata la fel..
in romania, bancile austriece au amenintat ca vor falimenta piata bancara europeana daca nu primesc fonduri de la statul roman. in consecinta politicienii autohtoni, au fost chemati la bruxelles, unde li s-a cerut ca romania sa angajeze acest imprumut.. acesti politicieni corupti, multi fiind pe statele de plata ale masoneriei mondiale, au elaborat rapid un plan de aservire a romaniei printr-un imprumut debilitant, cel mai mare imprumut facut de romania vreodata!
ca sa va fie foarte clar ca e o conspiratie:
1. secretism (aflam din ue, prima oare, ce bani luam noi)
2. graba (repede, repede, au si venit sacalii fmi)
3. nu se dau justificari clare pentru utilizarea sumei
4. nu s-au organizat intruniri mediatizate, cu participarea cremei economistilor romani, unde sa se dezbata clar, pe fata, daca avem sau nu, nevoie de imprumut
5. se evita declararea sumei totale! asta va permite marirea ulterioara a sumei, la oridecit e “nevoie”. unii afirma, 20 miliarde, dar e putin probabil, deoarece o tara, mai mica, ca ungaria, imprumuta 25 mlrd, iar noi numai 20?
6. nu s-a indicat un organism clar de control, un sistem de indicatori de verificare a sumelor date
7. dat fiind marimea sumei si conditiile globale deosebit de grave, precum si faptul ca in final, poporul roman va returna imprumutul, ar fi trebuit sa fie tratat cu o transparenta totala, in mass media; de asemenea, sa se publice o lista cu ce bani se dau si cui?
deci, acestea sint definitorii unei fraude de proportii, care i se pregateste poporului roman.
in ungaria, au argumentat inca de anul trecut ca au nevoie de 25 miliarde. au imprumutat si tot nu au putut evita recesiunea.
sa vedem, in continuare, ce se va face in mod real cu banii.
Doar noi, pentru ca guvernantii vor sa ne ingroape !