Evaziunea germana si furaciunea romaneasca
"Nu s-a schimbat nimic. Aceasta suma nu va fi returnata, este o iluzie sa crezi asta”, a declarat sec Hans-Rudolf Merz.
Potrivit ministrului german al Finantelor, evaziunea fiscala in tara sa depaseste 100 de miliarde de euro (usor mai putin decat intreg PIB-ul Romaniei).
Daca tot am amintit de Elvetia, sa mai spunem ca preturile pe segmentul imobiliar au coborat pentru prima oara de la inceputul crizei, cu 2%. E si asta ceva.
Si acum, daca tot vorbim despre imobiliare, sa mai spun ca ieri am discutat cu seful unui proiect rezidential din Brasov. Omul e tare fericit ca a demarat programul ”Prima casa”. Stiti de ce? Pentru ca, de la 400 eur/m.p., cat l-a costat ansamblul rezidential, omul va vinde la peste 1000 de euro/m.p. Mai exact, un apartament de doua camere, nou, in suprafata de 60 mp, il va da la 60.000 (fata de 90.000 cat cerea anul trecut). Pe el l-a costat fix 24.000 de euro. Bunut profitul, nu? Si uite cum, de la evaziunea nemteasca am ajuns la furaciunea romaneasca.
Comenteaza pe Dan Popa's Weblog.

România și trenurile internaționale - O istorie de 130 de ani, de la trenurile ce parcurgeau peste 3.000 de km până la rutele mult mai scurte din prezent
Walker, Texas Ranger, se întoarce! / Vești bune pentru fanii Indiana Jones / Noi dovezi despre formarea găurilor negre supermasive
VIDEO Rusia, o viață în exil: Copiii Gulagului se luptă de 30 de ani pentru a reveni acasă
Sorin Cîmpeanu, invitat în studioul HotNews.ro de la ora 18,00. Realizator - Mona Hera
VIDEOINTERVIU/ Beneficiile pe care le pot acorda firmele angajaților anul acesta, dacă au posibilitatea, explicate de Cristian Rapcencu. De la cei 400 lei din telemuncă, la decontarea concediilor și cei 1.500 lei pentru creșă sau gradiniță/ Cum se poate deduce întregul cost cu casele de marcat
Si pe cand un articol despre contributia sectorului constructiilor la cresterea economica din ultimii ani, numarul de locuri de munca create, taxele platite la stat?
Credeti ca o dublare in perioada 2005-2008 a numarului de locuinte construite anual in Romania (conform INSSE) se poate obtine cu profituri de 5-10%?
Poate ne tineti la curent cu ce va face omul anul viitor. Va angaja de doua ori mai multi oameni si va construi de doua ori mai multe locuinte? Pun pariu ca nu ati intrebat cate locuinte a construit acum doi, trei, patru ani. Acelas lucru pentru numarul de angajati si taxele platite catre stat.
Pai nu este practic o investitie intr-o tara straina?
Pai ma taxeaza odata tara in care am depozitul si ma mai taxeaza si aia de acasa???