Grupul bancar american JPMorgan Chase a raportat un profit net de 2,72 miliarde dolari in cel de-al doilea trimestru al anului, cu 36% mai mult decat in aceeasi perioada a anului trecut, castigurile diviziilor de retail si investitii bancare compensand pierderile din activitatea de creditare, potrivit Reuters. In perioada similara din 2008, banca a obtinut un profit de doua miliarde de dolari.

In acelasi timp, veniturile bancii au crescut cu 41%, la 27,71 miliarde dolari.

Reprezentantii JPMorgan Chase au anuntat ca au constituit provizioane pentru credite neperformante de 9,7 miliarde dolari, in crestere fata de nivelul de 4,29 miliarde dolari din perioada similara a anului trecut, insa sub nivelul din primul trimestru, de 10,07 miliarde dolari.

JPMorgan a rambursat luna trecuta cei 25 miliarde de dolari primiti de la autoritatile americane prin programul de sustinere a sectorului financiar (TARP), fiind cea mai mare banca americana care si-a achitat datoria catre stat.

De asemenea, grupul bancar a anuntat ca va permite Trezoreriei sa vanda garantiile oferite guvernului, sub forma de pachete de actiuni, in loc sa le rascumpere la un pret ridicat.