Intr-un studiu publicat in aceasta saptamana, organizatia The German Marshall Fund of the United States releva cateva date interesante legate de perceptia romanilor atat asupra crizei economice internationale, cat si asupra masurilor anticriza luate de guvernul Boc – studiul completaici, paginile interesante sunt 56-60.

Pe scurt, datele sunt urmatoarele:

- 86% dintre cei 1028 repondenti romani se declara preocupati de situatia economica la nivel mondial, in timp ce 12% nu sunt interesati de asa ceva. Din acest punct de vedere, ne aflam pe locul 9 din 13 tari analizate. Cu alte cuvinte, suntem in criza, dar altii au probleme mai mari decat noi.

- 73% dintre romani se declara afectati de criza, in timp ce 25% nu sunt afectati, situatia fiind oarecum identica cu cea a americanilor. Spre comparatie, procentul celor afectati de criza este extrem de mic in Olanda (20%), Franta (42%) si Polonia (46%) insa optimismul acestora din urma este de inteles din moment ce economia lor nu va scadea in acest an.

- 62% dintre romani sunt de parere ca guvernul a cheltuit prea putin pentru a combate criza, acesta fiind cel mai mare procent dintre tarile cuprinse in studiu. Spre comparatie, doar 12% dintre americani si 18% dintre germani cred acelasi lucru despre propriile guverne. In acelasi timp, 12% dintre romani cred ca guvernul a cheltuit prea mult, iar 9% sustin ca suma a fost potrivita.

Citeste textul integral si comenteaza pe blogul lui Cristian Orgonas.