Grupul financiar olandez ING a anuntat vineri ca va vinde participatiile pe care le detine la subsidiarele din Australia si Noua Zeelanda catre ANZ Bank pentru 1,1 miliarde de euro, potrivit AFP. Reprezentantii ING au anuntat ca aceasta actiune face parte din strategia "Back to Basics" de a simplifica structura grupului.

Conform intelegerii, ING va vinde pachetul de 51% din actiunile ING Australia si ING Noua Zeelanda, care desfasoara operatiuni in domeniul asigurarilor si managementul averilor, catre ANZ, care va deveni unicul proprietar al celor doua companii.

"Vanzarea operatiunilor de asigurari si management al averilor din Australia si Noua Zeelanda reflecta determinarea noastra de a simplifica organizatia prin concentrarea pe mai putine operatiuni, care sa formeze un grup coerent", a declarat Jan Hommen, directorul executiv al ING Group.

Tranzactia va genera un profit net de 300 milioane de euro pentru grupul olandez.

ING si ANZ au realizat fuziunea operatiunilor de asigurari si menagement al averilor din Australia si Noua Zeelanda in 2002, cele doua companii avand in prezent 2.700 de angajati.