Mugur Isarescu: Continuarea deprecierii leului nu e nici necesara si nici nu face bine. Nu voi accepta functia de premier

de D.G.     HotNews.ro
Marţi, 6 octombrie 2009, 18:43 Economie | Finanţe & Bănci


Mugur Isarescu, Guvernatorul BNR
Foto: Agerpres
Felul in care autoritatile utilizeaza banii imprumutati de la FMI si Comisia Europeana este important, si nu rambursarea acestora, a declarat marti guvernatorul BNR, subliniind ca incheierea acordului a fost inevitabila in cazul Romaniei.

"Pentru a linisti opinia publica - pare sa fie foarte multa preocupare in prezent fata de felul in care vom rambursa banii -, spun ca nu este aceasta problema, ci felul in care autoritatile vor folosi imprumuturile pentru reforme si pentru atragerea de fonduri europene. Noi ne-am imprumutat de 20 de miliarde (euro) si avem de luat de la UE 30 de miliarde de euro", a afirmat Isarescu, in cadrul audierilor din Parlament pentru constituirea noului Consiliu de Administratie al BNR, informeaza NewsIn.

Guvernatorul a mentionat ca cele doua acorduri, cu FMI si Comisia Europeana, "au fost benefice Romaniei, chiar inevitabile", luand in considerare corectia peste asteptari a deficitului extern.

Deficitul de cont curent este estimat sa ajunga la 5,5% din PIB in acest an, de la 12,3% in 2008.

"Este vorba despre peste 10 miliarde de euro. Ce s-ar fi facut Romania fara resursele imprumutate? Miza acordului nu a fost doar credibilitatea, ci si nevoia de a inlocui capitalul privat cu capitalul public de la aceste organizatii financiare internationale", a spus Isarescu.

El a completat ca FMI este flexibil in comparatie cu acordurile anterioare, insa acelea aveau ca scop reformarea economiei romanesti, in sensul trecerii de la o economie centralizata la o economie de piata. De aici si rigiditatea Fondului", a afirmat guvernatorul.

Referitor la rolul acordului de finantare externa, guvernatorul BNR a subliniat ca acesta are si menirea de a acorda Romaniei "o bruma de coerenta in politicile economice".

"Nu este un motiv de mandrie, in fond, faptul ca a trebuit sa imprumutam credibilitate. Pe de alta parte, acest acord a dat Romaniei posibilitatea de a iesi dintr-o situatie aproape unica, dupa trecerea la convertibilitatea deplina si dupa liberalizarea, poate prematura, a fluxurilor de capital. Noi nu am putut descuraja suficient creditul in valuta", a mai spus Isarescu.

El a mentionat ca Romania at trebui sa traga, in conditiile derularii acordului stand-by, circa 10 miliarde euro in acest an, respectiv 20 de miliarde de euro in doi ani si jumatate, pana in primavara lui 2011.

Continuarea deprecierii leului nu face bine

Deprecierea in continuare a leului nu este nici necesara din punctul de vedere al ajustarii deficitului de cont curent si nici "nu face bine" economiei, a mai spus Mugur Isarescu.

In acest sens, el a mentionat ca deprecierea leului la un curs de 5 sau 6 lei/euro, dupa cum estimeaza unii analisti, ar insemna o ajustare puternica a deificitului de cont curent, "ar insemna un surplus, ceea ce este imposibil pentru o tara emergenta, pentru ca avem nevoie de investitii straine".

Totodata, "miscarile de 2-4% ale cursului de schimb nu au fost semnificative din punct de vedere economic", a spus Isarescu.

Inflatia in Romania se va situa la finalul lui 2009 "in jur de 4%", intrand astfel in tinta stabilita de banca centrala, de 3,5% plus sau minus un punct procentual (2,5-4,5%), a apreciat guvernatorul BNR, Mugur Isarescu.


"Nu voi accepta functia de premier"

Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a declarat, marti, ca nu va accepta o functie de premier, raspunzand unei intrebari din partea presei pe aceasta tema, relateaza Mediafax.

Precizarile au fost facute de Isarescu dupa sedinta parlamentarilor din comisiile de buget-finante de audiere a candidatilor pentru consiliul de administratie al BNR.

Numele lui Isarescu a fost vehiculat de unii politicieni ca varianta pentru conducerea unui eventual guvern de tehnocrati. Isarescu a mai fost prim ministru in 1999-2000.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

4297 vizualizari

 • +2 (14 voturi)    
  Datoria de 90 de miliarde: (Marţi, 6 octombrie 2009, 19:04)

  Dac liber [anonim]

  Datoria se va umfla in citiva ani{dublu}, tara nu produce aproape nimic, resursele sunt in mina unor grupuri obscure, economia este doar comertul cu produse importate.
  PIB-ul este de aprox 240 miliarde,la ritmul de crestere cu un indice de {zero%} sau chiar sub zero, copii si nepotii nostri vor plati un tribut imens, le pregatim un viitor stralucit prin faptul ca permitem structurilor comuniste sa domine administratia si institutiile statului la 20 de ani de la caderea comunismului in europa si dupa cacialmaua de lovitura de palat din decembrie '89.
  Prin constitutia ticluita in 1991 la ordinul generalului KGB-ilici, structurile si-au creat un nou sistem de rotatie in circuit inchis, partidele politice sunt institutii fundamentale ale statului, finantate de catre bugetul de stat {resurse irosite}, ele au rolul de a permite supravetuirea conglomeratului de structuri paralele neocomuniste sa consume resursele tarii in numele legalitatii.
  Aventurierii, tradatorii, oportunistii, speculantii, secstituiti sunt organizati in formatiuni asa zis politice, ce-i de facut!!!!!!!
  Vine cineva cu o solutie viabila prin care sa putem intrezari un viitor demn.
  • +4 (10 voturi)    
   30 miliarde prada: (Marţi, 6 octombrie 2009, 19:53)

   Aspirarea fondurilor-30miliarde [anonim] i-a raspuns lui Dac liber

   30 de miliarde de euro. Aceasta este suma aproximativă pe care Uniunea Europeană o pompează în România până în 2030. O gură de oxigen dozată pentru economia naţională, de care va beneficia, în mod direct, mediul de afaceri. Un mediu de afaceri care, la 19 ani după Revoluţie, este dominat de foştii ofiţeri ai Securităţii ceauşiste şi de beizadelele acestora. Interesele lor financiare au o constantă: afacerile clientelare cu statul.
   http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/814055/Retrospectiva-CUPOLA-sezonul-I-s-a-incheiat/
   Se detaşează prin influenţă o castă aparte: ofiţerii de spionaj - disciplina de elită a culegerii de informaţii. Sau „pionii Marelui Joc“ - aşa cum le place unora dintre ei să-şi spună. Dacă, în comunism, formau o castă de privilegiaţi, tot ei au profitat de pe urma tranziţiei, convertindu-se în capitalişti şi formând un soi de oligarhie ereditară. Sunt conectaţi între ei prin fire invizibile, fac trafic de informaţii şi respectă instinctiv legea Omertei. Îşi măsoară patriotismul în milioane de euro, dar păstrează nostalgia epocii comuniste, când statul i-a luat de la brazdă şi le-a imprimat în scoarţa cerebrală tehnicile de spionaj sovietice. Acum sunt principalii beneficiari ai integră rii europene, după ce decenii întregi au spionat democraţiile vestice ale Bătrânului Continent. Când sabotau NATO, în Războiul Rece, nici nu visau că, după nişte ani, vor intermedia tehnică specială americană. Şi-au păstrat reflexele profesionale şi se mişcă eficient la adăpostul discreţiei. Adică „la umbră“ - termenul lor argotic.

   Au construit reţele de afaceri, bazându-se pe vechile filiere de spionaj. De aceea, mulţi dintre întreprinzătorii de azi sunt ofiţerii DIE de ieri. Documentările transfrontaliere relevă că fiecare dintre spionii ceauşişti şi-a construit businessul folosindu-se de oportunităţile zonei în care au fost trimişi în misiuni, precum şi de relaţiile betonate atunci. Practic, au utilizat informaţiile şi sursele în interes personal, privatiz
  • +5 (7 voturi)    
   Intarirea dispozitivului (Marţi, 6 octombrie 2009, 20:12)

   Taran [anonim] i-a raspuns lui Dac liber

   Nepotul giselei desemnat de generalul KGB-ilici sa intareasca dispozitivul de securitate al fondului de consum al structurilor neocomuniste.
   Ne indreptam spre..........................
  • -3 (3 voturi)    
   Control total: (Marţi, 6 octombrie 2009, 20:21)

   Geto-dac [anonim] i-a raspuns lui Dac liber

   Complexul de interese politico-economice neocomuniste ce sa perenizat de-a lungul anilor a ajuns la apogeul hegemoniei autoidentificindu-se cu statul de drept . Casta dominanta a creat o structura regenerativa care-i permite sa utilizeze resursele umane interne intr-un circuit inchis , asigurindu-si stabilitatea si supravetuirea ca rasa de elita dupa criterii de apartenenta impuse . Casta , elita dominanta este dependenta de resursa nationala ( umana , naturala , economica ) pentru a exista si a se regenera . De acceea prin diverse metode si procedee de influentare si stimulare a masei impune initiativa prin actiuni dirijate cu un scop anume , pastrarea controlului . Pentru a defini ocupantii citadelei voi folosi termenul de lasind la atitudinea dv sa determinati care sint ciocoii buni si care sint cei rai . Impunerea initiativei semifica saturarea masei prin procedee specifice urmind o strategie coerenta , de divizare a potentialelor revendicari colective determinaind aparitia fenomenelor de dependenta fata de sistem . Citadela reprezinta un simbol , pe care , ciocoii l-au uzurpat , ea a fost supusa unor tentative de reinoire ( izgonirea ciocoilor rai ) insa actiunile nu s-au finalizat din diferite motive pe care le cunoastem toti sau credem ca le cunoastem . Se ofera trei optiuni teoretice posibile :
  • +1 (3 voturi)    
   'ai nu ma-nnebuni ... (Miercuri, 7 octombrie 2009, 5:36)

   calugaru' vaxile [anonim] i-a raspuns lui Dac liber

   pai creca fro trei sau patru zile am citit comentarii duduind de mindrie ale celor din sectoru' privat, care infierau bujetarii aia nenorocitz, care nu fac nimic si consuma!! acu' doar n-o sa zici ca mediul privat care (dupa cum am aflat din comentariile de care ziceam) este stindardu' romaniei, fala neamului, pistonu' si bujia avansului neprecupetzit al neamului catre capitalism, mdeci ieconomia asta privata adica produce fum si shmenuie marfa de import (adica ceea ce nenicu numea "bijnitza"?). hmmm ... in tzara aia nu mai potz avea incredere decit in hotzii de buzunare. aia macar stii exact cu ce se ocupa si ce "produc".
   • -1 (1 vot)    
    bravo,vaxile! (Miercuri, 7 octombrie 2009, 9:16)

    Symbol [utilizator] i-a raspuns lui calugaru' vaxile

    :))))))Comentariul tau a fost de milioane!
 • -3 (9 voturi)    
  Profesionist (Marţi, 6 octombrie 2009, 19:12)

  Constantin [anonim]

  Pentru ca se ocupa cu profesionalism de Banca Natioanala a Romaniei.

  Sper sa avem noroc, pe viitor, si de un prim ministru profesionist in administratie, care sa nu-l poata da jos clasa politica timp de 20 de ani.
 • +1 (11 voturi)    
  nu te supara (Marţi, 6 octombrie 2009, 19:16)

  ion [anonim]

  Isarescu este o persoana supercalificata si singura de acest nivel in Romania!
  Sa-i dam crezare atunci cand vorbeste in cunostiinta de cauza!
 • -1 (1 vot)    
  deprecierea -pentru accizele pe anul viitor (Marţi, 6 octombrie 2009, 19:18)

  Nicolae [anonim]

  Concomitent bineinteles cu starea economiei !
 • +11 (15 voturi)    
  Pradatorii: (Marţi, 6 octombrie 2009, 19:23)

  Haiduc [anonim]

  Incepind din 1990, dupa metamorfozarea P.C.R.ului, nucleul dur (cadrele comitetului central, membrii adunarii nationale, ideologii, planificatorii din administratia de stat), initiatii ce detineau pirghiile de comanda si control ale sistemului comunist, aproximativ treizeci de mii de persoane, si-au restructurat ierarhia initiala adaptind-o noilor evenimente ce au bulversat spatiul geo-politic mondial si socio-politic romanesc. Noua ierarhie (trei sute de persoane) actionind pe principiul conspirativitatii totale vis a vis de media si opinia publica a adoptat strategia de acaparare a puterii politice, creind structuri omogene care au emanat apoi ca partide politice si structuri economico financiare.

  Romania in 1989 nu avea datorii externe, dividentele ce le avea de incasat, fondurile bancii nationale, conturile secrete existente, adunate impreuna, se ridicau la aproximativ noua miliarde dolari. Aceste fonduri au permis initiatilor vechiului sistem sa finanteze noile structuri create si sa impuna monopolul pe noua piata a capitalului national, asimilind prin structura economico financiara creata, obiective economice de interes strategic national, resurse naturale, valori de schimb.

  Structura economico financiara a devenit o corporatie la nivel national, impunind monopolul asupra tranzactiilor si asimilarii de fonduri comunitare. Constituita de aproximativ patru mii de persoane, se defineste in limbajul popular ca oligarhia financiar economica. Din aceasta structura face parte si trustul audio – vizual-presa ce detinine monopolul asupra informatiei, 95 % din media nationala). Acest trust simbolizeaza a patra putere in stat, fiind exponentul ce permite modelarea opiniei publice, anihilind orice tentativa de constientizare a opiniei de catre presa libera

  Cu o pondere de 11.96 % din totalul electoratului national, fostele structuri ale P.C.R. ului au controlat, controleaza si vor continua sa –si impuna vointa in Romania chiar si dupa douazeci de ani
  • +2 (6 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Marţi, 6 octombrie 2009, 19:58)

   [anonim] i-a raspuns lui Haiduc

   • -3 (3 voturi)    
    corect (Marţi, 6 octombrie 2009, 20:35)

    lampa [anonim] i-a raspuns lui

    Salveaza-le si pe primele 2, sunt 100% corecte, e cea mai obiectiva analiza pe care am citit-o.
    +5 insightful
 • -3 (7 voturi)    
  Mai gandeste-te (Marţi, 6 octombrie 2009, 19:27)

  Catalin [anonim]

  E o mare probabilitate ca din cauza lui tu sa traiesti azi intr-o locuinta si sa nu fii homeless pe motiv ca nu ti-ai platit ratele.
 • -4 (12 voturi)    
  a facut bine la accizele viitoare,acumpoate reveni (Marţi, 6 octombrie 2009, 19:29)

  Eneas [anonim]

  In orice tara din lume ,dupa un imprumut FMI moneda nationala se intareste ,intrucat imprumutul se restituie in moneda nationala !numai la noi e invers,moneda slabeste!
  ce parere aveti ,nu e cel putin curioasa manaria BNR??
  • -1 (9 voturi)    
   Ba da tu esti "espert" in economie? (Marţi, 6 octombrie 2009, 19:45)

   Saene [anonim] i-a raspuns lui Eneas

   Deci tu spui ca FMI + UE ti-au dat 20 miliarde de Euro si tu le dai inapoi Lei? Ce sa faca bai aia cu Leii nostri? Sa le dea foc? :)))))))) Esti praf frate. Mai priveste Mircea Badea sa-ti mai traduca ala ziarele ca tu nu ai capacitatea asta. Tu.....si mai cateva sute de mii de tarani.
   Te mai intreb ceva: Are vre-o legatura moneda unei tari cu economia tarii respective?> Ti se pare ca la noi inca duduie>? Inseamna ca lucrezi la stat ca ..putoare plimbatoare de hartii.
   • +2 (8 voturi)    
    esti dobitoc ca Badea ,pacat de tine (Marţi, 6 octombrie 2009, 20:52)

    Eneas [anonim] i-a raspuns lui Saene

    daca faci un efort si dormi in noaptea asta in loc sa te uiti la paduchelnitza Badea poate vei intelege ;echivalentul in valuta al imprumutului se raporteaza la lei ,gogomane ;cu cat leul este mai puternic ,cu atat mai putini lei sunt utilizati pentru restituirea imprumutului ! iar ca fapt divers, la FMI fiecare tara depune 25% valuta 75% moneda nationala din ce cota ii revine !
    ai inteles tarane ?
 • +3 (7 voturi)    
  Se poate sa se intimple: (Marţi, 6 octombrie 2009, 19:29)

  Dac Liber [anonim]

  Contextul este urmatorul:
  Bancherul gestioneaza capitalul necesar supravetuirii structurilor neocomuniste, fara el nu se poate, e omul care-i are la mina pe toti, nu au nici un interes sa-l inlocuiasca.
 • -1 (7 voturi)    
  spalare de bani (Marţi, 6 octombrie 2009, 19:51)

  mason [anonim]

  FMI ia bani de la germania cu 5% si ne da noua cu 25%, apoi noi primi bani de la UE iar diferenta ramasa e mai mica apoi, dar toti vor zice am primit 30 miliarde. ba asta e furt pe fata, de ce nu am primit inainte banii aia sa nu ne mai imprumutam si dobinda care trebuia platita sa mearga in soseua soarelui rasare in curtea alaora care toarna asfaltul dublu decit pe piata. hai ba tarane ca tot sarac ramii, stai linistit ca aia din fruntea tarii ginsesc doar ptr ei, li se filfiie. cine sintem noi???
 • -3 (7 voturi)    
  Huo (Marţi, 6 octombrie 2009, 21:21)

  bgc [anonim]

  Cand dracu scapam de Isarescu asta care in 96 ne-a devalorizat moneda intr-un mare hal? Pe cand o a doua revolutie ca vreau sa imi scot armele de la naftalina?
 • +2 (6 voturi)    
  ...ISARESCU & Co. ... (Marţi, 6 octombrie 2009, 21:43)

  Bibicu [anonim]

  O foarta scurta amintire a ceeace a fost de fapt. Comunistii + ceausescu au reusit prin teroarea secu + sindicat + partid + utc + ... sa construiasca o masina de produs bunuri (mai bune sau mai slabe calitativ) astfel ca balanta de plati sa ajunga pe plus. Totul super centralizat - fara niciun element al economiei de piata. Asa a lasat cand a fost executat 5mld US$ in visterie si fara noicio datorie externa+++conturile secu din strainatate. Asta s-a realizat si cu reducerea fortata a consumului intern (cozi la alimente, benzina, etc).

  Societatea era profund ierarhizata - cu topul in sectorul politicii externe si comertului exterior - totul controlat prin secu.

  In acest top s-a produs complotul.

  Asta s-a produs bazata din perceptia gresita ca totul ar fi mult mai bine daca s-ar scapa de centralizarea excesiva si de lacomia lui nc de a-si satisface megalomania (palatul poporului, canalele, combinatele energofage,...).

  Asa au luat puterea, l-au executat, urmand sa privatizeze totul in beneficiul grupului lor. A urmat selectarea acestui grup. A existat un singur criteriu: trebuia sa fie ascultatori - santajabili - cu moralitate si etica coruptibila, fara tendinte de gandire libera indiferent cat de cultivati ar fi fost - .

  Privatizarea a fost un esec de mare anvergura - cu rezultate dramatice - cu pierderi irecuperabile. Incompetenta a cuprins totul precum caracatita.

  Toti cei ce au ajuns in top dupa 89 sant din acesta categorie. Toti cei de pe sticla (TV-uri) si tabloide sant din acesta categorie. Lipsa de seriozitate si competenta a atins proportii incredibile. Credibilitatea lor a ajuns sub zero.

  Bine inteles ca nu toti romanii au fost cuprinsi in acesta categorie. Cei mai multi s-au lasat luati de val insa. O alta mare parte au simtit ca ceva nu este in regula si au profitat de noile oportunitati si au emigrat. Altii cu mai putine 'skill-uri' (competente) s-au dus la cules de capsuni (devenind far sa-si dea seama de principala sursa de fi
 • -2 (4 voturi)    
  guvernatorii spun lucruri traznite.... (Marţi, 6 octombrie 2009, 21:47)

  Marian [anonim]

  "felul in care autoritatile utilizeaza banii imprumutati de la FMI si Comisia Europeana este important, si nu rambursarea acestora"

  Zau? Este acesta un principiu? Poate unul care postuleaza ca nu poti atinge zero absolut...decat daca te straduiesti din toata fiinta ta?

  Hai sa fim seriosi.
  Daca asa functioneaza statul reprezentat de autoritati, atunci de ce nu aplicam asta la creditele bancare?
  Ma imprumut, felul in care utilizez banii imprumutati de la banca este important, si nu rambursarea acestora. Si sper sa fie bine. Rambursarea o las nepotilor....
  • +4 (4 voturi)    
   Ce-i asa traznit? (Marţi, 6 octombrie 2009, 22:14)

   soferul [utilizator] i-a raspuns lui Marian

   Daca nu utilizezi banii cu cap crezi mai ai cu ce sa rambursezi?
   • -2 (2 voturi)    
    Romania este traznita... (Miercuri, 7 octombrie 2009, 6:39)

    marian [anonim] i-a raspuns lui soferul

    Raspuns: in mod evident, nu!
    Intrebare: care ar fi semnele ca Romania utilizeaza banii "cu cap"? Iti propun sa raspunzi la intrebarea asta peste 1 an.
    Mai zic o data "hau sa fim seriosi"....
    Nu contesta nimeni faptul ca Mugur Isarescu are cap, altfel Romania era de mult terminata. Dar Romania nu este Mugur Isarescu.
    Asa ca declaratia Guvernatorului ramane un lucru "traznit", care masoara exact diferenta dintre teorie si practica.
 • 0 (4 voturi)    
  ...ISARESCU & Co. ... (2) (Marţi, 6 octombrie 2009, 22:20)

  Bibicu [anonim]

  Bine inteles ca nu toti romanii au fost cuprinsi in acesta categorie. Cei mai multi s-au lasat luati de val insa. O alta mare parte au simtit ca ceva nu este in regula si au profitat de noile oportunitati si au emigrat. Altii cu mai putine 'skill-uri' (competente) s-au dus la cules de capsuni (devenind far sa-si dea seama de principala sursa de finantare a Romaniei de azi).

  Criza actuala este agravata de situatia mondiala. Romania exporta putine produse industriale, ceva materii prime - fara valoare adaogata, alte produse energofage. Din asta si din ce vine dela 'capsunari' s-a mentinut totul cu inflatie si deficit bugetar acceptabil. In ulimii patru ani guvernarea inconstienta a marit artificial consumul bazat pe import - a crescut incredibil cheltuielile bugetui administratiei centrale si locale. Nimic bazat pe productivitate sau competitie.

  FMI a pus conditii pentru urmatoarea transa pe care Romania nu le va putea respecta fara o minune. Dupa alegeri - in iarna si la inceputul anului urmator leul va cadea dramatic. Debuseul catre exterior se va ameliora eventual spre sfarsitul lui 2010 cand in EU lucrurile vor fi pe crestere (ca sa reinceapa sa cumpere din Romania). Dar o redresare reala nu se va produce fara reforme sistemice.

  Politica 'isarescu + co.' de sustinere a leului este NEPRODUCTIVA, PAGUBOASA, absolut GRESITA...In fapt pe banii tuturor ei platesc lipsa de spirut intreprinzator si competitional al celor ce detin capitalul in Romania de azi. Ei nu sant capabili sa organizeze, produca si actioneze la nivelul multinationalelor sau altor agenti din 'west' si deaceea sub lozinca 'nu ne vindem tara' limiteaza patrunderea capitalului strain...

  In acst fel Romania ramane o bananiera in mainile lor....
 • -1 (1 vot)    
  ar fi culmea (Miercuri, 7 octombrie 2009, 7:52)

  touretul [utilizator]

  ...sa accepte functia de premier, sa conduca niste udre si niste ritzi asortate cu o turma de spagari incompetenti. pentru chesti d'astea e buna o marota ca boc-boc. nici macar "draga stolo" nu s-a incumetat sa manance atata rahat.
 • +3 (3 voturi)    
  Comentarii de exceptie (Miercuri, 7 octombrie 2009, 8:16)

  mitchell [anonim]

  Facand abstractie de gravitatea problemelor, trebuie sa recunosc ca am citit cele mai corecte analize ale situatiei actuale Romaniei. Marii analisti si distinsii politicieni ar trebui sa se inspire din comentariile de mai sus.
 • +1 (3 voturi)    
  Cine il vrea premier?! (Miercuri, 7 octombrie 2009, 11:23)

  hsl [utilizator]

  Nu ne intereseaza.
  In cazul asta nu ar fi mai bine sa adoptam eur pana la sf lui 2010? Primim viitoarele transe, rambursam in moneda "nationala" si nu ne mai e frica de gogomania inventata de maimutoii astia din BNR: "atacuri speculative pe curs" fix cand se stabileste cursul pentru taxele si accizele de anul viitor.
 • -2 (2 voturi)    
  Oricum te-a cumparat Basescu (Miercuri, 7 octombrie 2009, 11:36)

  oschi [anonim]

  .... si te are cu ceva la mana, de actinezi electoral fara bani in folosul hotilor si incompetentilor.
  Pacat ca ti-ai frant coloana vertebrala la 60 de ani
 • 0 (0 voturi)    
  E de jale fratiilor. (Miercuri, 7 octombrie 2009, 16:14)

  HESS [anonim]

  Daca Mugurel nu mai accepta aceasta functie stie el ce stie.In 89 a inceput bulagarelul sa se invarta acum e din ce in ce mai mare.


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by