Majorarea TVA cu un punct procentual ar aduce la buget fonduri suplimentare de aproape 500 milioane de euro, este de parere Ionut Popescu, consilierul pe probleme economice al premierului, citat de NewsIn. El a mai spus ca intre majorarea cotei unice si a TVA ar recomanda majorarea taxei pe valoarea adaugata.

"Intre cota unica si TVA eu as recomanda majorarea TVA, dar repet: deocamdata nu s-a discutat in niciun fel. (...) Asta este una dintre masurile care ar aduce mai multi bani la bugetul de stat", a declarat fostul ministru al Finantelor, la Realitatea Tv. Totodata, Ionut Popescu a precizat ca nu se discuta "in niciun caz" despre majorarea TVA in 2009.

El a invocat situatia unor state precum Germania, Ungaria, Cehia si Spania care, in contextul crizei economice, fie au majorat taxa pe valoarea adaugata, fie au anuntat intentia de a o majora.

Ministrul Finantelor, Gheorghe Pogea, a declarat marti ca Executivul poate avea in vedere "o reforma a veniturilor", sugerand ca in acest caz TVA ar putea fi majorata, iar nivelul cotei unice va fi mentinut.

Tot marti, surse oficiale din cadrul Guvernului au admis pentru HotNews.ro ca pe holurile Palatului Victoria subiectul cresterii TVA sau a cotei unice este destul de viu discutat.