Bugetul pe care Guvernul il are deja alcatuit nu are in vedere modificarea Taxei pe Valoarea Adaugata, a declarat sambata, la Neptun, ministrul Turismului, Elena Udrea: "Nu se pune problema majorarii TVA-ului. Bugetul pe care Guvernul il are deja alcatuit nu are in vedere modificarea TVA. Nu s-a pus in discutie aceasta solutie ca una viabila si pe care s-o avem in vedere in alcatuirea bugetului", a declarat Elena Udrea, citata de Mediafax.

"In turism incercam chiar sa reducem TVA-ul la 9% la pachetul intreg care cuprinde cazarea si masa. Noi incercam chiar sa extindem acest TVA de 9% care exista astazi in turism, la un pachet care sa contina cazare si masa, nu doar cazare si mic dejun", a explicat Udrea.

Presedintele Traian Basescu a admis, luni, intr-o discutie cu usile inchise cu investitorii straini, ca TVA ar putea fi majorata din 2010, el declarand ca prefera cresterea TVA majorarii cotei unice de impozitare.

Si ministrul interimar al Muncii, Gheorghe Pogea, a declarat, joi, dupa intalnirea cu sindicatele si patronatele, ca bugetul pe 2010 nu are in vedere majorarea TVA, o astfel de masura putand fi aplicata doar pe parcurs, daca economia nu se indreapta.