Bursa de la New York inchide in crestere, Dow Jones depasind pragul de 10.000, cel mai ridicat nivel din octombrie anul trecut si pana acum. Sedinta a fost impulsionata de JP Morgan Chase care arata semne ca isi revine, dupa ce, miercuri, a raportat un profit de 3,6 miliarde de dolari pentru al treilea trimestru.

La un an dupa ce a acceptat ajutorul din partea Washingtonului, JP Morgan Chase arata semne ca isi revine, dupa ce, miercuri, a raportat un profit de 3,6 miliarde de dolari pentru al treilea trimestru. Acest fapt sugereaza ca, in ciuda dificultatilor din economie, industria bancara americana intra intr-o noua era a prosperitatii, scrie The New York Times.

Veniturile de la JP Morgan au fost determinate de sectorul investitiilor bancare. Aceste venituri au contracarat pierderile provenite in urma imprumuturilor si ipotecilor, care s-au mentinut in crestere.

Costurile activitatii de creditare au crescut, dupa ce banca a majorat cu doua miliarde de dolari rezervele constituite pentru imprumuturile neperformante, acestea ajungand la 31,5 miliarde de dolari. Pierderile din credite neperformante au ajuns la sapte miliarde de dolari, de la 3,3 miliarde de dolari in urma cu un an.

Dow Jones industrial a crescut cu 1,47% sau 144,80 puncte ajungand la 10.015,86 puncte. S&P 500 a castigat 18,83 puncte (1,75%) urcand la 1.073,19 puncte, iar indicele compozit Nasdaq creste cu 32,34 puncte (1,51%) incheind sedinta la 2.172,23 puncte, potrivit Reuters.