Ministerul Finantelor a atras 793,8 milioane euro prin titluri de stat la trei ani, cu randament mediu de 5,25%
Cele 13 banci care au participat la licitatie au depus cereri de cumparare de 1,47 miliarde de euro. Dealerii primari au fost Alpha Bank, BRD - Groupe Societe Generale, Banca Comerciala Carpatica, Banca Comerciala Romana, Banca Transilvania, Bancpost, CEC Bank, Citibank, ING Bank, MKB Romexterra Bank, Raiffeisen Bank, RBS Bank si UniCredit Tiriac Bank.
Potrivit NewsIn, aceasta este a doua licitatie de titluri in valuta din acest an, dupa ce, pe 14 august, Ministerul de Finante a plasat, prin subscriptie publica, obligatiuni de stat cu dobanda denominate in euro, cu maturitate la 4 ani, de 447 milioane euro, cu 49% peste nivelul anuntat initial, rata dobanzii fiind tot de 5,25% pe an.
Pe de alta parte, in iulie, MFP a imprumutat aproximativ un miliard de euro de la bancile din Romania, printr-un aranjament de tip "club loan", pentru finantarea deficitului bugetar.
In acest an, Finantele au emis deja titluri de stat in lei de aproape 59 miliarde lei (13,9 miliarde euro), de aproape cinci ori mai mult decat in intreg anul 2008.
Deficitul bugetului general consolidat a ajuns dupa primele noua luni ale acestui an la 5% din Produsul Intern Brut (PIB) estimat pentru 2009. Fondul Monetar International (FMI) a revizuit tinta agreata cu autoritatile romane pentru deficitul bugetar la 7,3% din produsul intern brut in acest an, fata de nivelul stabilit anterior, de 4,6% din PIB.

Guvernul cu o singură femeie ministru a numit doar patru femei în funcția de prefect
11 lucruri pe care poate nu le știai despre femeile românce
Sir Alex Ferguson, frica de singurătate, mintea care-ți joacă feste și întrebarea firească: "Ce se întâmplă atunci când mori?"
FOTOGALERIE Lacul Plumbuita din Sectorul 2 este sufocat de gunoaie / Cum se plimbă locuitorii din Colentina într-un parc plin de deșeuri
Daca se va mentine proportionalitatea e posibil ca pe final de an sa avem deficit de doar 6.5% care in conditiile date mi se pare o adevarata realizare!
Practic in loc sa se reinceapa creditarea catre sectorul privat , statul suge toti bani disponibili de pe piata , pt plata de salarii si pensi , alocatii etc . Investitii ZERO, frumos . Mai e nevoie de comentarii?