In urma cu cateva zile a luat fiinta Uniunea Mediatorilor Bancari din Romania, se arata intr-un e-mail remis redactiei HotNews.ro. Potrivit informatiilor furnizate, Uniunea isi propune "rezolvarea unor probleme ridicate de reprezentantii mediatorilor bancari, precum completarea legislatiei medierii cu prevederi specifice activitatii mediatorilor bancari, relatia UMB cu BNR, ARB si IRB in materie de medierea conflictelor aparute".

De asemenea, "au fost puse bazele unei colaborari stranse cu Banca Nationala a Romaniei, materializata in numeroase intalniri in care vor fi dezbatute solutii de revizuire a statutului mediatorilor bancari prin prisma Legii 192/2006 privind medierea, se mai arata in document.

In data de 04.12.2009, cu incepere de la orele 10:00, la sediul UMBR din Bucuresti va avea loc prima sedinta de lucru a Consiliului Director al UMBR.

Pe ordinea de zi a sedintei se vor regasi stabilirea strategiei de colaborare cu institutiile bancare, stabilirea cadrului privind urmarea cursului de ,,Mediator Bancar" de catre membrii UBMR si a pregatirii profesionale continue, stabilirea si aprobarea taxei de inscriere si a cotizatiei anuale percepute membriilor UMBR.