Marea Britanie: Veniturile functionarilor publici cu salarii mari scad cu 20% in urmatorii trei ani
Evocand "cultura exceselor", el a precizat ca veniturile de peste 150.000 de lire pe an (165.000 euro) si bonusurile mai mari de 50.000 de lire vor trebui aprobate pe viitor de ministerele de resort, iar lista beneficiarilor acestor remuneratii va fi facuta publica. "Unii au pierdut contactul cu realitatea", a declarat premierul britanic.
Reducerea cu 20% a salariilor foarte mari din sectorul public se va transpune intr-o economie de 100 de milioane de lire anual, cu care se pot construi "patru scoli noi sau zece centre medicale" in fiecare an, sau se pot plati "salariile a 3.200 de infirmiere sau a 2.200 de profesori".
Alte economii, evaluate la 600 de milioane de euro, ar putea proveni din rationalizarea cheltuielilor cu comunicatiile telefonice si hartogaraia administrativa, din reducerea cu 50% a onorariilor de consultanta si cu 25% a cheltuielilor de marketing.
"Banii care ar trebui sa mearga la sanatate, educatie, politie si la serviciile sociale se duc, in anumite cazuri, in salarii excesive si in bonusuri nejustificate: aceasta cultura a excesului poate si trebuie sa se schimbe", a afirmat Brown.
El a anuntat, cu aceasta ocazie, o revizuire completa a salariilor functionarilor publici prin bugetul pentru anul viitor.
- 0 (0 voturi)Marea Britanie: Veniturile functionarilor publici (Luni, 7 decembrie 2009, 19:20) Emilia [anonim]Sa vina in Romania sa se inscrie in ALFA,BNS, etc ca ii rezolva ei !raspunde trimite
- 0 (0 voturi)pai normal... (Luni, 7 decembrie 2009, 20:49) goe [anonim]Daca n-au auzit de "programul Iohannis"! Niste inculti si englezii astia, daca ar fi stiut despre "programul Iohannis" ar fi putut chiar sa le creasca, nu sa le scada...raspunde trimite

INTERVIU Paun Rohovei, însărcinatul cu afaceri al Ucrainei: Rusia a pregătit infrastructura militară din Crimeea pentru desfășurarea armelor nucleare / Obiectivul Moscovei - transformarea Crimeii într-un „portavion de nescufundat”
„Recensământul bugetarilor”. Liviu Mălureanu, președinte ANFP: Prin proiectul bugetar vrem să mapăm toți bugetarii, câți sunt, ce salariu au și ce fac / Concursuri naționale pentru posturile din administrație INTERVIU
Marian Popescu, Centrul de Integritate al Universității București, despre frauda de la Drept: „Numărul studenților e șocant / Când copiatul ca mod de a funcționa ajunge la facultate, partida e pierdută”
Când marketingul ne păcălește să cădem în capcana consumului irațional/ Sunt diamantele valoroase sau nu?