Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor a hotarat in sedinta din 2 decembrie diminuarea cotei de participare a asiguratorilor RCA la Fondul de Protectie a Victimelor Strazii (FPVS), de la 0,5% la 0,3% din primele RCA incasate in exercitiul financiar 2010. Oficialii CSA spera ca masura sa contribuie la consolidarea pietei asigurarilor in contextul economic actual.

“In contextul economic actual, speram ca acesta masura de diminuare a cotelor catre FPVS sa contribuie la consolidarea pietei asigurarilor, avand in vedere faptul ca cele 13 societati care practica asigurari RCA detin cea mai mare parte din piata asigurarilor generale”, a declarat Angela Toncescu, Presedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor.

O astfel de hotarare a mai fost luata si la sfarsitul anului 2008, cand cota de participare a asiguratorilor RCA la Fondul de Protectie al Victimelor Strazii a scazut de la 1,5% la 0,5% pentru anul 2009.

Decizia Consiliului CSA intra in vigoare in momentul publicarii acesteia in Monitorul Oficial.

Aceasta nu este singura decizie data de CSA in acest an pentru sprijinirea sectorului asigurarilor pe fondul contextului economic dificil. In luna iulie din acest an, arbitrul pietei asigurarilor a anuntat decizia de a reduce pentru a doua oara in sase luni cotele de contributie ale asiguratorilor pentru taxa de functionare si RCA.