Grupul bancar american Citigroup a anuntat luni ca a ajuns la un acord cu Trezoreria Statelor Unite pentru rambursarea a 20 miliarde de dolari primite ca ajutor de stat in cadrul programului de salvare a sistemului bancar, potrivit AFP. Astfel, oficialii au anuntat ca vor vinde actiuni noi in valoare de 20,5 miliarde de dolari, care vor fi folositi pentru a rascumpara actiuni preferentiale detinute de Trezoreria SUA.

Totodata, autoritatile vor vinde actiuni ale Citigroup in valoare de cinci miliarde de dolari, pentru ca apoi sa-si reduca la zero participatia in cadrul grupului intr-o perioada de sase pana la 12 luni.

Salvarea Citigroup a fost cea mai extinsa operatiune de acest gen efectuata de autoritatile americane pe perioada crizei economice. Banca a primit in total 45 miliarde de dolari prin programul de salvarea a sistemului bancar (TARP - Troubled Asset Relief Program).

La inceputul anului, Trezoreria SUA a convertit fonduri imprumutate in valoare de 25 miliarde de dolari in actiuni obisnuite, ajungand astfel sa detina o participatie de circa 34% in cadrul Citigroup.