Banca Centrala a Japoniei a mentinut nemodificata dobanda de referinta la 0.1 procente. Potrivit agentiei France Presse, membrii Comitetului de politica monetara si-au mentinut estimarile privind economia japoneza, potrivit carora vor urma trei ani de deflatie.

"Economia nipona isi revine datorita masurilor se sprijin luate atat in tara cat si in strainatate, chiar daca nu exista un avans suficient pentru a sprijini o relansare sustenabila a cererii venite de la mediul privat intern" - se arata intr-un comunicat dat publicitatii. Totusi, Banca Centrala a anuntat ca se asteapta la o crestere economica moderata pana la mijlocul exercitiului fiscal 2010, care incepe in luna aprilie a acestui an.

Se estimeaza ca Produsul Intern Brut al celei de a doua economii mondiale a lumii va scadea cu 2,5% in loc de o scadere de 3.2% cum se prevazuse in luna octombrie, anul trecut.

De asemenea, Banca centrala japoneza estimeaza ca tendinta de scadere a preturilor va continua pana in exercitiul fiscal 2011.