Foamea de bani a statelor face ca Fiscul sa caute bani peste tot. Cum una din sursele consistente sunt capitalurile dosite prin paradisuri fiscale, Statele se indreapta cu tunuri si tancuri asupra secretului bancar, ca sa il faca posta.

Redactorul sef adjunct al magazinului economic Bilan, Myret Zaki, descrie intr-o carte care va aparea in aceste zile, o serie de metode pentru a deveni „Evazionistul perfect”

  • Depuneti-va banii intr-un seif

Orice deschidere de cont intr-o banca, lasa urme, indiferent in ce tara ati face asta. Logica e simpla: daca nu aveti conturi, nu puteti fi urmarit de Fisc. Prin urmare, banii depusi intr-o cutie de valori sau seif va vor scapa de plata taxelor. Dezavantajul este ca banii sunt „morti”. Nu produc dobanda.

Pentru cei care nu au suficient de multi bani de ascuns, exista metoda low-cost. Se impacheteaza intr-un ziar cei 5 lei si se pun sub coltul stanga-spate al saltelei din dormitor.

  • Cumparati aur

In vremuri nesigure, aurul este o buna investitie. E mai sigur, e mai discret si nu presupune existenta unui cont bancar. Metoda e usor primitiva, dar ideea e cum sa te aperi de Fisc, nu sa fii cel mai subtil. Metoda low-cost: puteti incerca si cu un lingou de zinc (simbol chimic ZN), dar va trebui sa ii convingeti pe bancheri ca e aur suflat cu zinc.

  • Pasaportul bancar

Exista programe de „cetatenie economica”, adoptate in mai multe zone ca Belize, Malta, Andorra s.a. Un asemenea „pasaport” costa intre 30.000- 100.000 de dolari americani. E drept ca IRS`ul nu acorda avizul pentru obtinerea unui asemenea pasaport decat daca renunti la cetatenia SUA si te muti si fizic din State. Cu Bittman insa cred ca se poate aranja ceva. Metoda low-cost: nu exista, Madoff e deja arestat.

Citeste mai mult si comenteaza pe blogul lui Dan Popa.