Sorin Ionita, SAR: Deficitul fondului de pensii din 2007-2008 echivaleaza cu o crestere a TVA la 22%
"Daca bugetul de pensii ar fi o companie, ar fi in faliment. Daca ar fi sa acoperi aceasta gaura ar trebui sa facem TVA 22 la suta. In principiu nu ar trebui alimentat de la buget. Dar cum nu ai bani, trebuie sa faci rost de ei. Intrebarea e cand il vom rezolva? Criza se cam incheie in 2010. Problema este ca ramanem cu problemele cronice de dinaintea crizei, dintre care cele mai serioase sunt deficitele structurale. Febra va trece, dar vom ramane cu reumatismele, cu ulcerele si cu celelalte vulnerabilitati”, a mai spus Ionita.
Este necesara adoptarea unui Plan de investitii si masuri prin care fiecare minister se incadreaza strict in alocarile bugetare de personal, bunuri si servicii in perioada 2009- 2013. Nu avem voie sa taiem cheltuieli anapoda in 2010, urmand ca in anii urmatori sa ne dam seama ca nu mai putem functiona cum trebuie. Pe de alta parte, programele de investitii pe fiecare minister trebuie prezentate public si postate pe web, ca obiectiv si stadiu de realizare, fiind actualizate in timp real.
Trebuie alese acele proiecte cu efect multiplicator in crearea de locuri de munca, productie si venituri, deoarece nu se mai poate sa alocam zeci de milioane de lei pentru constructia de biserici cu efect multiplicativ zero. La fel, nu mai e posibil sa finantam chermeze date de edilii locali ministrilor, care la randul lor hotarasc discretionar in care judete vireaza banii.
In absenta acestor reforme, ne vom confrunta cu riscuri mari tinand de implementarea bugetului: riscul major fiind ca fiecare ministru sa-si deruleze activitatea doar cu gandul la viitoarea rectificare bugetara, sacrificand reformele institutionale necesare; (ii) suspiciunea ca lucrurile stau de fapt mai rau decat ne spun noua autoritatile, ceea ce alimenteaza cinismul public si opozitia fata de orice plan de reforma cu costuri sociale”.

Șansa ratată a PNL și perpetuarea dezastrului urbanistic din București
Soarta Măsurii 3 pentru finanțarea IMM-urilor a devenit incertă / Ministrul economiei nu vrea să spună ce se întâmplă cu proiectele depuse de firme
Irina Alexe, o fostă polițistă, pensionată la 42 de ani, a fost numită, până la urmă, secretar de stat în Ministerul de Interne
Moștenirea Gabrielei Firea pentru Nicușor Dan: Primăria Capitalei mai are de plătit circa 165 de milioane de lei pentru autobuzele Otokar cumpărate în 2018
Câți români și-au suspendat ratele și ce soluții s-au găsit pentru cei care gâfâiau la plata ratelor înainte de pandemie Vezi ce spun reprezentanții principalelor bănci
Privatizate spitalele, eliminate contributiile la sanatat, crescut TVA la 35%, crescut impozitul pe proprietate la 16%.
Nu o sa se mai planga nimeni atunci.
si cei care o sa ramana oricum nu au venituri declarate,deci poate sa fie impozitu 200% ca o sa li se falfaie
ce se justifica ,se pastreaza iar ce nu, se confisca
si uite cum apar bani la buget si prin fonduri de pensii si/sau sanatate iar bietii ministrii nu mai tre sa stea cu picioarele in apa rece si sa gandeasca profund ce drac de taxe sa le mai bage la prostii astia multi
Lasati aberatiile cu taierea alocatiilor copiilor- toti sunt nascuti egali-macar atat sa aibe si copii romani, egalitate la nastere.
Lasati aberatiile cu ipozite forfetare, minime si plati in avans pt. venituri ale firmelor ce au tooot cotizat la statul roman.
Lasiti aberatiile cu vaccinuri romanesti neautorizate si experiente pro-mengele pe copii romani- doar, doar vor primi asa guvernantii romani imprumuturi avantajoase de la americani si vest-europeni.
Lasati aberatiile cu prima casa, taxe prima inmatriculare, rca imense, alte taxe si impozite ba pentru drumuri, ba pentru ecologie, ba pentru europa...toate sunt miciuni pentru a justifica alte si alte taxe si impozite platite de aceeasi societate muribunda: 3,5 milioane de romani tin in viata 22 de milioane de suflete...ii mai ajuta alea 100000 de firme care inca isi mai platesc taxe si impozitele imense.
Lasati aberatiile cu arieratele imense, ba din TVA, ba din neplata serviciilor contractate, prestate si neplatite de doi ani de reprezentantii statului- primarii, guvern, institutii publice- catre firme private din Romania.
Cel mai corect era sa cedati FMI-ului cand au zis ca vor sa creasca pentru 3 ani TVA-ul la 22% si nu mai au alte pretentii! Voi, nu si nu, ca mai bine omorati si calul care mai trage decat sa acceptati o singura cerinta externa!
Acum tot acolo vom ajunge: la 22%, insa cu o populatie slabita de criza interna-in primul rand- la care se adauga clientelismul de stat supravegheat de fostul ministru al trasporturilor, care zicea prin 91 ca Romania nu are nevoie de autostrazi!
Mai traiti bine?!