Fost trader al SocGen, arestat pentru furtul unor coduri utilizate in " high frequency trading "
Metoda permite plasarea ordinelor de tranzactionare la intervale de ordinul fractiunilor de secunda, traderul putand astfel profita de diferentialele de curs ale actiunilor pentru a-si multiplica banii. FBI a avut un rol important in prinderea bancherului de origine indiana, interceptandu-i acestuia convorbirile de pe mobilul cu care acesta isi desfasura activitatea.
Potrivit documentelor citate de WSJ, Samarth Agrawal a demisionat in noiembrie din SocGen, chiar daca a continuat sa faca bani cu ajutorul codurilor furate. In iulie 2009, un alt trader fusese arestat din acelasi motiv, tehnica "high frecuency trading" fiind utilizata pe scara larga de bancheri din cauza profiturilor mari obtinute.

România și trenurile internaționale - O istorie de 130 de ani, de la trenurile ce parcurgeau peste 3.000 de km până la rutele mult mai scurte din prezent
Walker, Texas Ranger, se întoarce! / Vești bune pentru fanii Indiana Jones / Noi dovezi despre formarea găurilor negre supermasive
VIDEO Rusia, o viață în exil: Copiii Gulagului se luptă de 30 de ani pentru a reveni acasă
Sorin Cîmpeanu, invitat în studioul HotNews.ro de la ora 18,00. Realizator - Mona Hera
VIDEOINTERVIU/ Beneficiile pe care le pot acorda firmele angajaților anul acesta, dacă au posibilitatea, explicate de Cristian Rapcencu. De la cei 400 lei din telemuncă, la decontarea concediilor și cei 1.500 lei pentru creșă sau gradiniță/ Cum se poate deduce întregul cost cu casele de marcat
Cum puteti sa nu remarcati urmatorul fapt :
Adica sunt arestati traderi(fraierii) care fura pt ca au dezeratat... dar ce se intampla cu bancile care folosesc mecanismu ???
Deci ce ziaristii lu peste sunteti sa nu punctati asta ??
Traderul nu a fost arestat pentru ca practica high frequency trading (nu e ilegal) ci pentru ca a furat softwareul bancii cu care facea asta.
Banca a investit probabil multi bani in software-ul respectiv, normal ca nu era de acord sa-l imparta cu fostul angajat.
La fel ca si CDO-urile, CDS-urile sau alte rahaturi pentru prostit "investitorul" si jumulit fraierul.
Faptul ca prin astfel de intamplari se pune un pic mai multa lumina asupra "practicilor" bancilor de investitii este in final un lucru bun.
Iar incet-incet si presa oficiala incepe sa "se prinda" de chestii pe care unii le explicau de ani buni: http://philsbackupsite.wordpress.com/2010/04/16/high-frequency-friday-the-wsj-finally-catches-on-2/
Daca nu esti "curat" fereste-te ca de dracu de mobil.
Daca in filme ii vezi ca scot si bateria si pun departe mobilul cand au o "taina", in viata de zi cu zi fac gafe de-a dreptul naive!