Grecia determina mobilizarea generala a zonei Euro
In ultimele ore, rata dobanzii pe care Grecia trebuie sa o ofere pentru a imprumuta bani de pe pietele internationale pentru o perioada zece ani a crescut, atingand 10,149% la 7.15 ora GMT, fata de 9,730 % marti seara.
Rata dobanzii pentru obligatiunile Greciei pe doi ani a crescut, de asemenea, la 17,94%, fata de 15% marti seara, semn al temerilor investitorilor legate de incapacitatea de plata a tarii pe termen scurt.
„Absenta unei politici economice coordonate este sustenabila in perioada de calm economic, dar nu in perioada de criza”, a subliniat Strauss-Kahn intr-un interviu publicat miercuri de ziarul francez „La Tribune”.
Desi a recunoscut ca, luata in ansamblu, zona euro nu este responsabila de dezechilibrele financiare globale - pe care le-a atribuit Chinei si Statelor Unite, directorul general al FMI a mentionat ca in interiorul zonei „exista dezechilibre importante”.
Strauss-Kahn si-a reafirmat opinia conform careia, daca grecii nu vor fi ajutati in timpul acestei crize, situatia nu va mai putea fi „tinuta sub control”.
„Nu exista o alta solutie, deoarece Grecia este intr-o situatie dificila. Economia lor sufera din lipsa de competitivitate”, a argumentat directorul general al FMI.
Presa germana considera ca gestionarea dosarului grec tinde sa izoleze Berlinul in cadrul Uniunii Europene. Se inmultesc criticile la adresa rigiditatii de care cancelarul Angela Merkel face dovada in gestionarea crizei grecesti. „Incapatanarea cancelarului a izolat complet guvernul german in cadrul Uniunii Europene” scrie Süddeutsche Zeitung intr-un comentariu intitulat „Agela Merkel singura acasa, singura in Europa”. Potrivit ziarului, Angela Merkel si-ar fi pierdut credibilitatea atat pe plan intern, pentru ca s-a contrazis, cat si fata de partenerii europeni, din cauza rigiditatii sale.
Programul de asistenta financiara multilaterala pentru Grecia prevede furnizarea a 45 de miliarde de euro in acest an, din care 30 de miliarde contributia din partea statelor din zona euro. Aceasta contributie va fi formata din credite bilaterale, cu o rata a dobanzii situata in jurul nivelului de 5%.

România și trenurile internaționale - O istorie de 130 de ani, de la trenurile ce parcurgeau peste 3.000 de km până la rutele mult mai scurte din prezent
Walker, Texas Ranger, se întoarce! / Vești bune pentru fanii Indiana Jones / Noi dovezi despre formarea găurilor negre supermasive
VIDEO Rusia, o viață în exil: Copiii Gulagului se luptă de 30 de ani pentru a reveni acasă
Sorin Cîmpeanu, invitat în studioul HotNews.ro de la ora 18,00. Realizator - Mona Hera
VIDEOINTERVIU/ Beneficiile pe care le pot acorda firmele angajaților anul acesta, dacă au posibilitatea, explicate de Cristian Rapcencu. De la cei 400 lei din telemuncă, la decontarea concediilor și cei 1.500 lei pentru creșă sau gradiniță/ Cum se poate deduce întregul cost cu casele de marcat
Lumea trebuie sa invete ca TOATE datoriile/greselile se platesc.
Asa ca renunta la mentalitatea de 'sa moara capra vecinului' si gandestete ca daca moare capra vecinului de ciuma este foarte probabil ca si capra ta sa fie deja bonlava.
Eu cred ca este benefic pentru Romania ca Grecia sa fie ajutata de mai marii Europei.
Iar daca ii dai algocalmin in loc sa tratezi infectia faci mai mult rau decat bine... :(
Da, stiu ca o sa usture o vreme, dar n-avem incotro.
Uite vezi Americanii au inventat conceptul 'prea mare ca sa esuseze' (too big to fail).
Angela se tine tare, nu cedeaza si are dreptate.
Grecii sa isi vanda din insule daca vor sa huzureasca.
[“It’s completely clear that the negotiations between the Greek government, the European Commission and the IMF need to be sped up now,” Merkel said in Berlin today. ... “stability of the euro zone” was at stake if a 45 billion-euro ($59 billion) loan package for Greece can’t be delivered fast.
A failure by policy makers to match such talk with action has fanned concern that the crisis will spread beyond Greece. Merkel has delayed German approval of loans in the face of voters’ opposition and S&P today cut Spain’s credit rating, a day after it dropped Greece to junk status and downgraded Portugal.
“The hesitant and haphazard reaction of euro-zone policymakers to Greece’s predicament underscores the dangers of contagion,” said Marco Annunziata, chief economist at UniCredit Group in London. “The euro-zone has taken over six months to react and is allowing uncertainty to persist. This does not bode well for their ability to react quickly should a second flashpoint burst.”
Speaking in Berlin, European Central Bank President Jean- Claude Trichet said the stability of the “euro zone is impacted” by the delays in delivering the Greek aid, “underscoring the need for action.”]
Merkel Vows Faster Greek Aid as Spain Shows Contagion
http://www.bloomberg.com/apps/news?pid=20601087&sid=aoEjq.BGmM2o&pos=1
Chiar daca pe altii nu-i intereseaza situatia tarii si nu vor sa puna mana pe treaba. Ii ajutam. Si pe ei. Si pe portughezi. Si pe italieni sau spanioli.
Ineptia Grecesca a ingropat puturosenia "socialismului" .Natura spune clar,manaca numai cine MUNCESTE.
http://www.dw-world.de/dw/article/0,,5284838,00.html
europeeni nu stiu sa conduca o europa, stiu numai sa scrie directive pe hirtie
nu sunt demni de imparatia care este la picioarele lor
de la atlantic la caucaz si isi bat joc de oameni.
http://nwotruth.com/soros-goldman-hedge-funds-attack-greece-euro/
Economics Report
http://article.wn.com/view/2010/04/25/Eye_on_Greece_finance_leaders_to_attack_debt_l/
Has the Euro Gone Too Far?
http://club.ino.com/trading/2010/03/has-the-euro-gone-too-far/