Goldman Sachs ar putea ajunge la o intelegere cu autoritatea americana de reglementare - Securities and Exchange Commission (SEC) - preferand sa evite o lupta in tribunale, pentru a evita astfel expunerea publica de care a avut parte in ultimele saptamani, relateaza Reuters, care citeaza surse apropiate dosarului, consultate de New York Post.

Potrivit surselor citate, cea mai mare banca de investitii de pe Wall Street analizeaza cu atentie posibilitatea de a inchide acest dosar, pentru a limita pierderile de imagine.

"Este aproape sigur ca se va ajunge la intelegere", au declarat sursele citate. Oficialii Goldman Sachs nu au putut fi contactati pentru a comenta aceasta informatie.

Seful Goldman Sachs, Lloyd Blankfein, este cercetat, alaturi de alti directori ai bancii, de o comisie de ancheta a Congresului, intr-un dosar care se refera la etica si comportamentul bancii fata de clientii sai.

SEC a inaintat o plangere civila pentru frauda impotriva Goldman, pe care o acuza ca a ascuns investitorilor informatii vitale legate de o serie de produse derivate si credite subprime. Goldman a respins acuzatiile.