Familia Ionescu are un prieten patron. Patronul avea nevoie de un credit, dar nu prea avea colateral. Prin urmare, i-a sunat pe Ionesti si i-a rugat sa semneze doua-trei hartii. O formalitate simpla, le-a zis patronul. Le-a dat Ionestilor si 5000 de euro. „Asa, ca un mic cadou. Mergeti si voi intr-o excursie”, le-a zis. Ionestii au bagat banii in buzunar si l-au intrebat despre ce e vorba, scrie Dan Popa pe blogul lui. Patronul i-a rugat sa semneze un contract fictiv de vanzare-cumparare pentru doua imobile pe care le mostenisera Ionestii. Cu creditul luat, prietenul lor patronul urma sa produca marfa pentru care avea deja contracte de vanzare.

Totul era aranjat, semnarea actelor fiind o simpla formalitate, zicea prietenul lor patronul. Ionestii au semnat si au plecat doua saptamanai in concediu. Dupa cateva luni, au aflat costul real al concediului lor.

Prietenul lor patronul isi ceruse singur insolventa. Pentru Ionesti, asta a insemnat inceputul sfarsitului. “Mentionam ca asociatul unic al S.C..... S.R.L. si... sotia acestuia ne-au indus in eroare cu privire la necesitatea incheierii unor contracte de vanzare-cumparare pentru proprietatile noastre in scopul prezentarii a garantiilor ipotecare solicitate de o institutie bancara.

Am primit pentru aceasta suma de 5 mii euro pe care nu i-am mai inclus in foaia de venituri globale dar ne obligam sa ii trecem in 2010.

Mai aratam ca am incheiat cu S.C.... S.R.L. reprezentata de... contractul de vanzare-cumparare autentificat sub nr.725543/la Biroul Notarului Public..., avand ca obiect imobilul situat in..., str....., nr.11, bl.5C, sc.B, et.1, ap.6.

Ulterior, la data de ...s-a incheiat cu aceeasi societate comerciala reprezentata de ...contractul de vanzare-cumparare autentificat sub nr.4051 la Biroul Notarului Public ..., avand ca obiect celalalt imobil din str.....

Cele doua contracte de vanzare-cumparare au avut valoarea unor acte aparente, fiind intocmite pentru a crea bonitatea necesara S.C..... S.R.L. in vederea accesarii unui credit bancar. Concomitent cu incheierea contractelor de vanzare-cumparare au fost semnate si actele secrete care consfiinteau situatia juridica reala a celor doua imobile, in sensul ca, in realitate, nu s-a efectuat o instrainare a proprietatilor subsemnatilor, S.C..... S.R.L. nu a achitat niciodata pretul vanzarii si nu a preluat proprietatea sau posesia imobilelor.

De altfel, maniera prin care asociatul unic al S.C.... S.R.L. si alte persoane apropiate acestuia ne-au influentat in scopul incheierii acestor acte va forma obiectul unor alte sesizari. Ca o consecinta a adoptarii Hotararii Adunarii generale a asociatilor SC ... SRL subsemnatii suntem in imposibilitatea de a ne recupera bunurile imobile proprietatea noastra, fiind in mod nemijlocit prejudiciati.

Avand in vedere faptul ca prin continuarea producerii efectelor hotararii nr.3/2009 s-ar produce grave prejudicii subsemnatilor, fiind in imposibilitate de a ne recupera bunurile proprietatea noastra va solicitam sa dispuneti suspendarea executarii acesteia pana la solutionarea prezentei cauze”.

La masa credala s-au inscris normal, vreo 3 banci si 10 firme. Ionestii sunt pe punctul de a pierde cele doua imobile. Prietenul lor patronul e de negasit. Ionestii au formulat cereri prin care solicita anularea procesului verbal prin care SC ...se auto-declara in insolventa. Instanta le-a spus ca Ionestii, nedetinand parti sociale, nu au calitate procesuala activa.

Domnul Ionescu a dat in depresie. Doamna Ionescu a dat in isterie. Se acuza reciproc de prostie si in urma cu doua zile au depus cererea de divort. Partea proasta e ca nu prea mai au ce sa imparta la partaj. Insolventa altora i-a saracit de tot.

Comenteaza pe blogul lui Dan Popa