Familia Ionescu si insolventa altora

de D.P.     Dan Popa's web blog
Joi, 13 mai 2010, 9:41 Economie | Finanţe & Bănci


Familia Ionescu are un prieten patron. Patronul avea nevoie de un credit, dar nu prea avea colateral. Prin urmare, i-a sunat pe Ionesti si i-a rugat sa semneze doua-trei hartii. O formalitate simpla, le-a zis patronul. Le-a dat Ionestilor si 5000 de euro. „Asa, ca un mic cadou. Mergeti si voi intr-o excursie”, le-a zis. Ionestii au bagat banii in buzunar si l-au intrebat despre ce e vorba, scrie Dan Popa pe blogul lui. Patronul i-a rugat sa semneze un contract fictiv de vanzare-cumparare pentru doua imobile pe care le mostenisera Ionestii. Cu creditul luat, prietenul lor patronul urma sa produca marfa pentru care avea deja contracte de vanzare.

Totul era aranjat, semnarea actelor fiind o simpla formalitate, zicea prietenul lor patronul. Ionestii au semnat si au plecat doua saptamanai in concediu. Dupa cateva luni, au aflat costul real al concediului lor.

Prietenul lor patronul isi ceruse singur insolventa. Pentru Ionesti, asta a insemnat inceputul sfarsitului. “Mentionam ca asociatul unic al S.C..... S.R.L. si... sotia acestuia ne-au indus in eroare cu privire la  necesitatea incheierii unor contracte de vanzare-cumparare pentru proprietatile noastre in scopul prezentarii a garantiilor ipotecare solicitate de o institutie bancara.

Am primit pentru aceasta suma de 5 mii euro pe care nu i-am mai inclus in foaia de venituri globale dar ne obligam sa ii trecem in 2010.
    Mai aratam ca am incheiat cu S.C.... S.R.L. reprezentata de... contractul de vanzare-cumparare autentificat sub nr.725543/la Biroul Notarului Public..., avand ca obiect imobilul situat in..., str....., nr.11, bl.5C, sc.B, et.1, ap.6.
    Ulterior, la data de ...s-a incheiat cu aceeasi societate comerciala reprezentata de ...contractul de vanzare-cumparare autentificat sub nr.4051 la Biroul Notarului Public ..., avand ca obiect celalalt imobil din str.....

Cele doua contracte de vanzare-cumparare au avut valoarea unor acte aparente, fiind intocmite pentru a crea bonitatea necesara S.C..... S.R.L. in vederea accesarii unui credit bancar. Concomitent cu incheierea contractelor de vanzare-cumparare au fost semnate si actele secrete care consfiinteau situatia juridica reala a celor doua imobile, in sensul ca, in realitate, nu s-a efectuat o instrainare a proprietatilor subsemnatilor, S.C..... S.R.L. nu a achitat niciodata pretul vanzarii si nu a preluat proprietatea sau posesia imobilelor.

De altfel, maniera prin care asociatul unic al S.C.... S.R.L. si alte persoane apropiate acestuia ne-au influentat in scopul incheierii acestor acte va forma obiectul unor alte sesizari. Ca o consecinta a adoptarii Hotararii Adunarii generale a asociatilor SC ... SRL subsemnatii suntem in imposibilitatea de a ne recupera bunurile imobile proprietatea noastra, fiind in mod nemijlocit prejudiciati.

Avand in vedere faptul ca prin continuarea producerii efectelor hotararii nr.3/2009 s-ar produce grave prejudicii subsemnatilor, fiind in imposibilitate de a ne recupera bunurile proprietatea noastra va solicitam sa dispuneti suspendarea executarii acesteia pana la solutionarea prezentei cauze”.

La masa credala s-au inscris normal, vreo 3 banci si 10 firme. Ionestii sunt pe punctul de a pierde cele doua imobile. Prietenul lor patronul e de negasit. Ionestii au formulat cereri prin care solicita anularea procesului verbal prin care SC ...se auto-declara in insolventa. Instanta le-a spus ca Ionestii, nedetinand parti sociale, nu au calitate procesuala activa. 

Domnul Ionescu a dat in depresie. Doamna Ionescu a dat in isterie.  Se acuza reciproc de prostie si in urma cu doua zile au depus cererea de divort. Partea proasta e ca nu prea mai au ce sa imparta la partaj. Insolventa altora i-a saracit de tot.
Comenteaza pe blogul lui Dan Popa
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

9045 vizualizari

 • +12 (14 voturi)    
  asa si? (Joi, 13 mai 2010, 9:55)

  miti [anonim]

  L-au ajutat pe patronul ala sa faca niste ilegalitati si acum ca au luat teapa umbla pe la tribunal.

  Au tras si o evaziune fiscala cu aia 5 mii de euro pe care nu i-au declarat. Dar acum ca le trebuie sa fie proba la proces se angajeaza ca-i declara.

  Merita ani de puscarie si ei patronul ala.
 • +14 (14 voturi)    
  prostia omeneasca (Joi, 13 mai 2010, 10:00)

  vaxus [anonim]

  exact ca si in povestea lui Creanga
 • +16 (16 voturi)    
  Saracii... (Joi, 13 mai 2010, 10:06)

  Ducu [utilizator]

  Ziceau ca fac 5000 de euro moca si si-au luat teapa, ce nasol, o sa pun matura-n doliu.

  Toti trei trebuie expediati la inchisoare pentru fals, uz de fals si evaziune.
 • +16 (16 voturi)    
  Prostie la maxim (Joi, 13 mai 2010, 10:08)

  dert [anonim]

  Cu asa prieteni si asa inteligenta .... Sa mai spuna cineva ca prostia nu doare...
 • +3 (7 voturi)    
  nu cred ca e reala (Joi, 13 mai 2010, 10:16)

  cet23 [anonim]

  OK, povestioara e moralizatoare si captivanta, dar e mai mult decat o povestioara? Exista in realitate acest caz? Sau exista cazuri similare?
  Caci ceea ce fam. Ionescu a facut in aceasta poveste nu tine de prostia umana. Tine de oligofrenie.
  Mi-e foarte greu sa cred ca se poate intampla asa ceva in realitate.
 • +4 (4 voturi)    
  Lăcomia strică omenia (Joi, 13 mai 2010, 10:21)

  Marius Delaepicentru [anonim]

  Dacă vreţi să dormiţi liniştiţi, aveţi grijă ce semnaţi. Cunosc zeci de cazuri de ţepe trase garantorilor de împrumuturi oneroase. În situaţii dintr-astea, nu prea e mare lucru de făcut, decît să-ţi declari falimentul şi să-ţi angajezi un avocat care să-ţi uşureze niţel aterizarea, altmiteri dură. Am chiar şi un prieten pus pe lista neagră, după ce a plătit 7 ani împrumutul la o casă de cămătărie după un prieten care i-a fugit.
 • +6 (6 voturi)    
  trimite-mi... (Joi, 13 mai 2010, 10:32)

  hash [anonim]

  .. si mie 5000 de coco si o sa le plang de mila pe forumuri :)
 • +6 (6 voturi)    
  bine de stiut (Joi, 13 mai 2010, 10:49)

  sile [anonim]

  O veche vorba romaneasca spune ca :

  Cele trei elemente de care trebuie sa se foloseasca omul sunt - APA , AERUL si FRAIERUL.

  Toate exista din belsug pe plaiurile mioritice!!
 • +5 (5 voturi)    
  eu (Joi, 13 mai 2010, 11:06)

  hahaha [anonim]

  macar s-au simtit bine in concediul ala de 2 saptamani de 5000 euro :))))))))))))))))))))))

  cata prostie in tara asta.. doamne fereasca.
 • +6 (6 voturi)    
  Faptul ca se acuza de prostie este (Joi, 13 mai 2010, 12:08)

  Vali [anonim]

  probabil singurul lucru bun pe care l-au facut in acest caz, pentru ca au dreptate facandu-si astfel de acuzatii. Nu cred ca acesti oameni nu puteau cere sfatul cuiva din familie, sau chiar a unui avocat , atunci cand se punea in discutie semnarea unui contract, orice fel de contract avand ca obiect proprietatile lor.
 • +3 (3 voturi)    
  Proverb (Joi, 13 mai 2010, 12:29)

  Vasile007 [anonim]

  De aceea se spune ca prostia se plateste.

  In cazul dat, cu 5000 de EUR.

  Cu asa prieteni, nimeni nu are nevoie de dusmani.
 • +1 (3 voturi)    
  Evaziunea in floare (Joi, 13 mai 2010, 13:07)

  XtrO [utilizator]

  Un exemplu elocvent dintre alte multe, care ne lasa sa ne facem o idee asupra unei cauze importante pentru care suntem unde suntem: evaziunea fiscala practicata pe scara larga de catre persoanele fizice. Asa cum domnul din poveste a decis ca nu are rost sa si plateasca vreun impozit sau vreo taxa pe suma frumusica intrata in buzunarul propriu (nu mai vorbesc de modalitatea absolut frauduloasa care a generat acest venit), asa sunt majoritatea. In czul de fata, 16% aplicat la 5,000 EUR ar insemna 800 EUR de care a fost pagubit Bugetul de Stat. Multiplicati aceasta suma cu numarul persoanelor pe care le banuiti a proceda la fel. Nu mai vorbesc de micii meseriasi pentru care notiuni ca: bon fiscal, chitanta, factura, impozit, sunt notiuni absolut inaceptabile. Lasa sa plateasca privatii, asa le trebuie daca vor sa se imbogateasca. Noi suntem mai schemkeri ! Si acum, manati cu joarda de sindicate, ies in strada si zbiara ca vor bani...
  • 0 (0 voturi)    
   unde este evaziunea????????? (Vineri, 14 mai 2010, 16:04)

   tyty [anonim] i-a raspuns lui XtrO

   Faptul ca ei declara nu e dovada de evaziune. In acte apare o tranzactie imobiliara adica vandut apartamente contra cash. Cei 5000 sunt valoarea apartamentelor. La incheierea actului notarial de vz cumparare statul a luat impozitul pe tranzactie. Faptul ca cei doi acum vor sa anuleze actul de vz cumparare nu inseamna ca cei 5000 nu reprezinta cashul incasat pe apartamente. Deci in fapt nu este evaziune, doar prostie.
   • +1 (1 vot)    
    Va aflati intr-o grava eroare (Vineri, 14 mai 2010, 16:55)

    XtrO [utilizator] i-a raspuns lui tyty

    EVAZIÚNE, evaziuni, s.f. 1. (În sintagma) Evaziune fiscală = sustragere de la obligațiile fiscale. Sau:
    ART. 6 din Legea nr. 18/1994: 'Persoanele fizice sau juridice care realizeaza venituri ori detin bunuri mobile sau imobile ori desfasoara activitati, supuse impozitelor si taxelor, sint obligate sa plateasca, la termen, sumele datorate statului.
    Oare ce nu ati inteles din termenul de 'evaziune fiscala'? pentru dumneavoastra notiunea de 'taxa notariala'e totuna cu impozit pe venit ? In acest caz va aflati intr-o mare eroare.
    Din pacate, majoritatea traiesc cu falsa impresie ca doar persoanele juridice (firmele, in speta) au obligatia sa isi plateasca datoriile la Bugetul de Stat. Buget din care apoi sa fie finantata sanatatea, invatamantul, cultura, investitiile, pensiile, salariile bugetarilor, etc.
 • +3 (3 voturi)    
  stupid people (Joi, 13 mai 2010, 13:09)

  popescu [anonim]

  la gherla cu smenarii astia (patronu'+fraierii). sa se uite ce semneaza! A fost bine in vacanta? Nu s-au intrebat cum de le-a venit suma aia moca?
 • +1 (1 vot)    
  .. (Joi, 13 mai 2010, 15:44)

  ileana [anonim]

  Sper ca-i doar fictiune...

  Altfel, cand vad prin oras vre-o dna. isterica, sa ma gandesc la ce-ai scris mai sus????????
 • +1 (1 vot)    
  e adevarat (Joi, 13 mai 2010, 16:18)

  alexandru [anonim]

  Nu stiu daca cazul familiei Ionescu este adevarat dar eu personal cunosc cel putin alte 4 cazuri absolut identice. Cred ca este vorba de o lipsa de discernamant si de lipsa unei minime educatii economice si de o problema in asumarea responsabilitatii pentru faptele proprii.
  • +1 (1 vot)    
   Nu, (Joi, 13 mai 2010, 23:23)

   lsm [anonim] i-a raspuns lui alexandru

   este vorba de lacomie si mirajul banilor castigati fara munca! Tipic unor romani (cam multi din pacate - vezi Caritas, SAFI etc).
 • +1 (1 vot)    
  Celor care cred ca e vorba de fictiune... (Joi, 13 mai 2010, 21:05)

  citizen B [anonim]

  ...le recomand filmul 'Fun with Dick and Jane' - bazat pe o poveste reala (asemanatoare)


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by