Am scris articolul de mai jos in luna martie. Am raspuns in el la doua intrebari ale unui jurnalist, anume: 1. Ce sansa avem sa ajungem in situatia Greciei? 2. Ce ar trebui sa facem ca sa evitam sa ajungem acolo? Vad, cu tristete, ca ce am scris atunci se arata adevarat, scrie Adrian Stanciu pe blogul sau.

1. Cred ca șansa noastra de a ajunge in situația Greciei e foarte mare, mai mare de 50%. Principalul motiv pentru care cred ca se va intampla asta e ca ne-am obisnuit sa traim peste mijloacele noastre, fara sa ne intrebam cum si de unde vin banii. Acest tip de comportament va duce la mari convulsii cand criza se va prelungi sau adanci. Pana acum ne-am cumparat o pace sociala nemeritata cu bani de la FMI, amanetand viitoarea generație pentru a plati datoria. Consecinta e ca nu suntem pregatiti pentru trezirea brutala la realitate care ne asteapta, ca vrem sau nu.

Un alt motiv pentru care suntem foarte fragili este ca avem cea mai proasta clasa politica din Europa, care nu s-a sfiit deloc pana acum sa arunce tara si mai tare in criza, de dragul de a mai smulge cateva voturi unor amarati care nu inteleg nimic, prin promisiuni populiste. Asta s-a intamplat de la stanga la dreapta spectrului politic, fara exceptie si fara masura.

Citeste continuarea si comenteaza pe blogul lui Adrian Stanciu.