Am citit nota de fundamentare a Ministerului de Finante pentru noua ordonanta pentru combaterea evaziunii. Este un document trist. Principala metoda de combatere a evaziunii deriva dintr-o logica de fier: se va introduce o declaratie fiscala noua prin care evazionistul sa recunoasca fapta din proprie initiativa, scrie Mihai Marcu pe blogul sau.

Acelasi evazionist va trebui sa stea la coada la administratiile financiare ca sa depuna documentul care-l incrimineaza si apoi sa-si plateasca datoriile. Gata, cu noul decont pentru achizitiile intracomunitare de flori / carne s-a rezolvat evaziunea.

Din document reiese o frica viscerala de platitorul de TVA - orice persoana inregistrata in scopuri de TVA poate face achizitii intracomunitare deci poate fi un posibil evazionist. Era nevoie de inteligenta birocratiei romanesti pentru a elimina avantajele aderarii Romaniei la UE, prin blocarea administrativa a oricarei masuri ce-ar putea ajuta mediul de afaceri si denaturarea principiilor pietei comune.

Citeste mai mult si comenteaza pe blogul lui Mihai Marcu.