Liderii UE au decis taxarea bancilor
Liderii UE, reuniti joi la Bruxelles, au decis de asemenea sa sustina o propunere comuna a Frantei si Germaniei pentru o taxa globala pe tranzactiile financiare.
Propunerea va fi inaintata liderilor G20 la summitul de saptamina viitoare din Canada.
In declaratia finala a Consiliului European, cei 27 de sefi de stat si de guvern scriu ca "statele membre trebuie sa introduca un sistem de taxare a institutiilor financiare care sa garanteze o partajare corecta a greutatilor induse de criza financiara".
Planul a fost contestat initial de tari precum Irlanda si Grecia, care se temeau ca noi taxe sa nu apese si mai tare asupra sistemului financiar intern, afectat serios de criza.
In declaratia comuna, liderii UE au cerut ca fiecare stat-membru al UE sa puna in practica sisteme similare de taxe asupra sistemului bancar.
Mai mult, liderii UE au decis ca bancile trebuie sa fie supuse unor noi teste de stres ale caror rezultate vor fi publicate in iulie. Masura are ca scop protejarea economiilor din UE si a monedei unice in fata crizei financiare, scrie Reuters.

Sondaj printre români despre vaccinul antiCOVID: 30% din respondenți spun că nu se vaccinează și 40% nu cred în eficacitatea vaccinurilor / 77% vor redeschiderea școlilor pe 8 februarie
O treime dintre pacienții cu Covid-19 se întorc în spital în următoarele 5 luni cu boli de inimă, de ficat sau cu diabet, iar unul din opt moare - amplu studiu britanic
Axionul ar putea să existe - Apar noi dovezi despre o particulă misterioasă a cărei poveste a început acum peste 40 de ani
Tiger, HBO Go: Un documentar despre mărirea și decăderea celui mai bun jucător de golf din toate timpurile. Dar nu numai
Experiențe personale: 5 tineri din România povestesc cum au folosit pandemia pentru a se reinventa
Si asa erau cu un picior in groapa, ascunzand mizeria tot mai mare sub un pres tot mai neincapator, doar-doar o incepe "revenirea" economica.
Ei bine, s-ar putea ca masura asta sa le fi tras presul de sub picioare...
E momentul pt o nivelare sanatoasa si pentru a pedepsi patronatul ce stabileste planuri de *profit* absurde, pentru a sta in siguranta si a da oameni afara.
Bancile evident ca transfera taxele catre clienti, e normal sa faca asa, si nu se va simti decat o inrautatire a conditiei firmelor si oamenilor simpli clienti ai bancilor, asta aleg alesii UE :)
Sunt afaceri private, si-si iau deciziile ca atare.
Daca societatea (statul) considera ca cineva trebuie sa fie obligat sa dea imprumuturi, statele isi pot face propriile banic (care, dupa parerea mea, vor da faliment sigur, vezi istoria noastra - ex Bancorex).
Dupa parerea mea, este o impunere fortata asupra afacerilor cu o profitabilitate buna. De ce sa-i impozitam, daca sunt performanti?
Sesisez o nuanta comunista. Hai sa-i impozitam pe cei toti care fac un profit mai mare de...cat..20%?
Hai sa impozitam si pe cei de la Windows, sau Apple, sau Coca Cola ca poate fac castiguri de 100%. Sau..pe inovatori, desteptii din software ca fac profituri de 500% - ?
Concluzia mea: toti trebuie impozitati la fel...dar in acelasi timp deschise parghiile pietii...adica fiacre sa-si poata face o banca.
De ce Camatarii nu si-ar putea face o banca legala?
Uitati-va la firma de imprumuturi Provident . Dobanda e de 200-300%. Si ei ar trebui impozitati cu 90%, nu?
Hai sa fim la fel..pentru toti..altfel...nu suntemti decat niste noi comunisti.
nu zis ca a fost o idee rea sa fie salvate, chiar era necesar acest lucru, dar daca tot au fost protejate in mod special pe durata crizei de ce sa nu le impziteze mai special?
#Ele au incurajat consumul cu creditul doa cu buletinul,iar acum ele nu au pierderi si executa pe cei ce i-a manipulat cu creditul.
Mai mult contractul e impus si nu poate fi numit contract.
Stie cineva , pe cineva care a negociat un imprumut bancar?
Fara deponenti bancile ar murii, la fel si fara cei ce se imprumuta.
She planji atitica bietili bancuze ca vai di mini si di mini pica sistemili di creditari ?
a murit si ultima farama de dreapta europeana!
Stiam ca daca achit cu cardul o marfa cumpoarata, comisionul este zero. Asa si este, dar comisionul e "bagat" in pretul produsului. Si ori ca achiti cu card ori ca achiti cash, comisionul respectiv este deja in pret.
Ce s-a intamplat? Am cumparat de curand un cuptor electric. Era la reducere fiind ultima bucata. Am vrut sa achit cu cardul si mi s-a spus ca la obiectele cu pret redus nu pot achita cu cardul pentru ca banca ia 3% comision la fiecare tranzactie si ca ei (magazinul) deja vand produsul la pret de achizitie.
Am ramas surprins, pentru ca 3% din tot ce misca e al naibii de mult.
Atunci mi-a venit in minte faptul ca auzeam tot felul de reclame : foloseste cardul de la banca x la cumparaturi si iti returnam 1% din valoarea cumparaturii. Altii au ajuns la 2%. Nu stiu numele lor pentru ca nu m-a interesat, am auzit la radio in masina .. Dar atunci a fost momentul in care mi-am adus aminte ca am auzit.
Oare este adevarat?
Daca DA, atunci 3% e muuult. Sunt firme de engross care au adaos comercial 1-2-3 %.
Deci bancile traiesc si fara sa de imprumuturi. Asta e sistemul. Si ori ca platesti cu cardul ori ca nu, pretul la vanzare al produsului este deja "umflat" cu acel comision.
Nu spun ca nu e normal. Nici un serviciu nu e gratuit, e logic. Dar cred ca 3% pentru orice marfa cumparata e pre mult
Stie doamna, de ce trebuie impozitate bancile...
Pana la urma ce sunt banii?
Ai cui sunt banii?
Sa-mi explice si mie cineva cum pot cumpara cu bani alti bani?
Cand a fost viciat prima data sistemul bancar?
De ce nu am trece la troc(schimbul de produse)?
De ce mai avem nevoie de intermediar-banca?
Doar toti muncim...
Sa le fie tarana usoara, desi nu cred ca vom scapa de banci prea curand...
Exact FMI-ul l-a deranjat pe pingelica, fie-i tarima grea. Analfabetul n-a inteles nimic, de aia a crapat.
Asta-i viata, dura, cine nu intelege crapa.
Jacques Attali - A Brief History of the Future
http://www.keytalent.com.au/Text/1248416698091-5162/pC/1173424510340-2188/
http://www.amazon.com/Brief-History-Future-Controversial-Twenty-First/dp/1559708794
http://europa.eu/
Capitalismul functioneaza (asa cum ii zice si numele) pe baza de capital. Iar una dintre principalele forme de creare si circulatie a capitalului sunt bancile.
In principiu orice taxa in plus se va regasi tot in buzunarul vostru (sau mai binezis se varegasi in mai putini bani in buzunarul vostru). Creditul va fi mai scump, iar cheltuielile de creditare se vor regasi in preturi.
Sigur ca e neplacut ca s-a ajuns sa se dea bani publici pentru bancile aflate in criza, insa, daca o sa analizam o sa vedem ca in mare parte bancile in fapt au finantat diverse scheme financiare perdante care au la capat tot statul. In plus ma intreb oare de ce statele nu si-a facut datoria si nu a aplicat regulile concurentei cu strictete ca s ataie avantul bancilor despre care acum spune ca sunt prea mari ca sa le lase sa moara. Oare nu pentru ca tot statul a corupt bancile cu scheme financiare de finantare a deficitelor, cu profituri umflate?
Nu va bucurati prea tare, e mai degraba o veste proasta.
Partea buna e ca poate nu o sa ma mai izbesc pe carosabil de o gasca de mocofani cu masini cumparate in rate, pentru ca sigur nu o sa le mai dea nimeni credit pentru asta.
Dupa ce au avut profit bunicel banciile l-au mazilit fara sa isi puna un fond de risc de o parte.Iar la necaz sa il poata folosii.Capitalism cand sant la bine si SOCIALISM la necaz.Dar pentru micul privat producator de bunuri capitalismul a fost dus pana la capat adica FALIMENT.Awsa ca sa fie taxate.Daca ei nu vor sa isi constituie un fond so faca altii dar cu forta si cu banii lor.Iar daca vor incerca sa isi scoata parleala prin tot felul de taxe puse peste noapte o vor face in romania unde sant mana -n mana cu hai de sus.Dar fi sigur ca in alte tari cu institutii de control care functioneaza nu isi vor permite.Denuntie,judecata si condamnare prin sanciuni cu cifre multe.
Obama Urges Europe Not to Drop Stimulus Measures Yet
President Obama signaled on Friday that countries in Europe should not withdraw their spending programs too quickly.
In a public letter to other leaders of the Group of 20 nations in advance of a summit meeting in Toronto next week, Mr. Obama wrote, “Our highest priority in Toronto must be to safeguard and strengthen the recovery.”
Mr. Obama also addressed currency exchange rates, which are likely to come up at the meeting, and repeated his support for market-based rates, a reference to views that China is holding down the value of its currency.
“This is obviously going to be an issue that we’ll continue to discuss,”
Mr. Obama also wrote, “We must be flexible in adjusting the pace of consolidation and learn from the consequential mistakes of the past when stimulus was too quickly withdrawn and resulted in renewed economic hardships and recession.”
That statement represented a signal to Germany and other European countries, which have moved in recent weeks to pare spending, mindful of the wrenching consequences of excessive public debts in Greece, Portugal and Spain. The United States is trying to pare its own substantial deficit. Mr. Obama reiterated a pledge to cut the deficit, now about 10 percent of gross domestic product, in half by the 2013 fiscal year, and to 3 percent of G.D.P. by the 2015 fiscal year, a level he said would “stabilize the debt-to-G.D.P. ratio at an acceptable level” by then.
Mr. Obama warned of the risks of a double-dip recession, which most economists consider unlikely but not impossible.
Daniel M. Price, who was President Bush’s personal representative to the G-20, said the letter also indirectly reiterated American support for a global bank tax — a proposal that is supported by Britain, France and Germany but opposed by Canada, Japan, Australia and most big emerging market-countries.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Si daca nu va fi nici o recovery Mr. Obama ?
Financial Markets and Economic Crisis Outlook 2010, When Hope Turns to Fear!
http://www.marketoracle.co.uk/Article16496.html
"This first stage of the inflationary process may last for many years. While it lasts, the prices of many goods and services are not yet adjusted to the altered money relation. There are still people in the country who have not yet become aware of the fact that they are confronted with a price revolution which will finally result in a considerable rise of all prices ... These people still believe that prices one day will drop. Waiting for this day, they restrict their purchases and concomitantly increase their cash holdings. ... But then, finally, the masses wake up. They become suddenly aware of the fact that inflation is a deliberate policy and will go on endlessly. A breakdown occurs ...Hope Turns to Fear ... Everybody is anxious to swap their money against "real" goods, whether he needs them or not, no matter how much money he has to pay for them. Within a few weeks or even days, the things which were used as money are no longer used as media of exchange. They become scrap paper. Nobody wants to give away anything against them... Inflation is a policy that cannot last ... By a continuous process of inflation, governments can confiscate, secretly and unobserved, an important part of the wealth of their citizens. The process engages all of the hidden forces of economic law on the side of destruction, and does it in a manner that not one man in a million can diagnose." - John Maynard Keynes, 1920