Modificarile Codului Fiscal, publicate in Monitorul Oficial: De la 1 iulie, TVA- 24%, deductibilitatea drepturilor de autor- 20%, tichetele de masa- impozit 16%

de Claudia Pirvoiu     HotNews.ro
Luni, 28 iunie 2010, 16:14 Economie | Finanţe & Bănci


Ordonanta de Urgenta privind modificarile aduse Codului Fiscal a fost publicata in Monitorul Oficial. Fata de varianta aprobata initial de Guvern saptamana trecuta, textul ordonantei prevede in plus majorarea cotei TVA la 24%. De asemenea, a fost eliminata taxa de solidaritate pe cladiri, care prevedea dublarea, respectiv triplarea impozitului local pentru a treia si a patra proprietate. Noile prevederi vor intra in vigoare pe 1 iulie. Textul ordonantei poate fi citit pe Monitoruloficial.ro, Partea I, nr.431.

In ceea ce priveste drepturile de autor, cota de cheltuieli deductibile fiind redusa la 20% din venitul brut, fata de 40% in prezent. In acelasi timp este stabilita o obligatie de plata a contributiilor obligatorii individuale limitata la cinci salarii medii pe economie.

Potrivit ordonantei, orice activitate poate fi reconsiderata ca activitate dependenta daca indeplineste cel putin unul dintre urmatoarele criterii:

 • Beneficiarul de venit din activitati independente se afla intr-o relatie de subordonare fata de platitorul de venit, respectiv organele de conducere ale platitorului de venit.
 • in prestarea activitatii beneficiarul de venit foloseste baza materiala a platitorului de venit, respectiv spatii cu inzestrare corespunzatoare, echipament special de lucru sau de protectie, unelte de munca si altele asemenea.
 • beneficiarul de venit contribuie numai cu prestatia fizica sau cu capacitatea intelectuala, nu si cu capitalul propriu.
 • platitorul de venituri suporta in interesul desfasurarii activitatii cheltuielile de deplasare ale beneficiarului de venit, cum ar fi indemnizatia de delegare-detasare in tara si in strainatate precum si alte cheltuieli de aceasta natura.
 • orice alte elemente care reflecta natura dependenta a activitatii.

In cazul reconsiderarii unei activitati ca fiind dependenta, impozitul pe venit si contributiile sociale obligatorii, stabilite potrivit legii, vor fi recalculate si virate, fiind datorate solidar de catre platitorul si beneficiarul de venit. In acest caz, se aplica regulile de determinare a impozitului pentru veniturile din salarii in afara functiei de baza.

Ordonanta mai prevede impozitarea cu 16% a tichetelor de masa si de vacanta, a dobanzilor bancare si a veniturilor de pe piata de capital.

Noile masuri, pe scurt:

    * Cota TVA-24%
    * modificarea cotelor de cheltuiala forfetara acordata la calculul venitului net anual din drepturi de proprietate intelectuala in sensul diminuarii acesteia de la 40% la 20% iar in cazul veniturilor de aceasta natura provenind din crearea unor lucrari de arta monumentala de la 50% la 25%;
    * Impozitarea cu 16% a tichetelor de masa, de vacanta si de cresa
   * Impozitarea veniturilor obtinute din dobanzi la depozitele la vedere/conturi curente de catre persoane fizice rezidente cu cota de 16%.
    * Impozitarea veniturilor sub forma dobanzilor bonificate la depozitele clientilor constituite in baza legislatiei privind economisirea si creditarea in sistem colectiv pentru domeniul locativ cu cota de 16%.
    * Impozitarea veniturilor obtinute din dobanzi pentru depozite la termen, si/sau instrumente de economisire de catre persoane fizice rezidente cu cota de 16%, indiferent de data constituirii raportului juridic.
    * Unificarea cotei de impunere a veniturilor obtinute din transferul titlurilor de valoare altele decat partile sociale si valorile mobiliare in cazul societatilor inchise la 16%, indiferent de perioada de detinere a titlurilor si reportarea pierderii nete anuale in urmatorii 7 ani consecutivi si stabilirea si efectuarea de catre contribuabili, in cursul anului fiscal, a platilor anticipate la sfarsitul fiecarui trimestru, in contul impozitului anual datorat.
    * Modificarea cotei de impunere anticipata a castigurilor din operatiuni de vanzare cumparare valuta la termen pe baza de contract, precum si orice alte operatiuni de acest gen de la 1% la 16% pentru persoane fizice rezidente.
    * Unificarea cotei de impunere pentru castigurile din jocuri de noroc la 25%.
    * Orice venituri de natura profesionala, altele decat cele salariale, se impoziteaza cu cota de impozit pe venit. Asupra acestor venituri se datoreaza contributiile individuale de asigurari sociale, asigurari sociale de sanatate si asigurari de somaj.

Impozitarea veniturilor realizate de nerezidenti (avocatnet.ro):

 • Impozitarea veniturilor obtinute din dobanzi la depozitele la vedere/conturi curente detinute de persoane nerezidente, a dobanzilor la depozitele la termen si/sau instrumente de economisire a persoanelor fizice nerezidente, precum si a veniturilor obtinute de nerezidenti din Romania din transferul instrumentelor financiare derivate.
 • Unificarea cotei de impunere a veniturilor obtinute din transferul titlurilor de valoare altele decat partile sociale si valorile mobiliare in cadrul societatilor inchise la 16%.
 • Se va acorda credit fiscal numai persoanelor fizice si juridice rezidente care obtin venituri din state cu care Romania are incheiate Conventii de evitare a dublei impuneri.
 • Majorarea cotei de impunere a venitului obtinut din jocuri de noroc de la 20% la 25% pentru persoane nerezidente.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

24025 vizualizari

 • +10 (14 voturi)    
  Gata (Luni, 28 iunie 2010, 16:19)

  Dragos [anonim]

  Putem sa ne facem bagajele...
  • 0 (16 voturi)    
   Multumeste/i lui ilici! (Luni, 28 iunie 2010, 17:38)

   , AlwaysToTheRight, NeveRed! [utilizator] i-a raspuns lui Dragos

   Asa le trebuie tuturor votacilor pesee-pece-penele!
  • 0 (2 voturi)    
   forma actuala este neconstitutionala (Luni, 28 iunie 2010, 23:00)

   rares [anonim] i-a raspuns lui Dragos

   Forma actuala a OUG este neconstitutionala.

   Ma refer la formularea "f) orice alte elemente care reflectă natura dependentă a activităţii"

   Cauza Rotaru împotriva României, 2000, a statuat că "o normă este «previzibilă» numai atunci când este redactată cu suficientă precizie, în aşa fel încât să permită oricărei persoane să îşi corecteze conduita"

   Litera (f) face acest lucru imposibil si practic da liber la abuzuri din partea inspectorilor fiscali.

   Vezi si decizia Curtii Constitutionale la legea 298/2008 privind pastrarea datelor de trafic (pagina 5):
   http://www.ccr.ro/decisions/pdf/ro/2009/D1258_09.pdf
   "...legea trebuie să fie, în acelaşi timp, accesibilă şi previzibilă. Aceeaşi practică jurisprudenţială o are şi Curtea Constituţională, relevantă fiind în acest sens Decizia nr.189 din 2 martie 2006, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.307 din 5 aprilie 2006."
   • +3 (3 voturi)    
    stai linistit (Marţi, 29 iunie 2010, 9:28)

    me [anonim] i-a raspuns lui rares

    daca nu-i afecteaza pe dinozaurii de la CC e constitutionala..
 • +4 (6 voturi)    
  rusine (Luni, 28 iunie 2010, 16:24)

  cetatean normal [anonim]

  In cazul in care vreun oficial o sa citeasca mesajul asta, doar un lucru vreau sa punctez si anume sa nu uitati ca si oamenii obijnuiti trebuie sa traiasca in tara asta asta.
  Sper sa va ganditi la ce am zis...
  • +3 (7 voturi)    
   bataie de joc (Luni, 28 iunie 2010, 20:16)

   George [anonim] i-a raspuns lui cetatean normal

   Stiu oare guvernantii de implicatiile contabile / informatice care le-au generat ?
   Cum e posibil bataia asta de joc , in 3 zile sa ceri tuturor companiilor noastre sa isi schimbe preturi, sisteme, programe, logistica , planurile !
   O rusine generata de INCAPACITATEA de a gestiona corect resursele statului !

   Ca sa nu mai vorbim de efectele DISTRUGATOARE care vor fi generate la adresa economiei si nivelului de trai !
   UN DEZASTRU !

   Sunt curios daca va fi publicat avest mesaj sau tradatorii il vor opri.
   • +2 (6 voturi)    
    Trebuie schimbata o singura taxa (Luni, 28 iunie 2010, 22:03)

    Constantin [anonim] i-a raspuns lui George

    din 19 in 24%. Cinci minute este mult pentru o asemenea schimbare in sistemul informatic sau in casa de marcat.
    • +2 (2 voturi)    
     hah... (Luni, 28 iunie 2010, 22:42)

     Laurentiu78 [utilizator] i-a raspuns lui Constantin

     daca zici tu...sunt tare curios cum o sa faci factura cu un client cu care ai un contract semnat azi si care o sa ridice rapita de azi pana o termini de recoltat!!!

     este un motiv pentru care legea spune clar ceea ce spune...urmatorul an fiscal!!!...s-ar evita anumite "probleme"

     nu ca statului i-ar pasa!!!!
     si cinci minute sunt suficiente DACA ai un IT manager!!!...altfel...
     • 0 (0 voturi)    
      tocmai pt. evitarea... (Miercuri, 30 iunie 2010, 11:08)

      nahir [utilizator] i-a raspuns lui Laurentiu78

      situatiilor invocate ("rapita"), contractele se fac la valoarea fara TVA.
    • +1 (1 vot)    
     si produsele de pe raft? (Marţi, 29 iunie 2010, 16:26)

     spy [utilizator] i-a raspuns lui Constantin

     daca pe eticheta scrie 1,19 si la iesire mi se cer 1,24 si reclam la OPC, cine cistiga?
    • 0 (0 voturi)    
     se vede ca nu folosesti casa fiscala (Marţi, 29 iunie 2010, 20:02)

     ctl [anonim] i-a raspuns lui Constantin

     agentii comerciali nu pot modifica TVA-ul programat, doar firmele autorizate sa vanda case fiscale pot face asta. Si nu sunt multe in fiecare oras. Iti dai seama ce balamuc va fi pe capul lor? Vom face cozi la usile lor, cu casele in brate.
     • 0 (0 voturi)    
      si mai trebuie sigilate (Marţi, 29 iunie 2010, 20:38)

      spy [utilizator] i-a raspuns lui ctl

      parca in prezenta cuiva de la finante, nu?
      • 0 (0 voturi)    
       nu (Marţi, 29 iunie 2010, 20:50)

       ctl [anonim] i-a raspuns lui spy

       nu, sigiliul e doar pentru memoria fiscala, se aplica atunci cand se pune in functiune casa, cand se schimba memoria si cand scoti casa din functiune. Parametrii programati se pot schimba "din mers", dar unii, printre care si TVA, numai de catre persoane autorizate, care cunosc codurile necesare.
     • 0 (0 voturi)    
      sa luam de ex. CARREFOUR (Miercuri, 30 iunie 2010, 11:12)

      nahir [utilizator] i-a raspuns lui ctl

      chiar crezi ca se vor duce cu cele 60 - 80 case de marcat in brate ?
      eu zic ca se va face modificarea, evident de o persoana autorizata, doar in soft.
      problema ramane insa la micii buticari.
   • 0 (2 voturi)    
    ? (Marţi, 29 iunie 2010, 9:23)

    arici [anonim] i-a raspuns lui George

    in ce an traiesti? aplicatiile DOS aveau nevoie de modificari ca sa schimbi TVA-ul acum, daca ai o firma care sa nu fie un paravan la ceva.... ai o aplicatie suficient de dinamica si de usor de schimbay TVA-ul. daca nu, stai jos si nu mai fa atata caz. ce mama drak? vrei sa ai tva ca in luxemburg? asta este, munciti si nu va tat plangeti
  • -4 (6 voturi)    
   esti naiv (Luni, 28 iunie 2010, 20:17)

   vveninosu [utilizator] i-a raspuns lui cetatean normal

   nu sunt "oficial", nu am cunoscuti sau prieteni "oficiali", dar am certitudinea ca ai o mare problema. ai impresia ca ii pasa statului roman ca traiesti sau mori de foame? ca se gandesc la oamenii "obijnuiti"?
   uite ce au facut la firme, indiferent ca sunt in profit sau pierdere, tre sa plateasca forfetar. ok, dar curand vor zice, bai, baiatu, te lasam sa stai in romania, ca persoana, daca platesti ceva, nu ne pasa noua ca nu ai loc de munca, nu ai salar, marca banul, altfel.. cara-te.
 • +4 (6 voturi)    
  impozitare tichete de masa (Luni, 28 iunie 2010, 16:32)

  AsmVax [anonim]

  Deja patronul ne-a zis ca nu o sa ne mai dea tichete de masa.....
  • +5 (5 voturi)    
   o sa mori de foame, e clar (Luni, 28 iunie 2010, 16:45)

   Daniela [anonim] i-a raspuns lui AsmVax

   bine ca mai ai salariu, unii nu mai au norocul asta
  • +2 (4 voturi)    
   impozitare tichete de masa (Luni, 28 iunie 2010, 16:52)

   vasile [anonim] i-a raspuns lui AsmVax

   De ce sa nu mai dea tichete de masa , ca doar salariatul plateste impozitul!
   • 0 (6 voturi)    
    Patronul are boala pe stat (Luni, 28 iunie 2010, 18:25)

    George [anonim] i-a raspuns lui vasile

    Toti zic asta, ca patronii nu au a face cu faptul ca impozitul il vor plati angajatii. Dar uitati ca patronii au acceptat atribuirea de tichete tocmai fiindca era o cale legala de a-si recompensa salariatii si ii costa putin. Asa, din aceiasi bani, salariatului sau ii raman mai putini bani, o parte mergand la stat. Cu cine va tine patronul? Cu angajatul sau (care lucreaza pentru el) sau cu statul (care, iata, il mai jecmaneste o data)? Va prefera sa le dea bani negri angajatilor decat sa se imbuibe si mai tare guvernantii !!!
    Si stiti ceva? Bine le face!
    • 0 (2 voturi)    
     Banii sau tichete... (Luni, 28 iunie 2010, 20:13)

     OFICIALU' [anonim] i-a raspuns lui George

     la negru nu vi-i da ca n-are cum se scade as ca ori do oficial, n-are ce pierde ori nu da deloc. OKay ?
     • +1 (3 voturi)    
      Ha, ha, ha...! (Luni, 28 iunie 2010, 21:01)

      George [anonim] i-a raspuns lui OFICIALU'

      Sunt patroni care de ani de zile scot multi bani negri. De fapt, marea majoritate asa reusesc sa prosepere. Asa ca, oficial (cum zici tu), cu toate ca ar avea cum sa scada, or sa prefere sa nu maidea tichete. O sa vezi ca numarul de angajati care vor mai beneficia de tichete va scadea in lunile urmatoare. Si explicatia este cea data de mine.
      De fiecare data, orice "initiativa" a Guvernului care afecteaza castigurile fie ale patronilor, fie ale angajatilor, va determina o reactie de aparare, care duce la gasirea de "solutii" de a ocoli platile catre stat.
      • +2 (2 voturi)    
       catre george... (Luni, 28 iunie 2010, 22:59)

       Laurentiu78 [utilizator] i-a raspuns lui George

       in mare parte ai dreptate, si ti-am dat un plus mai sus, pana cand mi-am dat seama ca am gresit....

       responsibilitatea oricarui leader este fata de oamenii sai....asta e clar. dar ultima ta fraza zice.."si bine le face"....am citit-o tarziu si ai luat deja plusul....dar aici ai gresit mult...
       libertatea ca o definitie...sa zicem precara ..ar fi: "dreptul de a face orice fara a ingradi dreptul unui alt membru al societatii" cu alte cuvinte...dreptul tau se termina unde incepe al meu!
       faptul ca leaderul incearca sa-si recompenseze cat mai mult angajatii pe baze meritocratice este mai mult decat ok, este un deziderat! dar daca tu..."ocolesti" o lege, o regula, doar pentru ca nu crezi ca este dreapta, renegi democratia! nu esti cu nimic mai bun ca criminalul care ucide, pentru ca el crede in legea junglei! fie accepti legile societatii respective,...fie o parasesti inainte de a le incalca...cu onoare...se numeste emigrare!
   • 0 (2 voturi)    
    Pentru ca-i patron (Luni, 28 iunie 2010, 18:36)

    george alexandru [utilizator] i-a raspuns lui vasile

    De ce sa nu mai castige si el prostindu-i pe fraieri...
  • 0 (0 voturi)    
   Normal (Marţi, 29 iunie 2010, 10:17)

   anonim [anonim] i-a raspuns lui AsmVax

   In acest moment tichetele au devenit o cheltuiala , impozitata cu ~18% (16% impozit + 2% comisioanele de emitere a tichetelor).

   NU MAI exista ratiunea pentru care un patron sa mai dea tichete pentru ca deja plateste mai mult decat orice alta forma de cheltuiala recunoscuta fiscal.
   • +1 (1 vot)    
    sa nu se mai tipareasca (Marţi, 29 iunie 2010, 16:29)

    spy [utilizator] i-a raspuns lui anonim

    valoarea corespunzatoare tichetelor de masa sa fie inclusa in salariu, este inutila tiparirea lor. probabil e afacerea cuiva sus-pus.
    • 0 (0 voturi)    
     cum adica? (Marţi, 29 iunie 2010, 20:23)

     ctl [anonim] i-a raspuns lui spy

     pai daca nu se mai tiparesc nu mai sunt tichete, suma corespunzatoare ar fi o simpla marire de salariu, supusa taxarii ca si restul (CAS, CASS, fd. somaj etc.). Ratiunea lor era de a furniza un plus la venitul angajatului fara a incarca fondul de salarii al firmei, deci fara a mari sumele pe care firma le varsa la bugetul de stat ca impozite, si asa impovaratoare.
     • 0 (0 voturi)    
      si ce costa mai mult? (Marţi, 29 iunie 2010, 20:38)

      spy [utilizator] i-a raspuns lui ctl

      16,5 % din vreo 170 de lei (adica vreo 28 de lei) sau tiparirea, transportul si distributia acestora ? trebuie vazut si aleasa varianta mai ieftina.
      • 0 (0 voturi)    
       mai mult (Marţi, 29 iunie 2010, 21:00)

       ctl [anonim] i-a raspuns lui spy

       16,5% contributii care nu se scadeau din salariu, si nici cei 16% impozit. Apoi, nu pui la socoteala contributiile angajatorului care sunt cam 28% cred (nu mai stiu exact procentele), ca sa nu mai vorbim ca tichetele de masa erau si deductibile...
  • 0 (0 voturi)    
   inseamna ca patronul tau e un avar (Miercuri, 30 iunie 2010, 11:28)

   nahir [utilizator] i-a raspuns lui AsmVax

   daca nu gresesc, la o valoare a tichetului de 8,72 lei, cei 16% inseamna o crestere de 1,40 lei.
   la o medie de 22 zile lucratoare/luna, inseamna o cheltuiala in plus pt. patronul tau de 30,80 lei/angajat.
   noi suntem 700 de angajati si nu cred ca o suma de 21.560,00 lei vor constitui niste costuri in plus, prea mari.
 • +3 (3 voturi)    
  asa "DA" (Luni, 28 iunie 2010, 16:33)

  AlinaM [anonim]

  BRAVOS!!! asa "DA"!!! Vedeti ca tot mai avem cu ce trai, mai incap vreo 2 impozite si vreo 3 taxe. UUUf nici de asta nu sunteti in stare!! Apropos: si ne mai trebuie 2 imnuri pentru tzara, 150000 de km de borduri triple, sa inconjuram Dambovitza, Balea lac, Siriu, Oltul si care mai e pe acolo cu borduri, supraborduri, triplu axel si alte elemente esentiale.
 • +3 (9 voturi)    
  O daaaa (Luni, 28 iunie 2010, 16:34)

  adren [anonim]

  Acesta e doar inceputul. Cel mai bun lucru care merita sa il faceti este sa emigrati cat mai puteti.
 • -2 (8 voturi)    
  Nimic (Luni, 28 iunie 2010, 16:34)

  un simplu roman [anonim]

  Eu nu stiu de ce nu pun taxe si pe aerul respirat. Cum este posibil, ca bugetarilor sa le taie 25 %, apoi sa mareasca TVA cu 5 %...implicit preturile vor creste cu minim 10% dar in continuare sa caute si sa gaseasca masuri care sa ii protejeze pe cei nesimtit de bogati. Nu vb. din punctul de vedere al unui bugetar, ptr ca nu sunt, dar iti pui problema, daca ai fi tu in acea situatie. Si daca mai sunt si doi bugetari in familie...2 tineri...i-ai terminat. Inseamna ca in total le va scadea salarul cu 70%. Normal ca pleaca toti, si vor pleca toti, si o sa ramanem cu lichelele. Este tragic ce se intampla, si revoltator. Dar din pacate stam neputinciosi si asistam, cum ne decid soarta niste infractori. Se va muri de foame in tara asta, se va muri de stres si sa speram ca dupa ce ne decimeaza, vor fi fericiti domniile lor de la guvernare!
  • +6 (12 voturi)    
   da, chiar, cum e posibil (Luni, 28 iunie 2010, 16:51)

   Dorina [anonim] i-a raspuns lui un simplu roman

   in loc sa ia de la pensionari 15% pana la sfarsitul anului, pensionarii care traiau si acum 2 ani de zile cu pensii mult mai mici, ca ei au deja casa, haine in dulap si n-au bebe de crescut. si sa lase firmele sa produca si sa aiba si cui vinde ce produc.
   dar stai, cred ca nici cu asta n-ai fost tu de acord. ai venit cu vreo solutie sau esti din ala care cere sa i se dea, nu conteaza ca nu mai e de unde?
   • -5 (15 voturi)    
    Mi-ar placea sa-ti arate cineva ce ai scris... (Luni, 28 iunie 2010, 17:25)

    Catalin [anonim] i-a raspuns lui Dorina

    ...atunci cand iesi la pensie ! Nu esti in stare sa vezi nici 2 metri inaintea ta. Cum ai supravietuit ?

    Pensionarii au pensii mici, au nevoie de medicamente de peste jumatate din pensie doar pentru a trai, iar majoritatea nu stiu ce e aia carne.

    Ma uimeste cruzimea unora care pe deasupra sunt si femei.

    Daca vrei sa cauti un vinovat pentru ca nu iti poti creste copilul cauta in cei pe care i-ai votat cu vointa si cu inteligenta ta, nu in pensionari ! Cu mana ta ai pus votul care a stricat viitorul copilului tau, iar acum vii si spui ca pensionarii sunt de vina ? Nu ti-e rusine ?
    • +2 (10 voturi)    
     Du/te fratele meu (Luni, 28 iunie 2010, 17:49)

     , AlwaysToTheRight, NeveRed! [utilizator] i-a raspuns lui Catalin

     //
     Pensionarii sunt de pe vremea lui ceasca. Atunci ei se faceau ca muncesc iar ala se facea ca ii plateste!
     Pensionarii nu au cerut nimic lui ceasca, iar acum stau cu mana intinsa! Asa i/a invatat ilici!
     Mai lasa/ma cu populismele astea.
     Parintii mei nu au nevoie de pensie. Au stiut sa agoniseasca si sa investeasca. Nu depind de nimeni si nu stau cu mana intinsa la nimeni. Nu sunt bogati, sunt chibzuiti! La ei ilici nu a avut succes!
     Cand voi fi pensionar, am sa fac la fel ca ei
     Asa ca lasa/ma cu milogii tai. In loc sa faca ceva, ei danseaza pinguinul, citesc can-can si se uita la otv. Prosti, milogi, credului... Asa le trebuie. Sa moara, daca nu sunt in stare sa traiasca!
     .
     • -2 (6 voturi)    
      Nu mai spune (Luni, 28 iunie 2010, 18:20)

      Twistah [utilizator] i-a raspuns lui , AlwaysToTheRight, NeveRed!

      Daca parintii tai nu au nevoie de pensie, din ce traiesc?
      Ia da-le un telefon si intreaba-i de sanatate, poate iti dau si tie cu oul in cap sa-ti vina minea de pe urma
      • +3 (3 voturi)    
       QED! (Marţi, 29 iunie 2010, 7:18)

       , AlwaysToTheRight, NeveRed! [utilizator] i-a raspuns lui Twistah

       Daca ai fi citit atent, ai fi gasit raspunsul acolo! Dar asa sunteti voi astia. Dati cu pietre fara sa ganditi. Masa de manevra pesede-pece-penele.
       Si ca sa ii raspund si amicului "george alexandru", da, am ceva cu ilici. Daca nu ar fi existat cancerul asta, eram deoarte. Cum iti explici ca Cehia, care a avut un dramaturg, este unde este, iar noi care am avut dupa '89 un comunist, suntm unde suntem?
       Vai de basca ta!
       Sunteti generatii educate, conduse si momite cu televizorul si presa de scandal. Mi/e mila de voi. Sincer.
       • 0 (0 voturi)    
        Atunci deschide-mi ochii (Marţi, 29 iunie 2010, 11:24)

        Twistah [utilizator] i-a raspuns lui , AlwaysToTheRight, NeveRed!

        "Au stiut sa agoniseasca si sa investeasca".
        Lamureste-ma si pe mine cum anume au facut. Au pus bani la CEC pe vremea lui Ceausescu? Au investit in marci/dolari/euro? Sau la bursa? :-D
        • 0 (0 voturi)    
         Vezi ca stii sa raspunzi? (Marţi, 29 iunie 2010, 12:28)

         , AlwaysToTheRight, NeveRed! [utilizator] i-a raspuns lui Twistah

         Cauta si vei gasi!
         Ar trebui sa platesti pentru ca te stimulez sa gandesti.
         Cat despre oul dat in cap, l/ai cam luat singur!
         Faci exact ceea ce nu fac romanii; nu gandesti si dai cu piatra.
         Tipic pentru milogi, lenesi,...
     • -1 (7 voturi)    
      Ai si tu o problema cu ilici (Luni, 28 iunie 2010, 18:38)

      george alexandru [utilizator] i-a raspuns lui , AlwaysToTheRight, NeveRed!

      Sper sa ajungi si tu ca "milogii tai", sa vedem atunci, o sa-ti schimbi parerea?
     • 0 (0 voturi)    
      nu ti-e jena? (Marţi, 29 iunie 2010, 11:11)

      zaccer [utilizator] i-a raspuns lui , AlwaysToTheRight, NeveRed!

      Probabil ai tai au furat toata viata si nu au nevoie de pensie, sau au o pensie amarata de vreo 50 de milioane fiecare. Sa te vad ce o sa faci cand or fi batrani si bolnavi.
      • 0 (0 voturi)    
       Te uiti prea mult la antene! (Marţi, 29 iunie 2010, 12:26)

       , AlwaysToTheRight, NeveRed! [utilizator] i-a raspuns lui zaccer

       Daca spui asta, inseamna ca stii ce au facut ai tai. Nu e treaba mea sa/i judec. Am spus doar ca ai mei au avut grija de ei.
       Ca a fost CEC, iar dupa revolutie alte instrumente... asta este. I/a dus capul. Daca tu esti slab de inger, e treaba ta.
       E nedemn pentru mine sa/ti raspund cu aceeasi moneda.
       Altfel, fii sigur ca sunt un tip foarte... religios!
    • +4 (6 voturi)    
     raspund eu! (Luni, 28 iunie 2010, 18:05)

     Laurentiu78 [utilizator] i-a raspuns lui Catalin

     Pensionarii, luati individual, in mare parte nu sunt de vina!

     Insa...

     Avem sate intregi de handicapati ( serios...un sat intreg...aia s-au cotait intre ei sau ce?!)...
     avem nspe mii de pensionati pe caz de boala!!! CUM?...nu au dat spaga acesti "pensionari"?

     avem 1500000 de bugetari, 3,5-4 milioane de salariati, si 6 milioane de pensionari!!!!

     fiecare "fraier" de la privat, in tara asta, tine in spate intre 3,5 si 5 alti romani!!!
     si nu-mi spuneti ca si bugetarii platesc impozit, pentru ca asta este doar o masura birocratica, este trecerea banilor din buzunarul stang in cel drept!
     asa ca da..pensionarii au si ei o vina...ca noi toti de altfel..."au facut ce au facut si ceilalti"...acte de coruptie!!!
     "privatii"...au platit deja costul acestor acte...urmeaza bugetarii!
     cine mai ramane?
     • 0 (0 voturi)    
      tot propaganda? (Marţi, 29 iunie 2010, 16:44)

      alex [anonim] i-a raspuns lui Laurentiu78

      E acelasi tip de propaganda nazista ca cea cu eutanasierea celor cu handicap de pe vremea Germaniei: http://www.dreapta.net/res_490_Judecatorii-progresisti--re-legalizeaza-eutanasia-n-Germania.aspx
  • -1 (1 vot)    
   nooo (Luni, 28 iunie 2010, 17:01)

   mishu' [anonim] i-a raspuns lui un simplu roman

   Stai linistit ca in cazul in care sunt doi bugetari in familie nu mai ramane decat unu' angajat, celalalt nu mai indeplineste criteriile de "competenta" la care se pare ca se lucreaza pentru reducerile de personal (zic zvonurile de sapt asta), alaturi de .... nu esti casatorit, n-ai copii in intretinere sau alte persoane dependente, nu te apropii vertiginos de pensie si alte de acest gen. Tanar? Cu idei? Entuziasm si studii superioare? Singur si liber sa muncesti suplimentar? Poti sa te apuci de facut bagaje linistit.
  • +4 (4 voturi)    
   fii roman complex,nu simplu. (Luni, 28 iunie 2010, 17:35)

   mircea [anonim] i-a raspuns lui un simplu roman

   Simplu esti,simplu sa traiesti.Oricum aritmetica ta este simpla.Daca CCR nu facea ce a facut,situatia se rezolva si preturile ar fi trebuit sa scada,pentru-ca multe preturi de desfacere sunt de doua ori si ceva mai mari decat cele de achizitie,deci comerciantii au de unde sa scada ca sa ramana cu castig.Daca nu fac asa raman cu marfa in stoc si falimentul -i paste.Oricum vor fi destui care vor actiona rational-scaderea pretului sau mentinerea lui.Cresterea va fi de 5% la produsele si serviciile cu preturi controlate,care oricum nu pot modifica preturile cand si cum vor ei.
  • +1 (1 vot)    
   nu nu.. (Marţi, 29 iunie 2010, 1:12)

   je [anonim] i-a raspuns lui un simplu roman

   gresit !

   Daca e un bugetar si-i scade salariul cu 25 % la doi nu scade cu 50% (va scadea tot cu 25%)

   Dem:
   s1+s2 = salariu_total si
   75%*s1 + 75%*s2 = 75%(s1+s2) = 75% * s_total
   • 0 (0 voturi)    
    lasa-l (Marţi, 29 iunie 2010, 15:28)

    liana [anonim] i-a raspuns lui je

    ca saracu nu stie matematica, stie doar sa tipe
 • 0 (0 voturi)    
  Document (Luni, 28 iunie 2010, 16:35)

  hm [anonim]

  Hotnews, putem avea si o anexa cu documentul?
  Multumesc
 • +2 (4 voturi)    
  suntem pe drumul del "bun" (Luni, 28 iunie 2010, 16:37)

  toteu [anonim]

  "orice alte elemente care reflecta natura dependenta a activitatii"

  cat de incapabili sunt cand vine vorba de formularea legilor ...

  pe scurt ... nu le mai dam posibilitatea jmecherilor sa se sustraga de la impozite dar le creem comisarilor fin...inca un milion de motive pentru care pot cere spaga

  MORALA ...

  Scapa tot cine e jmecher
  • 0 (0 voturi)    
   Mare cretinatate (Luni, 28 iunie 2010, 16:46)

   gigel [anonim] i-a raspuns lui toteu

   Cu alte cuvinte daca i se scoala "organului" ca activitatea pe care o desfasori e dependenta, atunci asa e :))

   Presimt ca se va lasa cu multe procese de pe urma acestei formulari
   • +1 (1 vot)    
    Corect... (Luni, 28 iunie 2010, 17:21)

    Unul [anonim] i-a raspuns lui gigel

    Corect, dar procesul dureaza cativa ani, si pana atunci fiscul iti pune sechestru pe conturile PFA. Cu alte cuvinte te baga in insolventa.
    Si chiar daca vei castiga procesul, oragnul respectiv nu va fi sanctionat in nici un fel.
    Traiasca tara cu cea mai corupta administratie din europa.
  • +1 (1 vot)    
   yeap (Luni, 28 iunie 2010, 17:34)

   calin [anonim] i-a raspuns lui toteu

   Totusi solutia cred ca ramane PFA-urile "incrucisate". Deci va cuplati 4-5 prieteni de la firme diferite si dati facturi unul pt celalalt, astfel fiecare va colabora cu 4-5 firme in acelasi timp. Sa vina ei apoi sa spuna care dintre alea e cea "dependenta" :))).
 • +1 (1 vot)    
  si cum ramane cu necalritatile din text ? (Luni, 28 iunie 2010, 16:42)

  pfa [anonim]

  Parca se zvonea ca vom primi niste lamuriri din partea ministerelor. Se pare ca OG-ul s-a publicat in varianta initiala, vom avea parte de ceata deasa si vom fi la mana unui inspector fiscal care va putea decide daca desfasori sau nu o activitate dependenta sa independenta.
  Horror
 • +6 (6 voturi)    
  Norme de aplicare (Luni, 28 iunie 2010, 16:45)

  Ionut S [anonim]

  Unde se gasesc normele de aplicare.

  Daca o activitate este reconsiderata dependenta, plata impozitelor este limitata la 5 salarii,la toata suma incasata sau la norma de venit in cazul PFA-urilor ?

  Oare cati se mai incadreaza in "activitata independenta" dupa noile prevederi ?

  Oare n-a vazut nimeni impactul acestor modificari, si cati oameni care presetaza activitati independente sunt afectati de ele ? (app 500 000 pfa-uri)


  Hello !!!! Presa !!!! Mai interesati-va si de soarta celor care muncesc in tara asta, nu doar de cea a asistatilor social !!!!
 • 0 (6 voturi)    
  taxe, taxe si iar taxe (Luni, 28 iunie 2010, 16:47)

  andreea [anonim]

  Degeaba comentam. Ar trebui a nu coalizam si sa nu le mai platim nici o taxa in luna iulie, si sa vedem de unde mai iau bani.
  • +4 (6 voturi)    
   Si de unde vor mai da pensii si salarii? (Luni, 28 iunie 2010, 17:15)

   alter ego [anonim] i-a raspuns lui andreea

   Il propun pe Becali premier, ca macar n-am pretentii de la el.
   Nu intelegeti ca aici e un cerc vicios, pornit de la 3,5 mil persoane active vs 6 mil asistati?
   Nu iese ecuatia, n-are solutie.
   Sau... daca se cheltuie mai putin, se fura mai putin, nu se mai face evaziune fiscala.... dar suntem in Romania!
   • +1 (1 vot)    
    solutie (Marţi, 29 iunie 2010, 19:55)

    spy [utilizator] i-a raspuns lui alter ego

    salariu brut 1.500 euro, din 500 de euro traiesc 2 asistati sociali si din 1.000 de euro traieste muncitoru.
 • +9 (9 voturi)    
  prea putini fraieri (Luni, 28 iunie 2010, 17:08)

  dan [anonim]

  Problema e simpla: sunt 3,5mil de fraieri care platesc taxe si 10milioane de asistati; 10mil de asistati aduc mai multe voturi decat 3,5mil de fraieri

  Nici un guvern nu va renunta la voturile a 10milioane de asistati. Prevad ca numarul fraierilor va scadea (emigrare, munca la negru..) in continuare. Sunt curis ce va face guvernu cand vor fi 0 contribuabili si 13milioane care asteapta sa li se dea
 • +1 (1 vot)    
  PFA (Luni, 28 iunie 2010, 17:10)

  Zsolt [anonim]

  Deci practic se desfiinteaza PFA-urile!
 • +7 (11 voturi)    
  eu nu as contesta decizia asta (Luni, 28 iunie 2010, 17:13)

  un cetatean [anonim]

  Exista reflexul asta al protestului indiferent de masura pe care o ia cineva. Lumea politica si presa activeaza in alte sfere si ne atrag si pe noi in lumea lor: razboaie, atacuri si contraatacuri. Lumea politica o face pentru voturi iar presa pentru rating. Spiritul critic a otravit aerul pe care il respiram deci toata lumea e nemultumita ori de cate ori vorbim despre o institutie a statului sau despre o decizie.

  Nu sunt protectorul statului. Sunt un roman care isi planifica sa traiasca in tara asta si peste 5 ani si peste 10 ani. Mie mi se pare ca guvernul administreaza un dezastru acum. In situatii extreme trebuie luate masuri extreme. Cu cat intarziem ... cu atat mai mult ne afundam in dezastru si cu atat mai extreme vor fi masurile care trebuie luate.

  Nu va place Boc? Nici mie. N-am votat PDL. Nu l-am votat pe Basescu la ultimele alegeri. Pozitia lui de acum mi se pare insa responsabila. Indiferent cine ar fi in locul lui, probabil ar lua masuri similare. PNL-ul si PSD -ul ne jignesc inteligenta atunci cand spun ca au solutii. La fel cum a facut-o si PDL-ul la ultima campanie electorala.

  Recomandarea mea ar fi ca pana cand sarim parleazul ... sa comentam mai putin. Dupa aia ... hmm nu stiu ce ar fi de facut. Probabil ca o implicare mai mare a institutiilor europene in activitatea institutiilor noastre ne-ar prinde bine.
  E evident faptul trebuie sa treaca niste generatii pana cand lumea politica si presa se vor spala in asa masura incat sa poata avea in impact pozitiv in viata politica, economica si sociala a tarii :-(.
  • -1 (3 voturi)    
   nu ai dreptate (Luni, 28 iunie 2010, 17:36)

   dan [anonim] i-a raspuns lui un cetatean

   pozitia guvernului nu e responsabila.

   problema e ca sunt muuult prea putini care muncesc(3,5mil) si muuult prea multi cu mana intinsa (10milioane). ceea ce trebuie sa faca guvernul e sa-i incurajeze pe oameni sa munceasca si sa-i descurajeze sa stea cu mana intinsa.

   guvernu (ca si guvernele anterioare) face exact invers pentru ca voturile a 10mil fac mai mult decat votu a 3,5mil; li se falfaie de tara.

   in conditiile astea tot mai multi vor alege sa plece din tara sau sa lucreze la negru si sistemul va intra in colaps

   da-mi un motiv (unul singur) pentru care cineva care vrea sa munceasca (fie ca angajat fie ca intreprinzator) sa o faca in romania. eu nu am gasit niciunu; asa ca bye bye romania
 • -7 (9 voturi)    
  dar unde sunt.... (Luni, 28 iunie 2010, 17:15)

  costin [anonim]

  acum vin si eu si ma intreb, unde sunt toti sustinatorii marinarului care erau p aici in preajma alegerilor? Nu mai zice nimeni ce bine o sa ne fie cu baselu' la putere...ce"bine o sa traim"?
  si de ce mama draq mai avem parlament in Republica asta Parlamentara daca toate legile se dau prin OG?! si cica modificarile din codul fiscal trebuiau sa intre in vigoare de la 1 ianuarie anul urmator celui in care au fost facute...dar noi suntem destepti si facem derogari...ca noi suntem videanu, berceanu, udrea, vladescu sau alti plutitori pe apele Dambovitei....
  • +3 (3 voturi)    
   sunt aici (Luni, 28 iunie 2010, 17:47)

   dan [anonim] i-a raspuns lui costin

   nu am plecat nicaieri.

   Apropo, o sa traiti bine!
   • 0 (0 voturi)    
    :D (Marţi, 29 iunie 2010, 1:28)

    x@d.ro [anonim] i-a raspuns lui dan

    pre tare comentariul tau !!! (fie ca esti pro , contra sau neutru relativ la Basescu)

    Am ris in hohote :))

    Intrebare: "dar unde sunt...."
    raspuns: "sunt aici"

    frumos :))
 • -1 (3 voturi)    
  well las' ca i bine (Luni, 28 iunie 2010, 17:32)

  bunicu nicolae [anonim]

  plecam usor usor si aia e ce mare lucru. suntem tineri avem viata n fata o sa stam aici unde miroase? naaaah:) v-am pupat
 • +4 (4 voturi)    
  Ce scrie in LEGEA nr.571/2003 privind Codul fiscal (Luni, 28 iunie 2010, 17:54)

  Twistah [utilizator]

  Art. 4. - (1) Prezentul cod se modifică şi se completează numai prin lege, promovată, de regulă, cu 6 luni înainte de data intrării în vigoare a acesteia.

  (2) Orice modificare sau completare la prezentul cod intră în vigoare cu începere din prima zi a anului următor celui în care a fost adoptată prin lege.
  • +2 (2 voturi)    
   derogare (Luni, 28 iunie 2010, 22:27)

   kevi [anonim] i-a raspuns lui Twistah

   De obicei, toate ordonantele de urgenta care modifica Codul fiscal se dau prin derogare de la art.4, uita-te si la ultima ordonanta.
   De ce?
   Intrebati Curtea Constitutionala!
 • +3 (3 voturi)    
  Las' ca-i bine! (Luni, 28 iunie 2010, 17:57)

  Andy [anonim]

  Ultimul stinge lumina!
  Deci parlamentarii care au sute de case au scos prevederea ca sa creasca impozitul pe a 2-a a 3-a locuinta, dar au lasat formularile ambigui de la PFA.
  Pai bine bai imbecililor. Atunci sa ramaneti voi cu legile voastre strambe in tara asta de kko.
 • -1 (3 voturi)    
  capra (Luni, 28 iunie 2010, 18:14)

  vecinu [anonim]

  dar cum ramane cu scutirea de impozit pentru cei din IT , adica cum , pentru ei sunt bani?
 • -4 (4 voturi)    
  eee (Luni, 28 iunie 2010, 18:26)

  catalin [anonim]

  eeee ati votat basescu si pdl pai fratiolor ... sa traiti bine.... sau fugiti altundeva ca altceva nu stiti sa faceti
  • +1 (1 vot)    
   sa fii tu cataline sanatos (Luni, 28 iunie 2010, 21:15)

   bunicu nicolae [anonim] i-a raspuns lui catalin

   lasa nene, daca doar sa fugim stim apoi sa facem ce stim mai bine, nu? stati voi astia calitii (pe vremea raposatului) prin blocuri de 2 lei fara curent, apa calda sau gaze.
   noi astia care stim doar sa fugim suntem tineri, frumosi si fragili. nu avem nevoie sau chef sa ne calim pe-acilea. multa bafta:)
 • 0 (2 voturi)    
  Boc (Luni, 28 iunie 2010, 19:05)

  Spock [anonim]

  Acest Boc imi aduce aminte de clovnul acela din copilarie, caruia i-au tot confiscat instrumentul la care cinta, dar clovnul gasea tot timpul in buzunar un alt fluieras sau muzica si cinta mai departe.
  Cred ca ar fi fost mai intelept in loc de redus salarii astuparea gaurilor prin care se scurg banii. Dati un search pe goagal dupa "pensia lui Gigel" si veti da seama despre ce gauri vorbesc. Cred ca s-ar fi putut gasi si alte metode de a reduce cheltuielile. Dar acestea nu se pot aplica din cauza clientelei politice. In tara asta probail ar trebui declarat "Game over", facute alte partide, alti politicieni si o guvernare supravegheata de o comisie EU.
  • 0 (0 voturi)    
   boc (Vineri, 27 august 2010, 8:59)

   raducu [anonim] i-a raspuns lui Spock

   oameni buni suntei fachiri ?in loc sa decupati canceu voi il plantati ?n-am treaba cu basescu da sa traiti bine !a devenit un vis . voi aveti impresia ca avem vreo 100 de vieti si ne putem sacrifica vreo 70 asa la misto di solidaritate cu toti hotii si nu ma refer la gainari care fura de foame ,ma refer la cei care au acumulat averi de miliarde de euro si care ne sfideaza si la care se sterg datoriile catre stat cu o contributie la partid acestia normal trbuie sa scape ca prostime e cata frunza .dc nu inpuscati toti romani ca si asa respira aeru degeaba ,adica muncesc doar sa existe?si dati aceasta tara gratis celor care din istorie nu au avut niciodata ,ar fi au dar mai mare decat cel al lui dumnezeu nu?si asa ati amanetat urmatoarele 100 de generatii!!bonlavilor!!cum credeti ca va iesi tara din criza inpovarandui pe cei care muncesc mult mai mult !!! adica eu +nevastamea castigam din muca 4500 lei avem rate la banca la care platim 21%dobinda la euro daca statul nu se inplica avem firme de afara care aduc bani si ii vand aici si le e bine cum ar fii sa pltim ddobanda ca in restul uniunii adica minus 17%! naspa voi saraci de ende ati mai lua spnsorizari la partid? cum ar fi daca dezapezitul capitalei nu ar mai costa 50000000 euro ?? naspa!!cu bani astia cumparam toate utilajele noi cu garantie ca si primarie si dezvoltam infrastructura da voi nu!!!! prostimea poate sa suporte!! cum ar fii sa exploateze statul roman sau sa concesioneze pltforma petroliera marea neagra in folosul statului !!!! naspa ca pote ,maine plecati de la guvernare si cine mai ia spaga ca doar voi sunteti nemuritori deja ati intrat in istorie!!si noi sa fim patrioti!!!! suntem o tara de fachiri da ne place sa ne chinuiti puteti si mai mult???daca conducatori nostri sunt bolnavi de ce ii mai mira cateva sate amarate?? intreb si eu>??oameni buni haideti sa si gandim ca guvernanti nostri au alte trburi de 20 de ani
 • +1 (1 vot)    
  tva 9 % (Luni, 28 iunie 2010, 19:33)

  NUMAI EU [anonim]

  si cu TVA de 9% pentru carti,de ex..ce se aude? cum se aplica de la 1 iulie CONCRET??
 • -2 (2 voturi)    
  TVA (Luni, 28 iunie 2010, 19:36)

  Karta [anonim]

  Daca PSD -ul reuseste sa pice la CCR ordonanta cu TVA- 24% peste 2 ani votez cu ei cu toate ca nu i-am votat 20 de ani.
 • 0 (2 voturi)    
  neconstitutional (Luni, 28 iunie 2010, 21:06)

  doru [anonim]

  art. 4 din legea nr. 571/2003 privind codul fiscal prevede faptul ca 1) prezentul cod se modifica si se completeaza numai prin lege, promovata, de regula, cu 6 luni inainte de data intrarii in vigoare a acesteia.2) orice modificare sau completare la prezentul cod intra in vigoare cu incepere din prima zi a anului urmator celui in care a fost adoptata prin lege.
  art. 115 alin. 6 din constitutia romaniei prevede ca
  (6) ordonanţele de urgenţă nu pot fi adoptate în domeniul legilor constituţionale, nu pot afecta regimul instituţiilor fundamentale ale statului, drepturile, libertăţile şi îndatoririle prevăzute de constituţie, drepturile electorale şi nu pot viza măsuri de trecere silită a unor bunuri în proprietate publică.
  iar articolul 56 din capitolul iii indatoriri fundamentale din constitutie prevede ca
  (1) cetăţenii au obligaţia să contribuie, prin impozite şi prin taxe, la cheltuielile publice. (2) sistemul legal de impuneri trebuie să asigure aşezarea justă a sarcinilor fiscale.
  (3) orice alte prestaţii sunt interzise, în afara celor stabilite prin lege, în situaţii excepţionale
  prin urmare este cat se poate de clar faptul că nu se poate modifica prin intermediul unei ordonante de urgenta regimul indatoririlor fundamentale prevazute de constitutie, printre care este si aceea referitoare la indatoririle fiscale. in plus modificare codului fiscal se poate face doar prin lege, si modificarea poate intra in vigoare doar de la data de 1 ianuarie a anului urmator, in speta 1 ianuarie 2011.
 • -2 (2 voturi)    
  Taxe si impozite (Luni, 28 iunie 2010, 21:06)

  Pandi [anonim]

  Sunt un mic intreprinzator. M-a lovit criza, s-au subtiat vanzarile. M-a lovit impozitul forfetar,ne nenoroceste cresterea TVA-ului.
  Multumim din inima partidului!!! Adica PDLului. Atasat un mic video din epoca de 24 de carate:
  http://www.youtube.com/watch?v=514l3Ojpyq4

  Sa traiti bine ! Un fleac monsher !
 • -1 (3 voturi)    
  Guvernanti incompetenti! (Luni, 28 iunie 2010, 23:45)

  Klaus_CT [utilizator]

  De ce am aprecia aceasta tara? Pentru ca suntem mintiti regulat in alegeri? Pentru ca suntem condusi de Boc? Pentru ca Boc este condus de Basescu? Pentru ca se striga "Hotii!" in campania electorala, apoi se castiga alegerile cu un discurs patriotic/demagocic si in final dupa ce sunt castigate facem cu totul altceva decat am promis? Pentru ca 90% dintre cei ce fac politica sunt niste analfabeti? Pentru ca se promoveaza daca avem "pile" sau suntem membri ai vreunui partid politic? Pentru ca ne gasim un job bun doar daca avem pe "cineva"? Pentru ca nu se respecta nicio lege in aceasta tara (mai ales cele ale celor 7 ani de acasa)? Pentru ca tot felul de taranusi arivisti au ajuns sa ne dicteze viitorul? Pentru ca noi trebuie sa platim imprumuturi externe contractate de niste incompetenti ordinari? Pentru ca nimeni in Romania nu are dreptate cu exceptia politicienilor care le stiu pe toate? Pentru ca trebuie sa alegem intre Basescu, Boc, Geoana, EBA, Becali, PDL, PSD sau PNL? Pentru ca multi dintre cetatenii acestei tari nu au nimic de-a face cu educatia occidentala care incepe cu aruncatul unui chistoc sau pet la cosul de gunoi? Pentru ca vrem sa fim europeni dar esuam in idealuri marunte? Pentru ca nu suntem in stare sa facem o autostrada care sa ne lege de vest? Pentru ca ne furam intre noi de 20 de ani? Pentru ca ne meritam soarta si inca nu constientizam ca nu avem scapare cu acesti incompetenti, incompetenti ce nu au nici o legatura cu viziunea politica necesara pentru a conduce o tara! Boc, Basescu, sunteti nici macar zero!
 • +1 (1 vot)    
  oare (Marţi, 29 iunie 2010, 4:31)

  vali [anonim]

  eu nu cred ca este vinovat boc sau basescu.....e vorba de 20 de ani de incapacitate...avem datorie externa....ea trebuie platita...asa spunea si ceausescu...sacrificiu pe vremea lui sacrificiu pe vremea lui basescu....fara logane si termopane si idiotenii la televizor....aer curat soare paine si unt...atat
  • 0 (0 voturi)    
   unt... (Marţi, 29 iunie 2010, 7:59)

   Gigel [anonim] i-a raspuns lui vali

   Poate vrei sa zici margarina....
 • +2 (2 voturi)    
  :) (Marţi, 29 iunie 2010, 6:56)

  :) [anonim]

  Sa vad si eu primii manelisti care platesc impozit si TVA. Sa ii vad cum merg ei sa depuna banii de impozit.
  Nu cred ca o sa apuc eu vremurile alea.
 • 0 (0 voturi)    
  PROTESTATI (Marţi, 29 iunie 2010, 12:19)

  Mefisto [anonim]

  Decat sa scrieti aici mai bine PROTESTATI...scrieti ceea ce credeti despre o ordonanta facuta la doi mici si o bere.

  Iata adresa: publicinfo@mfinante.ro.
 • 0 (0 voturi)    
  Gata (Marţi, 29 iunie 2010, 12:39)

  Adrian Ionescu [anonim]

  Gata, am cumparat biletele de avion. Demisia e scrisa si mai asteapta doar o semnatura. Am primit chiar acum si confirmarile pe mail pentru bilete. Doar dus desigur. Am semnat-o, gata. Adio, Romania! Sa vedem cine ramane sa stinga lumina.


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by