Ionut Dumitru, seful Consiliului Fiscal: Incet-incet ne intram in paine. Rolul nostru este sa spunem daca o anumita masura luata de Guvern se incadreaza in strategia fiscala sau daca se abate de la ea

de Dan Popa     HotNews.ro
Miercuri, 14 iulie 2010, 11:29 Economie | Finanţe & Bănci


Ionut Dumitru, presedintele Consiliului Fiscal
Foto: HotNews.ro
Incepand din perioada urmatoare, activitatea Guvernului va fi "judecata" de un Consiliul Fiscal, format dintr-un reprezentant al Bancii Nationale a Romaniei, Institutului Bancar Roman, Asociatiei Romane a Bancilor, Academiei Romane si Academiei de Studii Economice. In fruntea acestui Consiliu Fiscal a fost numit recent Ionut Dumitru, economistul sef al Raiffeisen Bank. Despre stadiul organizarii Consiliului Fiscal, cand vor aparea primele avize, care va fi rolul Consiliului in dezvoltarea economiei, in cele ce urmeaza.

Rep: V-ati intrat in paine?
Ionut Dumitru: Deocamdata suntem in faza de organizare, abia am primit numirile oficiale. Incepem sa ne organizam, am primit un sediu pe langa Academia Romana, pregatim fisele de post, regulamentul intern, vom organiza un concurs pentru secretariatul tehnic al Consiliului.

Rep: Cati angajati va avea Secretariatul Tehnic?
Ionut Dumitru: Legea ne da voie la 10 persoane, dar nu cred ca vom angaja din prima 10 oameni.

Rep: V-ati facut pagina pe Internet?
Ionut Dumitru: Acum o pregatim. Vom avea desigur un site, pe care vor fi publicate toate analizele, studiile, deciziile si in general toate documentele pe care le emitem si care sunt publice.

Rep: Dincolo de preocuparile administrative, care sunt legile la care veti emite primele opinii?
Ionut Dumitru: Deocamdata asteptam "obiectul muncii", ca sa avem la ce sa emitem opinii. Primele cred ca vor fi viitoarea rectificare bugetara si strategia fiscal-bugetara, documente la care Consiliul Fiscal trebuie sa isi exprime opinia.

Rep: Care e programul pe termen scurt al membrilor Consiliului?
Ionut Dumitru: O sa avem un program extrem de incarcat, intrucat e multa munca de facut. Saptamana viitoare vom avea intalniri cu cei de la Fondul Monetar.

Rep: Cu cei care sunt de astazi la ANAF?
Ionut Dumitru: Nu, nu cu cei care sunt acum la ANAF, ci cu delegatia "mare". Cu membrii misiunii de evaluare.

Rep: Ce se va discuta in cadrul acestor intalniri?
Ionut Dumitru: Despre stadiul reformei, despre masurile luate.

Rep: De pilda, in cazul rectificarii bugetare, veti participa si la discutiile anterioare sau veti emite o opinie post factum?
Ionut Dumitru: Vor avea loc consultari si intalniri si inainte de a se lua decizia privind rectificarea, dar opinia o vom emite desigur, dupa. Practic, noi vom avea un rol important pe partea de cheltuieli. Vom spune daca o anumita masura luata de Guvern se incadreaza in strategia fiscala sau daca se abate de la ea.

Rep: Cota unica sau impozit progresiv?
Ionut Dumitru: Vedeti, rolul Consiliului Fiscal nu este sa dea drumul unor opinii in care sa comenteze daca e mai bine sau nu cu cota unica sau cu impozit progresiv. Noi vom analiza deciziile si vom spune daca ele au acoperire financiara sau nu.

Parlamentul a validat, la finele lunii iunie, pe cei cinci membri ai Consiliului Fiscal, respectiv pe Ionuţ Dumitru, din partea ARB, Răzvan Stanca - BNR, Lucian Albu - Academia Română, Tatiana Moşteanu - ASE şi Silviu Şeitan - Institutul Bancar Român. Membrii Consiliului Fiscal sunt numiţi prin hotărâre a Parlamentului pentru o perioadă de nouă ani. 

Ei nu vor primi instructiuni de la autoritati publice sau alte institutii. Pe perioada mandatului, nu pot accepta functii de demnitate publica in Guvern, nu pot deveni parlamentari si nici nu pot avea rude de pana la gradul II in aceste structuri, nu pot fi functionari publici si nici membri in consilii de administratie, directori executivi, cenzori sau auditori ai companiilor nationale. Presedintele Consiliului va raspunde in fata Parlamentului pentru corectitudinea si acuratetea analizelor si recomandarilor.

Dumitru  va primi o indemnizatie lunara la nivelul celei de secretar de stat, iar vicepresedintele va fi remunerat cu o indemnizatie similara celei acordate unui subsecretar de stat. Ceilalti membri ai Consiliului vor primi o indemnizatie de sedinta de 10% din indemnizatia presedintelui, dar nu mai mult de 20% lunar in cazul in care au participat la doua sau mai multe sedinte lunare.

Consiliul va avea ca atributii principale analiza si elaborarea de opinii si recomandari asupra prognozelor macroeconomice si bugetare, evaluarea performantelor fiscal-bugetare ale Guvernului, analiza si elaborarea de recomandari asupra legilor bugetare si altor legi cu impact asupra volumului cheltuielilor bugetare inainte de avizul Executivului, transmiterea de informatii, in urma solicitarii scrise, catre presedintele tarii, sefii celor doua camere parlamentare, guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, presedintele Curtii de Conturi si comisiile parlamentare.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

2802 vizualizari

 • -1 (1 vot)    
  repet (Miercuri, 14 iulie 2010, 11:35)

  dan [anonim]

  mai bine sa se colecteze din ce in ce mai multe taxe mici decat din ce in ce mai putine taxe mari!

  parerea mea: masurile luate de guver pana acum nu au ajutat deloc economia, din contra, au ajutat criza...
 • 0 (8 voturi)    
  propuneri constructive (Miercuri, 14 iulie 2010, 11:40)

  Dedalus [anonim]

  Citat: "Consiliul va avea ca atributii principale analiza si elaborarea de opinii si recomandari asupra prognozelor macroeconomice si bugetare, evaluarea performantelor fiscal-bugetare ale Guvernului, analiza si elaborarea de recomandari asupra legilor bugetare si altor legi cu impact asupra volumului cheltuielilor bugetare inainte de avizul Executivului, transmiterea de informatii, in urma solicitarii scrise, catre presedintele tarii, sefii celor doua camere parlamentare, guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, presedintele Curtii de Conturi si comisiile parlamentare."

  Adicatelea, va vorbi in punga.

  Ma rog, pe bani mai multi decat "analistii" de pe la TV, dar oricum...

  Combaterea crizei prin infitnarea de Consilii este intr-adevar o masura minunata. Iar daca un asa consiliu nu are nici o raspundere, cu atat mai bine!

  Propun sa se infiitneze si consiliul Acelor cu Gamalie, Consiliul de Ranforsat Panzele de Painajen si, va rog, daca se poate, un Consiliu pentru Analiza Masturbarii. Asta din urma ar emite opinii despre cele mai bune tehnici de profil, ar avea o pagina pe internet iar membrilor sai l-ar fi itnerzisa practicarea unor asemenea obiceiuri.

  Admit ca ultima conditie ar fi cam dificila, dar pot fi angajate persoane peste 80 de ani (prin cumul cu pensia, ca exceptie la legea salarizarii unice) si mai scade din risc... Desi guvernul actual ne-a demonstrat ca se poate freca in muuulte feluri...
 • -1 (5 voturi)    
  Lobbby al bancilor platit de contribuabil (Miercuri, 14 iulie 2010, 11:44)

  Marius [anonim]

  Mie imi suna ca un lobby al sistemului bancar pe langa guvern, in plus platt si de contribuabil.

  De ce sistemul economic privat nu a fost invitat, in proportie cel piutin egala cu a bancilor, de ex. pe categorii de activitate, pe firme mici...mijlocii, etc.

  Sa nu-mi spuneti ca bancile prezente acolo, ele fiind principalul cauzator al crizei mondiale, nu-si apara interesul lor, in primul rand. De ex. dobanzi mari de la guvern dobanzi mici de la BNR, norme "bune", etc.

  Bancile nu au ce cauta acolo, repet, sunt vinovate in proportie de 80% de criza mondiala. Poate ne sfatuiesc cum sa mai intram intr-o alta criza, cum sa primeasca subventii de la stat (ca in SUA si UK), cum sa primeasca valuta de la BNR sa-si trimita capitalul si [profitul in tarile mama, etc.

  In UK si SUA exista un puternic resentiment fata de banci.....la noi e invers....sa le ia dracu'!!!!
  • -1 (1 vot)    
   lamuriri pentru unul care crede ca stie tot (Miercuri, 14 iulie 2010, 16:37)

   anonim [anonim] i-a raspuns lui Marius

   Din cuvintele pe care le scrii, realizez faptul ca nu ai cultua economica.
   S-a tot perpetuat ideea ca "bancile sunt de vina pentru criza financiara", ei bine... NU!

   Criza a fost alimentata de cresterea consumului, care a evoluat mai rapid decat capacitatea de productie a bunurilor si serviciilor in economia globala, ceea ce a pus presiune pe preturi (cerere mare + oferta mica -> preturi mai mari).

   Mai mult, consumul crescut a pus presiune pe finantarea bancara, iar lipsa lichiditatilor in economie a dus la cresterea costului banilor imprumutati, ceea ce a condus la cresterea dobanzilor si in general a costurilor asociate cu creditarea.

   Dar nu asta este adevarata problema!
   Daca spui ca bancile au cauzat criza financiara, ar trebui sa stii ca bancile sunt de mai multe tipuri:
   - banci comerciale
   - banci de investitii
   - banci ipotecare
   - banci de date
   - banci de celule stem, material seminal, etc
   - banci in parcuri

   Criza s-a declansat de la falimentul Lehman Brothers, intrucat produsele derivate au ajuns la scadenta, iar acestea erau colateralizate cu alte investitii si instrumente, care de asemenea nu erau lichide.

   Nu mai acuza bancile comerciale de criza ca nu ai habar de ceea ce vorbesti.
   Nu a venit nicio banca sa iti bage pe gat vreun credit, poate ca tu ai mers la banca sa iti cumperi "plasma" si "frigiderul" dorite.
   Daca bancile comerciale ar fi fost vinovate, acestea ar fi fost lovite de criza prin falimente.
   Insa NU, bancile care au falimentat au fost cele de investitii, si cele ipotecare (dintre care cele mai mari - Fannie Mae si Freddy Mac).

   Sistemul privat nu are reprezentanti, si sunt convins ca nu a blocat nimeni prezenta lor acolo.
   Si ca sa comentez putin pe marginea ultimei tale afirmatii, vreau sa stii ca principala functie a bancilor este aceea de a crea lichiditate in economie, asa ca si firma la care lucrezi tu sa aiba banii de salarii la timp, sa isi plateasca furnizorii ca sa ai si tu un loc de munca.
   • 0 (2 voturi)    
    Imi pui in gura niste lucruri pe care nu le-am spu (Miercuri, 14 iulie 2010, 17:04)

    Marius [anonim] i-a raspuns lui anonim

    Draga anonim:
    1. Sunt si eu absolvent de finante si ceva practica recenta in vest, mai precis UK
    2. Am vazut criza venind fiind acolo, deci ii stiu mecanismul
    3. Nu am zis de banci comerciale, deci de cele care, de obicei, manevreaza credite de consum sau refinatarea uzuala a economiei
    4.Lucrez in sectorul privat, dar nu-mi da nimeni slariul, mi-l dau singur,(sic!) adica sunt asociat intr-o firma, intamplator internationala si cu capital majoritar strain
    5. Stiu precedurile cum se pun banii in economie, in speta prin banci. Asta nu inseamna ca nu exista nimic (state) inainte de a aparea bancile)
    6. Criza a aparut prin excesul bancilor de a acorda credite fara acoperire (fara active prezente, fara a primi garantii solide din partea celor care le-au primti ca au job-uri solide) . e ceea ce se cheama criza sub-prime market. Ca sa-ti dau un ex., sa intelegi si tu: i se dadea unui somer din SUA un credit de 120% din valoarea unei case (deci i se dadea un credit mai mare decat costa casa) si nu i se cereau divezi solide de venit sau i se falsificat de un broker (in vest, multe mortgageuri se dau prin brokeri).
    7. Criza a venit din credite pentru case...in vest...nu la noi. In vest, mortgagurile sunt 80% di portofoliul bancilor....nu ca la noi, unde este poate 10%
    8. Eu nu acuz banile romanesti, care au fost prudente, ci pe cele straine care au inceput criza - in principal din UK&USA. La noi sunt firmituri, creditul ipotecar e infim...deci nu contam......DAR, IMPACTUL A VENIT SI ASUPRA NOASTRA.
 • -1 (3 voturi)    
  cine zicea??? (Miercuri, 14 iulie 2010, 12:45)

  dixit [anonim]

  ..parca napoleon zicea "cand vreau sa tot aman o problema formez o comisie, cand vreau s-o rezolv, numesc un om" ...avem exemplu recent din comisia constitutionala cand a zis boc "au uitat ungurii sa vorbeasca cu reprezentantul lor in comisie, noi cu ai nostri am vorbit si au votat cum trebuie" . Buna tara, rea tocmeala
 • 0 (2 voturi)    
  Si cat de independente de culoarea politica... (Miercuri, 14 iulie 2010, 12:58)

  lili [anonim]

  Aflata la guvernare intr-un moment sau altul, vor fi rapoartele asupra unei masuri, de ex ??!!! Mira-m-as.....
 • -1 (3 voturi)    
  bani pentru nimiccccc (Miercuri, 14 iulie 2010, 13:16)

  Dedalus [anonim]

  Mai avem un coniliu gorzav la Fondul Proprietatea la care mai avem si un Consultant strain (ca ai nostri nu erau in stare sa scrie un prospect de emisiune sau sa faca o coatare la bursa, sunt considerati trogoloditi probabil...).

  Uite acum avem si un consiliu din care fac parte, intre alti:
  a) Un reprezentant al Academiei Romane, aia care nu stie sa scrie corect in limba romana (uitati-va cam cum arata documentele lor - te iei cu mainile de par...)
  b) Un reprezentant al ASE -adicatelea al unei institutii care nu are nici o treaba cu economica reala,
  c) un Reperzentant al ARB -care e o structura asociativa fara nici un obiectiv de genul alora ce apartin Consiliului Fiscal
  d) un reprezentant al BNR -care oricum isi da cu parerea ca...BNR, in cadrul consultarilor BNR (asta doar cand guvernul isi aduce aminte, evident...)
  e) un reprezentant de banca comerciala (nici nu comntez, ca nu am ce...).

  Binentieles, toti astia vor "da pe-afara de cata munca va fi" dar deocamdata "nu stiu in ce consta", isi "asteapta obiectul muncii" (eu am sugerat mai sus un asa obiect al muncii, dar nu cred ca va fi acceptat...:-))).

  Mai platiram la greu o Comisie Tismaneanu care a...condamant comunismul...pe banii publici evident.

  bine asa...
  • +2 (2 voturi)    
   Ia si tu o pauza! (Joi, 15 iulie 2010, 9:53)

   shuly [utilizator] i-a raspuns lui Dedalus

   Salut Dedalus nu iti dau astia concediu??
   Muncesti toata vara??
   Frate mai du-te si tu in vacanta si lasa-ne ca suntem satui de astia care le stiu pe toate.
   Pentru tine nimic nu are valoare in aceasta tara nici ASE nici Academia Roamana nici ARB , ce sa mai nimeni.
   Pardon cred ca stiu cine Mircea Badea.
   Cred ca tu si cu Mircea Badea ati fi singurii care ati reusi sa scoateti tara din criza.
   Dar pana atunci pleaca si tu sa te linistesti un pic si poate il iei si pe Mirciulica cu tine .
   • -1 (1 vot)    
    eu ma mentin in limitele civilizate ale discutiei (Joi, 15 iulie 2010, 11:01)

    Dedalus [anonim] i-a raspuns lui shuly

    Bine, spune-mi tu:
    a) CE anume va face Consiliul Fiscal
    b) DE CE Ministerul de Finante nu paote sa analizeze el propria politica fiscala (aici poate mi-o spui tu in ce consta)
    c) CE va face Ministerul de Finante daca (desi mi-e greu sa cred...) Consiliul asta Fiscal nu va fi de acord cu politica sa? Eu vad ca pana una alta Vladescu nu asculta de propriul Prim-ministru. Tu imi spui ca va asculta de Consiliul Fiscal. Eu nu te cred. Poate altii o cred.

    AR: Citeste singur documentele Academiei Romane. Nu vreau sa ma agit prea mult degeaba, dar iti trimit daca vrei documentele elaborate de ei cu greseli foarte grave de gramatica Romana. Nu ai decat sa ii crezi tu pe cuvant ca sunt buni. eu am DOVEZI ca nu sunt.

    ASE: vorbeste cu orice abolvent-daca iti va spune vreunul ca a invata ceva util pe acolo, minune mare....vezi ca sunt chiatr si aici posturi in acest sens.

    ARB: aici nu pun in dicustie daca sunt buni sau nu; doar ma intreb ce treaba are o asociatie de tipul sau cu analiza economica. Bancile componente-Da. Dar sociatia lor NU.

    Cat priveste modul in care discuti: acesta demonstreaza chiar el falimentul invatamantului din Romania. q.e.d.
 • +1 (3 voturi)    
  Felicitari!:) (Miercuri, 14 iulie 2010, 13:19)

  Andreea [anonim]

  Ma bucur foarte mult. In sfarsit pot sa spun ca nu a murit inca sistemul de valori in Romania. Cei care au facut Finate in ASE il cunosc foarte bine si stiu ca pe langa faptul ca este foarte bine pregatit, este un mare om, calm si modest! :) Sper sa "judece" lucrurile drept si sa nu se lase influentat politic in analize si prognoze asa cum au obiceiul altii! Mult succes!:)
  • -1 (3 voturi)    
   Nu stiu la cine te referi (Miercuri, 14 iulie 2010, 14:16)

   Marius [anonim] i-a raspuns lui Andreea

   Nu stiu cati economisti din tara asta au terminat la Ase- Finante.
   Cred ca majoritatea...au terminat in alta parte.
   Deci...nu-l stie nimeni.

   Am terminat si eu Ise-Finante.
   Pot sa-ti zic un lucru: daca pui profesorii de la Conta sa faca o balanta lunara si un bilant (nu mai zic de declaratii....) habar nu au...adica stiu teoretic, dar daca te duci cu actele respective la administratie, ti le dau de cap.

   My point is: sunt plini de teorie dar nimic practic.
   De obicei vor sa ciuguleasca un banutz (firimituri, dupa cum vezi), sa-si rotunjeasca veniturile.

   Daca vrei ceva real, bun de pus in practica, ia tata practicieni, adica cei ce-si conduc afacerile (si colaboratorii lor), nu teoreticieni. Nu zic ca Milton Friedman sau Keynes nu sunt buni....dar ei sunt exceptii.
   • +2 (2 voturi)    
    Taci daca... (Miercuri, 14 iulie 2010, 15:06)

    Chinezu [anonim] i-a raspuns lui Marius

    nu stii. Ionut este unul dintre cei mai pregatiti oameni in ale economiei (nu degeaba a fost economistul sef Raiffeisen). Pe langa el, ASE-ul a produs si alti oameni de calitate care acum sunt la BNR sau pe la UE. Pot sa spun asta cu mana pe inima, pentru ca am avut norocul sa invat si eu ceva de la ei. Ei nu s-au rezumat numai la ce le preda ASE-ul, au studiat, au practicat, au scris studii. Nu cred ca a lua oameni de afaceri romani (zis si tunari, in marea lor majoritate) e o idee buna, poate in cel mai bun caz te vor ajuta sa faultezi un pic balanta comerciala sau situatia contului curent :):) in speta deficitul bugetar :):) - sa il bagi sub pres pentru FMI.

    In schimb de Dna Mosteanu ma cam indoiesc ca ar putea face fata in acest consiliu.
    • -1 (1 vot)    
     o fi el pregatit...numai ca nu auzit nimeni de el (Miercuri, 14 iulie 2010, 16:48)

     Marius [anonim] i-a raspuns lui Chinezu

     ...decat poate studentii lui.

     O fi produs ASE-ul, a produs si Iasul, Clujul, Timisoara...poate si Craiova sau Vaslui.

     Au studiat....toti am studiat!
     au scris studii...au dat copy&paste!"
     practica...unde? city bank? Lloyds? RBS-London? , Lehma Brothers? - falimentar,
     poate a tinut conta la vreun bouteq.

     Tunari? de ex: Porumboiu, Altex, Iulius mall, Adesoft, ...nu toti sunt tunari, se poate face o selectie corecta, acum backgroud-ul lor e aproape public....inafara ca exista sindicate, camere de cort, asociatii ale patronilor.

     Sau mai bine...sa-i cheme pe Bronson-UK, Bill Gates, Mittal, Porche-mostenitorukl, mostenitorii Fiat, si alti intreprinzatori oameni din lume...sa ne dea sfaturi.
     Ca nu tre' sa inventam noi nimic...daca am copia...EXACT ce au facut altii bine in lume...ar fi o reteta buna de succes. Ia cazul Japoniei si Germaniei de dupa razboi....nu au inventat ei nimic, au copiat.

     Deci, sa lasam teoreticienii si sa facem apel la practicieni.
     Parerea mea, moncher!
     • 0 (0 voturi)    
      daca ti se pare (Joi, 15 iulie 2010, 21:35)

      luci [anonim] i-a raspuns lui Marius

      ca sa fii economistul sef al unei banci inseamna sa fii teoretician....

      si da, e un om foarte pregatit, nu comentez ca e carierist sau nu, dar e unul din cei iesiti din mana Dlui Altar, de altfel mi-a fost si mie prof la sc. doctorala.
      asa ca mai usor cu injuriile daca n-ai habar.
 • -1 (1 vot)    
  calitatea membrilor consiliului (Miercuri, 14 iulie 2010, 13:20)

  patrascu [anonim]

  Este important nu atat cosiliul, cat calitatea profesionala si morala a membrilor acestui consiliu.
  Daca au diverse interese, atunci este evident, ca
  infiintarea acestuia nu-si are rostul.
 • +5 (5 voturi)    
  Din cate stiu (Miercuri, 14 iulie 2010, 14:16)

  cristi [anonim]

  Din cate stiu Ionut Dumitru nu a facut Finante in ASE ci facultatea de Management in ASE. Tipul e foarte destept si ok, dar a facut facultatea de Management la FF( fara frecventa). Era la a doua facultate si lucra in acelasi timp. Nu pot sa spun ca e o somitate mondiala dar sper sa aduca un plus de prospetime si valoare printre toate non-valorile si arivistii care ne conduc. Bafta! Sper totusi ca aceasta comisie sa nu fie platita din banii nostri. Ia suficienti bani de la banca, iar banca ia suficent de multi bani de la noi.
 • +1 (1 vot)    
  e adevarat (Miercuri, 14 iulie 2010, 14:41)

  cristi [anonim]

  M-am mai interesat si omul dupa ce a terminat facultatea si a luat licenta a facut un Master Finance and Banking (DOFIN) la ASE si si-a luat si doctoratul in Finante. Din cate imi aduc aminte facuse Politehnica niste ani la baza pentru ca era bun la matematica si statistica. Totusi carierele fulminante cu masteruri si doctorate pe banda precum si functiile publice duc la concluzii cu niste stele pe umar. Iar dpdv asta de vedere bancile sunte pline de stele ca de aia o duc asa bine si stralucesc.asa tare...
  • -1 (1 vot)    
   nu e mare lucru (Miercuri, 14 iulie 2010, 17:54)

   bancher [anonim] i-a raspuns lui cristi

   ca Ionut Dumitru a facut Dofin-ul, in fiecare an sunt 100 studenti care fac Dofin-ul cu ,,marele guru'' Moisa Altar (cine a facut finante la ASE stie cine e Altar).
   A facut doctoratul la finante banci?? Eu cred ca nici acum nu l-a terminat, dar sa nu uitam ca in fiecare an sunt alti 100 studenti care fac doctoratul in finante la ASE.
   Aaa..uitasem, mai are un master in Franta, dar e pe derivative (futures, options, swap, etc), si ponderea acestora in economia rom e de sub 1%.
   In rest pilele sunt la baza, ai pile ajungi orice.
   Impreuna cu d-na decan Mosneanu fac o echipa tare de tot, abia astept sa ma prapadesc de ras citind prostiile pe care le spune comisia.
 • -1 (3 voturi)    
  pierdere de vreme si de bani (Miercuri, 14 iulie 2010, 14:54)

  Dedalus [anonim]

  Eu nu contest (nici macar nu discut) cat e fiecare de pregatit/intelignet.

  Intrebarea mea este la ce anume va folosi aceasta grupare de cetateni (pe care toti ii presupunem, pana la proba contrarire- inteligenti, pregatiti si bine itnentionati)?

  Adica, lui Vladescu i se r... in p..sphe de Boc (si inplicit de Basescu), Cezar Preda da cat poate in propriul partid, si voi credeti ca dintr-o data toti vor sta cu ochii belitzi la Consiliul Fiscal?!!

  Vor face niste analize - de fapt nu le vor face ei, ci niste angajati, nu imi dau seama de unde, pe ce bani si de unde vor avea date...

  Oricum, foarte serios vorbind, blogul lui Ogonas e suficient de inforamtiv, e gratis si profesionist.

  De ce naiba sa platim o grupa de cetateni (repet, inteligenti si bine pregatiti), ca sa faca ce? Sa-si dea cu parerea? Sa-i platim sa fie indepenedenti? Si ce daca sunt independenti?

  Sa itneleg de aici ca Guvernul recunoaste ca nu are specialisti? Pai atunci de ce il platesc? Sa angajeze un consiliu care sa faca ce e platit Guvernul sa faca? Parca vad ca si consiliul asta va angaja o firma de consultanta sa faca ceea ce el ar trebui sa faca...
 • -1 (3 voturi)    
  Entitati de tip Menta (Miercuri, 14 iulie 2010, 15:08)

  Dedalus [anonim]

  Mai tineti minte cum se conjuga verbul "a munci"?

  Eu sa muncesc ?!
  Tu sa muncesti!
  El sa munceasca!
  Noi sa muncim?!
  Voi sa munciti!
  Ei sa munceasca!

  Asa si cu Guvernul:

  Eu sa muncesc?!
  Consiliul Fiscal sa munceasca!
  BNR sa munceasca!
  Noi sa muncim?!
  Consiliul Fiscal sa munceasca!
  BNR sa munceasca.

  Si o persona in plus (dar actuala):
  "Noi vrem doar sa fim platiti!"
 • -1 (3 voturi)    
  imi place partea cu strategia fiscala (Miercuri, 14 iulie 2010, 15:49)

  costica [anonim]

  Consiliul va verifica daca masurile se incadreaza in strategia fiscala. Mor de curiozitate sa stiu si eu care este strategia fiscala a Romaniei. Eu unul n-am auzit de asa ceva. Doar de masuri luate peste noapte prin surprindere si fara nici un pic de analiza de impact inainte.
  Consiliul fiscal ar face bine sa isi inceapa activitatea tocmai prin definirea unei strategii fiscale a Romaniei pe termen mediu.

  Dar facem pariu ca nu vor face nimic? Cum spunea cineva mai sus, sunt oameni care nu prea au de-a face cu fiscalitatea. Care din ei a lucrat in fisc sau intr-o firma de consultanta inainte?
 • +1 (1 vot)    
  Propuneri (Miercuri, 14 iulie 2010, 18:46)

  anonim [anonim]

  Consiliul ar trebui sa inceapa cu urmatoarele propuneri:
  1,Desfintarea Garzii Financiare care nu si-a atins scopul pentru care a fost creata.
  2.Inspectorii ANAF sa verifice periodic cel putin odata la trei ani persoanele fizice arondate si cel putin odata la doi ani societatile comerciale,iar cei sau cele care nu-si pot justifica veniturile sa fie deferiti justitiei.
  3.Sanctiuni drastice pentru evazionisti
  4.Reducerea cu 60% a personalului angajat la trezoraria statului...depaseste cu mult bunul simt.
  5.Abia apoi sa propuna masuri tehnice si metode de incasare a impozitelor


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by