Angajatii Bancii Agricole si Hellenic Postbank au intrat in greva vineri, la o zi dupa ce Piraeus Bank a anuntat ca doreste sa cumpere actiunile detinute de statul grec in cele doua banci, anunta AFP.

Piraeus Bank a facut joi o oferta de 701 milioane euro pentru a cumpara cota de 77% detinuta de stat la Banca Agricola (ATE) si cota de 33% detinuta la Hellenic Postbank (TT).

"Nu putem accepta acest joc de rapacitate al bancii care continua sa vada proprietatea poporului grec drept o sotie cu zestre foarte mare care ii va asigura pozitia dominanta pe piete si super-profituri", anunta sindicatul salariatilor din Hellenic Post, intr-un comunicat de presa.

Presedintele sindicatului, Georges Sideris, a denuntat o propunere "scandaloasa". "Grupul Piraeus a acordat TT un credit de 350 de milioane pentru doua saptamani, pana in 27 iulie, cel care ne-a imprumutat vrea acum sa ne cumpere", spune el.

La randul sau, sindicatul salariatilor de la Banca Agricola a denuntat "atacul impotriva ATE si, prin extensie, impotriva lumii agricole".

Puternicul sindicat national al angajatilor din banci (OTOE) a cerut "o intalnire imediata cu responsabilii din Ministerul Finantelor.