Ministerul Finantelor nu ia in considerare, in acest moment, modificarea sistemului de taxe si impozite, a declarat ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu. "Nu luam in considerare in acest moment modificarea sistemului de taxe si impozite", a spus Vladescu. Acesta a mai precizat ca va fi realizata o rectificare bugetara impreuna cu reprezentantii Fondului Monetar International (FMI) si Comisiei Europene. Ministrul a spus ca deficitul bugetar va fi la sfarsitul anului de 6,8% din PIB.

"Daca este sa discutam despre scenarii am spus-o intotdeauna ca Ministerul Finantelor lucreaza intotdeauna cu multe scenarii. Scenariul final care va fi implementat va fi cel care va fi decis impreuna cu partenerii internationali si de catre puterea politica. Dar in acest moment nu exista un scenariu de majorare a taxelor si impozitelor", a precizat Vladescu.

Sebastian Vladescu a spus saptamana trecuta ca Romania ar trebui sa treaca de la 1 ianuarie 2011 la un sistem de impozitare progresiva a veniturilor, inclusiv a tuturor pensiilor, concomitent cu scaderea TVA. Aceste declaratii nu au fost pe placul premierului Emil Boc care a spus ca l-a sanctionat cu cartonas galben pe ministrul Finantelor si ca l-a "mustruluit" pentru afirmatiile sale.

In perioada 26 iulie - 4 august reprezentanti ai FMI si Comisiei Europene se vor afla la Bucuresti pentru o noua revizuire a programului multilateral de asistenta financiara.