Premierul ungar Viktor Orban: Eliberarea Ungariei de FMI, un pas spre autodeterminarea natiunii
Comentand pe marginea suspendarii discutiilor privind programului de finantare convenit in 2008 cu FMI si UE, Orban spune ca cele doua institutii "au salvat Ungaria de la colaps financiar". El precizeaza ca "Ungaria trebuie sa fie recunoscatoare FMI ca, in acel context dificil, nu a permis ca tara sa aiba soarta Greciei" si, cu toate ca "a impus conditii foarte dure, a oferit Ungariei o cale de scapare, o alternativa la prabusire".
Premierul ungar subliniaza insa ca acordul stand-by convenit nu a fost "un cadou, ci un imprumut" cu dobanda, care expira in octombrie, dupa care Ungaria si FMI pot merge fiecare pe drumuri separate.
Intr-un interviu televizat acordat vineri, Orban reamintea ca acordul dintre Ungaria si FMI stipula doua lucruri importante: plata imprumutului si limitarea deficitului bugetar la 3,8% din PIB pentru anul 2010.
"Imprumutul trebuie platit inapoi... si il vom achita", a spus Orban, mentionand ca, in acest sens, nu exista temei pentru suspendarea discutiilor, intrucat, dupa ce expira acordul, "Ungaria nu va mai avea de-a face cu FMI".
"Am considerat mereu intelegerea cu FMI o mostenire fortata. Nu cred ca este normal ca economia Ungariei sa nu stea pe propriile picioare. Eliberarea noastra de FMI este un pas inainte catre autodeterminarea nationala", a spus premierul ungar.

Cine e responsabil pentru noaptea de coșmar de la Spitalul Foișor? Cinci întrebări și răspunsuri esențiale despre scandalul evacuării unității medicale
Raed Arafat vine cu noi explicații după evacuarea cu scandal a Spitalului Foișor: Decizia a fost corectă, chiar dacă a creat disconfort pentru pacienți
Sarea și oamenii - O istorie care a început acum 8.000 de ani, în România
Un bucureștean a făcut cerere pentru un nou buletin acum două luni, dar nu l-a primit nici acum / Cum explică oficialii „dificultatea temporară” de eliberare a actelor de identitate
Ce înseamnă și ce impact ar putea avea decizia CEDO privind vaccinarea
tota stima!
au ce invata de la tine, hotii slugarnici damboviteni, care ne conduc .
desi esti ungur, nu pot sa nu admir taria de caracter si demnitatea.
~un roman sadea~
Am mai avut noi unul nebun care isi pusese in cap sa scape tara de datoria externa. A pus pentru asta lumea sa rabde in frig si foame, dar pana la urma a reusit. N-a apucat saracul sa se mai bucure.
Anul trecut mai erau unii care nu credeau ca ar avea nevoie de acorduri cu FMI, in timp ce economia lor o ducea binisor si recesiunea nu-i lovise inca. A urmat o plimbare cu avionul in Rusia iar restul, cum se zice.. e istorie... :)
din pacate amprenta latina a Romaniei a facut ca mare parte din romani sa emigreze in Italia, Spania, Franta, Belgia...
in acelasi timp ungurii au fost "fortati" sa ramana si sa munceasca in tara..
N-am alte comentarii .......
BRAVO UNGARIA !
Cert este ca populatia lupta si tinea la independenta si in 1848 si in 1956. Romanii au facut la fel.
Concluzia ar trebui sa fie una: dusmanul nu sunt popoarele ci Imperiile.
Sau vreti sa fiti "liberi" si sa faceti ce vreti voi pe banii altora ???
A, si, domnul Orban, DATORIILE, domnul Orban, datoriile publice de 80% din PIB, alea tot trebuie sa le platiti, nu ati uitat, sper de ele.
Chiar daca a plecat FMI-ul, creditorii aia de la care Ungaria a luat bani si pe care Ungaria singura i-a cheltuit, creditorii trebuie platiti. Succes!
cand vor veni ailaltzi, alta gasca'n alta traista.
datoriile facute alt unde decat la organizatziile internatzionale, adica, facute pela banci, cara cu ele dobanzi mult mai mari decat banii luatzi dela femei.
jmecheria este ca nu controleaza cum spanzuri paraua.
fmi, banca mondiala si banca iroopean de dezv., da ! adica, porcii asita'si vara nasu' in independentza si suveranitatea lor.
deci, orban zice ca, mai bine ne bagam noi ceva in suveranitatea proprie, sa nu vina ei sa ne subjuge. :-))
Pe de alta parte, s-ar putea ca acoperirea gestului lui Orban sa vina Vest, din Germania, Germanie care sa-si fi facut deja o lista alba cu tari serioase sau macar ne-problema din UE pe care sa le ajute si in care sa-si creasca influenta economica, financiara si, in final politica. Iar prezenta FMI nu era tocmai de natura sa ajute Germania in aceasta intreprindere. Iar daca-i asa, cred ca Romania are o problema, caci noi suntem un stat a carui incoerenta politica si sociala a dat mai tot timpul batai de cap aliatilor sai.
vai de capul lor.. sunt putin peste 9 milioane, din care numai 2 milioane produc, iar economia lor e formata din agricultura in mare parte... si cam atat, ca in rest nu au resurse, nu au capital strain prea mult...
o sa le frece FMI si UE niste reguli, de nu se mai pot nici imprumuta la banci ca sa-si plateasca pensiile...
da sunt mandri ei... mandri si fomisti, cu nasu pe sus...