Moneda nationala s-a apreciat nesemnificativ luni, iar comentariile politice ale reprezentantilor unor partide care au refuzat intalnirea cu oficialii FMI nu au "miscat" piata. Pe piata este un sentiment pozitiv general, spun dealerii bancilor comerciale, dar in cazul Romaniei declaratiile negative induc o reticenta cu privire la capacitatea de apreciere a monedei nationale. "Argumente economice pentru o apreciere nu prea exista, pentru ca vesti bune nu au de unde sa apara in acest moment. Pe de alta parte, asa cum spuneam, regiunea este privita cu un sentiment pozitiv, ceea ce ar mai stopa din eventuala depreciere. Asa ca per total, leul balteste", a explicat dealerul unei banci locale.

Leul a fost cotat la 4,2463 lei in fata monedei unice europene si la 3,2483 lei in fata dolarului.

In regiune, cursul monedei poloneze a scazut de la 4,0080 la 3,9814 zloti/euro, insa s-a stabilizat apoi la 3,9886 zloti/euro, in vreme ce moneda ungureasca s-a apreciat de la 283,56 la 281,63 forinti/euro, alunecand apoi la 282,10 forinti/euro.

Pe piata monetara, dobanzile pe termen foarte scurt au continuat sa scada, situandu-se mult sub nivelul dobanzii de politica monetara, de 6,25% pe an, BNR afisand un nivel mediu al dobanzii la depozitele atrase (ROBID) pentru o zi (overnight) de 3,98% pe an, iar pentru depozitele overnight plasate (ROBOR), dobanda a coborat la 4,48%, de la 5,30% in sedinta anterioara.