Dominic Bruynseels, CEO BCR: Situatia economica din Romania este una dintre cele mai dificile dintre tarile in care Erste Bank opereaza
Seful BCR a mai precizat ca declaratiile lui Traian Basescu legate de "obraznicia" bancilor le resimte intr-un mod "frustrant". "Deficitul fiscal e o problema de venituri si de cheltuieli a Guvernului si nu are nimic de-a face cu bancile. Mai mult, a spus Bruynseels, Erste a finantat acest deficit mai mult decat anul trecut, asa incat pozitia d-lui Presedinte ne face sa resimtim o anume frustrare".
"Nu vedem dobanzile la depozitele in moneda locala sa urce, insa lucrurile ar putea sta diferit pe segmentul depozitelor in euro. Pana la urma totul e o chestiune de cerere si oferta pe care piata o regleaza."
Bruynseels s-a mai aratat ingrijorat de cresterea portofoliului de imprumuturi neperformante. "Cresterea neperformantelor pe segmentul corporate continua sa ne preocupe si nu vedem o imbunatatire consistenta pana la finele acestui an. Sa nu uitam faptul ca cresterea TVA nu a facut altceva decat sa reduca si mai mult cererea. IMM-urile si-au epuizat din rezerve si unele au ajuns deja la capatul drumului. Trebuie sa ne obisnuim si cu asemenea evolutii.
Cea mai profitabila activitate ramane cea desfasurata cu marile corporatii, dar as mentiona faptul ca aceasta relatie nu se reduce doar la creditare, ci include mai multe activitati. Este foarte probabil ca sectorul bancar local sa incheie anul 2010 pe pierderi, desi este prematur sa afirmi asta cu certitudine. Nu vedem insa oricum o imbunatatire substantiala a activitatii in partea a doua a acestui an", a mais spus Bruynseels.
omania are nevoie mai degraba de o disciplina fiscala, decat de un nou imprumut de la Fondul Monetar International (FMI), a declarat, joi, presedintele BCR, Dominic Bruynseels.
El a admis ca Romania are nevoie mai degraba de disciplina fiscala decat de un nou acord cu FMI. "Nu cred ca este nevoie de un nou imprumut de la FMI, ci de mai multa disciplina pentru Romania", a afirmat presedintele BCR.
Potrivit acestuia, Romania are de facut mai mult si mai repede pentru a atrage investitorii straini. "Este important ca Guvernul sa continue politicile incepute. Toata lumea trebuie sa fie constienta ca aceste lucruri trebuie facute si duse la bun sfarsit. Un investitor nu vine din senin sa investeasca in Romania. Ei se uita la conditiile de afaceri din Polonia, din Cehia, din Bulgaria sau Ungaria. Iar Romania trebuie sa faca pasi importanti pentru a atinge stadiul la care a ajuns de exemplu Polonia", a explicat seful BCR.

Guvernul ia în calcul „un statut special” pentru restaurante: Dacă își vor vaccina tot personalul să nu mai fie legați de rata de incidență
Din primăvară până-n toamnă, pandemia a dus la creșterea de 4 ori a românilor descurajați în a-și găsi un job
Trei scenarii pe termen scurt ale mediului de afaceri. De ce nu vor scădea prețurile la imobiliare și la cât ar putea ajunge euro
VIDEO Criza din Coaliție, săptămâna a doua. Prima ședință a Coaliției după demiterea lui Voiculescu, fără o nominalizare pentru Ministerul Sănătății. Kelemen, întrebat dacă e necesară intervenția președintelui: Nu e nevoie
Cercetătorii au descoperit cele mai precise informații de până acum privind emisiile radio rapide
INTERVIU Cum vede educația o elevă româncă admisă la Oxford. Mara Pîndaru: Trebuie introdusă mai mult tehnologia în procesul de învățare / Care este principala problema a sistemului de învățământ din România
E trist pentru cei care vor ramane fara job atunci cand bancile vor da faliment, dar ar trebui sa se gandeasca din timp la asta si sa nu mai amane prea mult.
Aaaa, si pentru toti ceilalti coemntatori: "au un imprumut cu o dobanda de xx% care e nesimtit de mare etc etc" CINE V-A OBLIGAT SA ACCESATI ACEL IMPRUMUT? nu cred ca a venit banca cu forta peste voi; am vazut eu multi tzarani care ranjeau de mama focului cand plecau cu frigiderul si plasma acasa iar dupa o luna realizau ca trebuie sa plateasca si dobanda pentru ele.....
si nu 10-11% la Euro.
restu' e poveste sau decizii mai putin fericite ale BCR din trecut.
sigur vii din spatele blocului - nu ai nicio treaba cu bankingul. dupa cum spune chiar banca in cauza: - tu cu cine faci Banking?
bancile chiar DAU credite pe 30 de ani din depozite atrase pe 3 luni. de aici costul de lichiditate, de aici balance sheet management, de aici ALM....
mi-e teama ca n-am cu cine vorbi, insa...
http://finance.groups.yahoo.com/group/BCR_Ord_50_2010/?prop=eupdate
Ce bine era inainte, cand te batea militzianul... si te tragea kurentul intr-un autobuz d-ala cu burduf de kauciuc, imitatie dupa Man, dar se rodea repede kauciucul, ca de, romanesc, nu nemtzesk, si faceai reumatism, da te duceai la Techirghiol, ce namol, toarshe, ce namol, pai iti venea pofta de koparsheu, ce koparshee se faceau atunci, sa tot mori, mori draku bai komunistule!
O singura remarca: nu e doar BCR
Una sa sti: suntem destui care muncim, iar daca matale faci analize din buda si vezi numai r..., de ce nu pleci eventual la o banca de afara cu dobanda mica ??!
nu poti aplica dobanzi in Romania la creditele in EUR de 10-11% atat timp cat oriunde in UE esti in jur de 3%.
mai mult o INSTANTA judecatoreasca te-a obligat sa aplici o dobanda de EUR + 1.5%. probabil ca mult mai multi clienti bcr se simt "frustrati" de mesajul d-lui. DB (cred ca este valabil peste tot - inainte sa ceri ceva din afara ar trebui sa-ti faci putina ordine la tine-n curte)
Nu stiu de ce, dar marinarul nostru, pe care-l vedeam ca fiind asa de cool in dec. 2004 - remember: "Base e cool!" - seamana din ce in ce mai mult cu acel predecesor ca a platit toate datoriile tarii in nici 10 ani. Ca si Ceasca in ultimii lui ani, nu mai este deloc un tip misto iubit in Occident, ci doar un prost singur.