Ratele dobanzilor pentru cardurile de credit din Statele Unite au atins cel mai mare nivel din 2002. Aceasta situatie a aparut in urma aplicarii unei legi care autorizeaza bancile sa-si penalizeze clientii cu restante - informeaza France Presse.

Potrivit unui studiu realizat de firma de cercetare de piata Synovate, rata medie a dobanzilor atasate cardurilor de credit aflate deja in circulatie a ajuns la 14,69 % in al doilea trimestru al acestui an, fata de 14,05 % cat se inregistra in primul trimestru. Aceasta este cea mai ridicata rata a dobanzilor inregistrata de la inceputul publicarii de date statistice pe acest subiect de catre Synovate.

Totusi, consumatorii americani folosesc mai putin cardurile de credit in perioada de criza. Cei mai buni debitori beneficiaza in continuare de o scadere generalizata a ratelor dobanzilor in Statele Unite. Pentru acestia, rata medie a dobanzii pentru cardurile de credit este de 3,25 %.

In schimbul unei simplificari drastice a clauzelor din contracte, bancile au fost autorizate sa impuna dobanzi fara limita pentru clientii ce acumuleaza incidente de plata. Aceasta lege urmareste eliminarea anumitor abuzuri ale bancilor in cazul imprumuturilor prin cardurile de credit.