Numarul clientilor nemultumiti ai Volksbank a depasit 3000. Primii 400 se intalnesc duminica intr-o sala inchiriata, invitand la discutii si oficialii BNR

de Dan Popa     HotNews.ro
Miercuri, 15 septembrie 2010, 9:00 Economie | Finanţe & Bănci


Clientii Volksbank au inchiriat o sala de 400 de locuri unde se vor intalni la sfarsitul acestei saptamani, lista cu participantii fiind inchisa inca de acum cateva zile. “Acum suntem peste 3000 de oameni. Cand am pornit ma gandeam ca o sa fim vreo 50-100 de persoane oarecum naive care cer Volksbank  sa respecte legile din Romania. La prima intalnire am programat sa fim 40, s-au inscris 100. Acum, la cea de-a doua, am fost nevoiti sa inchidem lista la 400, din cauza capacitatii salii. E vorba de sala de festivitati a unui liceu din Capitala, pe care am inchiriat-o pentru cateva ore pentru a ne pune la punct strategia“ a declarat unul dintre membrii comunitatii clientilor. Ei au invitat si oficiali ai Bancii Nationale, fara ca acestia sa confirme participarea. De altfel, cel mai celebru client al Volksbank este chiar Guvernatorul BNR Mugur Isarescu, care a avut un credit ipotecar la banca austriaca de circa 200.000 de euro, lichidat recent.
 • Comunitatea clientilor Volksbank- model pentru celelalte grupuri de discutii
De altfel, Volksbank are printre clienti mai multe persoane din BNR fie in calitate de deponenti, fie ca imprumutati. “Ne dorim mult sa vina si domniile lor pentru ca BNR este cea care raspunde de supravegherea bancara. Am citit interviuri recente date de reprezentantii Bancii Nationale, in care admiteau ca bancile au sarit calul si ca nu au fost fete mari, dar cu toate astea abuzurile bancherilor au continuat”, a mai spus reprezentantul clientilor.

Comunitatea clientilor Volksbank este cea mai ridicata ca numar, fiind luata drept model pentru celelalte grupuri de discutii ale clientilor bancari. Ei au semnat in buna parte contractele de asistenta juridica pentru a actiona in instanta Volksbank, insa nu din cauza Ordonantei 50/2010, ci pentru abuzuri legate de calculul dobanzii si al comisioanelor. De asemenea, au notificat BNR nemultumirile lor, asteptand ca “judecatorul” pietei bancare sa intervina cu cateva clarificari. In Romania, banca austriaca a mai fost tinta unor atacuri voalate venite chiar din partea Guvernatorului. Surse din cadrul grupului intentioneaza chiar sa il propuna ca membru de onoare pe Mugur Isarescu, clientul nr 1 al Volksbank pana in aceasta iarna, cand a returnat imprumutul luat de la bancherii austrieci.
 • Pozitia bancii pe plan international. Zvonuri de fuziune
Pe plan international, pozitia Volksbank nu pare sa fie foarte solida, presa straina vorbind despre o posibila retragere a bancii de pe piata ucraineana sau despre dificultatile in achitarea unei transe de 300 de milioane de euro din imprumutul primit de la statul austriac. Banca mai este citata intr-un raport al Reuters referitor la dobanzila mari practicate pentru descoperitul de cont. In plus, zeci de clienti ai bancii din alte state se plang de modul in care au fost tratati de banca austriaca. Exista de asemenea zvonuri privind negocieri intre Raiffeisen Zentralbank (RZB) si Volksbank, in vederea unei fuziuni intre cele doua mari banci austriece. Problemele Volsbank tin mai degraba de nivelul capitalului, care nu mai face fata cresterii provizioanelor pentru credite neperformante. RZB detine deja 6,1% din Volksbank si ambele banci au fost sprijinite in 2009 de guvernul austriac. In tara, cinci judecatori ieseni au intentat proces bancii, cerand anularea unor clauze abuzive.

Banca austriaca a inregistrat pe piata locala un avant foarte puternic in anii de dinaintea crizei, cand au atacat agresiv piata imobiliara. Potrivit fostului CEO Gerald Schreiner, Volksbank a avut in Romania cel mai mare profit trimestrial din istoria sa, in primavara 2009. Pretul acestui profit iese acum la iveala.
 • O disputa mai veche intre BNR si Volksbank. Remember
Volksbank a mai facut obiectul unei dispute publice in 2008, dupa ce a trimis informari catre toti clientii care aveau un credit, ca vor plati in 2009 rate mai mari fata de cele prevazute in graficele de rambursare,
scrisoare_1_Volksbank_oct_08
Foto: Hotnews
scumpirea creditelor fiind pusa pe seama politicii monetare a Bancii Nationale a Romaniei.

Guvernatorul Mugur Isarescu, a iesit public in februarie 2009, declarand ca banca centrala a luat masuri "drastice" impotriva conducerii unei institutii de credit, fara a mentiona insa la ce banca se refera. Seful BNR a subliniat ca motivul pentru care respectiva institutie de credit a fost pedepsita a fost constituit de cele 40.000 de scrisori transmise catre clienti, prin care ii anunta ca mareste dobanzile la credite din cauza ca banca centrala nu relaxeaza politica monetara. Aceeasi institutie de credit, care a trimis 40.000 de scrisori in luna octombrie, a trimis in vara 20.000 de scrisori prin care isi prezenta o oferta de credit  doar cu buletinul, sustinea Isarescu. "Masurile au fost drastice, dar nu in sensul destituirii, pentru ca o banca tot timpul trebuie sa aiba un conducator. S-a solicitat actionarului punerea in ordine la nivelul conducerii bancii pentru instabilitate emotionala. Cand am fost intrebat de ce sunt asa dur eu le-am raspuns ca sunt un ecologist si cand ati trimis 20.000 de scrisori ati taiat 4 copaci, iar cand ati trimis 40.000 de scrisori ati taiat 8 copaci", a spus Isarescu. Guvernatorul Bancii Centrale a mai explicat ca efectul scrisorilor trimise catre clientii bancii a fost "devastator si a pus toata tara pe jar". Oficialii Volksbank au negat atunci ca ar fi fost vorba despre banca lor.Din sesizarile clientilor:
Bogdan, Bucuresti
Acum cateva zile cand m-am dus la discutii cu directoarea sucursalei, la un moment dat au observat ca nu avea datele mele actualizate (desi eu le-am actualizat in sucursala in primavara) si i-a cerut administratorului de cont sa-mi aduca tipizatele sa le completez avand in vedere ca mi-am schimbat buletinul.....toate bune numai ca in momentul in care m-am uitat in hartiile aduse printre ele era si o foaie cu referire la CGA ......binenteles ca mi-am iesit din pepeni spunandu-le ca CGA nu are nici o legatura cu actualizarea datelor din sistem.

Au inceput sa dea din colt in colt ...ca erau in acelasi folder si ca din greseala au dat print la toate.....s-au linistit cand a venit doamna de la receptie care verificase si le-a gasit semnate pt ca au inceput sa zambeasca unii la altii....avand in vedere ca era si CGA semnat....
Cand am plecat mi-a pus la dispozitie textul CGA si un extras din Monitorul Oficial de care in momentul cand am semnat CGA la inceputul anului nici nu mi-au amintit.

Irina, Piatra Neamt

un exemplu este si faptul ca la unele sucursale clientii primesc AA personaliza, semnat, stampilat fara nici un fel de probleme, la alte sucursale ti se da doar semnat, la altele fara semnatura si stampila, iar alte sucursale nu dau AA deloc personalizate. un haos, fiecare sucursala face cum o taie capul.
eu, la piatra neamt, am cerut stampila pe AA pers, am fost refuzata, apoi am cerut stampila pe adresa de inaintare si functionarul a dat telefon sa intrebe pe altcineva "tu pui stampila pe adresa?" apoi am primit stampila. a doua zi, cand am revenit sa cer stampilarea tuturor paginilor AA, conform cominicatului ANPC, am fost refuzata categoric, chiar daca le-am spus ca alte sucursale asa fac. deci haos.
raspuns BNR
Foto: Hotnews

Cristina, Bucuresti
Eu n-am primit nicio notificare. Am fost azi 14.09. la sucursala Buzesti, ora 17:10 si am solicitat AA pt. studiu, dupa ce am stat o ora la coada. Am fost intrebata daca doresc AA personalizat si daca am primit notificarea. Am raspuns nu la ambele intrebari asa ca am primit AA nepersonalizat si notificarea in copie fara numar de iesire. Le-am luat si n-am semnat nimic. La creditul in 2007 cu dobanda fixa mi s-a spus ca e conform OUG 50 si nu am de ce semna AA, la cel cu dobanda variabila din 2008 va trebui sa semnez AA.
Interesant a fost ca personalul s-a plans de organizarea interna a bancii, in sensul ca in apropiere mai exista 2 unitati VSB care nu lucreaza cu clientii si nu intelegeau de ce conducerea bancii nu a organizat aceasta actiune de semnare.

Paul, Oradea
Daca cerinta verbala de a mi se semna, stampila si inregistra AA personalizat (macar atat) oferit la Sucursala Oradea, Pta Independentei marti, 14 septembrie 2010, a fost refuzata de catre ofiterul de credite pe motiv ca acesta 'nu reprezinta nimic' decat daca il semnam pe loc ambele parti, ma declar abuzat in legatura cu AA.
In baza carei legi sau ordonante pot cere semnarea, stampilarea, etc. a AA? Ca simpla precizare a recomandarilor ANPC a fost primita cu un zambet ironic.

Ionut, Bucuresti
Eu m-am lovit de refuzul bancii de a elibera AA-ul personalizat, reprezentantul bancii motivand ca nu l-a primit din centrala.Nici la insistentele mele, argumentate de OUG 50/2010 nu mi-a putut prezenta AA-ul personalizat.
S-a intamplat astazi, 14.09.2010, ora 10:00, la agentia Brancoveanu.
Mentionez ca in data de 09.09.2010 am depus o notificare la aceeasi agentie prin care solicitam eliberarea AA-ului personalizat cat mai curand, fara a primi, pana in acest moment nici un raspuns.

Beatrice, Bucuresti
A) Pt.contractele de credit ale celor trecuti pe euribor in toamna 2009 nu exista inca AA transmis din centrala catre sucursale + oferta aferenta
B) Contractele pe LEI - inteleg ca e aceeasi problema, lipsa AA

Mihai, Bucuresti
Astazi am fost la Banu Manta in jurul orelor 14-15 sa iau AA de la 3 credite:
1. credit in EUR semnat in 2005 (8%p.a. fara CR).
Am primit raspuns ca inca nu s-a stabilit AA pentru acel tip de credit.
2. credit in EUR semnat in 2007 (5,59% dobanda fixa, fara CR)
Am primit raspuns ca nu au conventia de credit, ca a solicitat-o la arhiva si mi-a zis sa revin.
Culmea este ca la acest credit chiar vroiam sa semnez AA, pentru ca era clar specificat in contract ca are dobanda fixa si nu avea CR.
3. credit in EUR semnat in 2007 cu un AA semnat la sfarsitul lui 2009 (5,59% variabila, 0,192% CR).
Initial a vrut sa-mi scrie AA dupa conventie (fara sa tina seaman de AA din 2009, ceea ce presupunea sa-mi considere dobanda fixa si nu variabila). Mi-ar fi convenit, dar oricum aveam CR de care vreau sa scap, asa ca i-am zis ca mai e un AA.
Asa ca mi-a zis iar ca solicita dosarul meu de la arhiva si sa revin.

Ceea ce mi s-a parut nostim a fost ca, la intrebarea mea cand ar avea toate datele disponibile ca sa poata sa-mi dea AA, mi-a raspuns ca nu stie si ca "sa revin cu un telefon". In tot timpul in care am vorbit cu ea, a sunat telefonul de vreo 5-6 ori fara sa raspunda. Asa ca i-am atras atentia ca oricum n-are rost sa "revin cu un telefon" ca nu raspunde nimeni. Mi-a zis sec sa revin.
In conditiile in care am asteptat cam o ora pana mi-a venit randul, asta in conditiile in care sunt sigur ca multi au lasat pe ultima zi semnatul/refuzatul AA, sunt curios de cate ori ar trebui sa "revin" la banca si cate ore sa pierd de fiecare data pentru a obtine acele AA.

Cristina, Suceava
Pe 13.09.2010, ora 16.30 sucursala Suceava, am solicitat AA personalizat si mi s-a comunicat ca nu-i permite sistemul. Am fost programata maine la ora 11...

Anca, Buzau
Abuz la VB sucursala Buzau, Luni 13.09.2010, in jurul orei 10:30:
- am fost sa iau AA, sa las rasp meu de refuz al notificarea vb, sa iau extrasurile de cont de la inceput creditarii pana in prezent si graficul de rambursare curent;
- am obtinut toate docs necesare, mai putin graficul de rambursare curent; l-am solicitat de 3 ori si de 3 ori mi s-a refuzat punerea lui la dispozitie, asta in cond in care AA este personalizat, semnat, si chiar stampilat cu stampila rotunda pe prima foaie in care imi comunica fapt ca imi da AA1. motivele invocate de vb (ca refuz la solicitarea mea de a-mi da scadentarul curent), exact in aceasta ordine: nu s-a emis; nu l-au primit inca; il are,dar nu mi-l da decat dc semnez AA.
 
primind exstrasurile de cont, le-am luat la studiat si ce am observat: iulie+august 2010 comis de risk, iar in sept 2010: comis de adminstrare, care de altfel are exact valoarea cr din scadentarul initial (cel dat cd am luat creditul in iunie 2008).
 
precizez fapt ca eu am platit un comision de administrare garantii (in suma totala de EUR 200) la data cd am incheiat conv de credit, adica pe 09.06.2008 si care apare in conv de credit la CS; iar in CG, la comision de administrare spune ca modul de calcul si cond de plata ale acestuia se stabilesc in CS.
 
maine dim merg iar la vb ptr le lasa rasp meu de refuz AA1 personalizat + solicitarea de a-mi scoate din conv ce credit clauzele abuzive, cr etc.
 
acum nici nu stiu cum sa fac cu grafic asta de rambursare curent (o sa mentionez in rasp meu de refuz AA1 ca nu mi s-a dat desi l-am solicitat de 3 ori, dar tot de atatea ori am fost refuzata, subliniindu-mi-se ca il voi primi doar dc voi semna AA1).
 
pot sa fac si plangere la OPC referitor la refuzul lor de a-mi pune la dispozitie scadentarul curent, cu mentiunea ca mi-au luat cr pana in sept 2010, iar in sept 2010, mi-au luat comision de administrare?
 
tu ce ma sfatuiesti sa fac? mi-e sa nu zica vb ca daca nu am semnat grafic de rambursare curent, inseamna ca il accept si deci accept si AA1 (dar ptr AA1 maine dim ma prezint la vb sa le las rasp meu de respingere AA1).

Valerica, Bucuresti
Eu am patit acelasi lucru azi. Nu vroiau sa-mi semneze si sa-mi dea numar de inregistrare la AA.
Preventiv, cand am intrat in banca, i-am spus domnului jurist, sau ce o fi, ca asa mi-a fost prezentat, ca am venit cu notificarile gata scrise: catre VB si ANPC si ca abia astept sa nu-mi dea AA. In paranteza fie spus, in 2 saptamani am pus 3 notificari la ANPC si nu le-a picat  bine deloc.
Cand au auzit cum pun problema, si-au amintit ca l-au redactat deja si dupa ce am refuzat sa-l iau nesemnat si stampilat cu stampila rotunda pe toate paginile si nr de inregistrare, scotand la vedere notificarea sa-mi dea nr de inregistrare pe ea, problema s-a rezolvat instant.

Catalin, Bucuresti
Sucursala SMB, doamna directoare nu doreste sa-mi puna la dispozitie un scadentar, imi spune ca merge sistemul, insa sa merg la ofiterul de credite cu care am semnat ( a schimbat locatia la Piata Operei ) ca ea nu semneaza pe scadentarul meu. Nu doreste sa-mi puna la dispozitie AA personalizat, si nu a dorit sa-mi dea un extras de cont, pe data de 11.09, ( pe 10 am avut scadenta ).

Viorel, Bucuresti
 In urma notificarii (07.09.2010) de catre mine prin care am cerut eliminarea comisionului de risc si a clauzelor abuzive, banca mi-a raspuns trimitandu-mi prin posta "clasica" oferta si  2 AA draft (am 2 credite in CHF).
In urmatoarea notificare (13.09.2010) le-am cerut sa-mi puna la dispozitie AA personalizate care sa nu includa oferta pe care mi-au trimis-o, care sa fie in concordanta cu OUG 50, L 193/2000, ..... si care sa tina cont de notificarea mea anterioara.
M-au sunat in aceeasi zi dupa o ora spunandu-mi ca AA personalizat e gata; cand am ajuns la VB (Dr. Taberei) mi-au dat cele 2 AA person. corespunzatoare contractelor, nesemnate si nestampilate si 2 planuri de ramb. semnate si stampilate pe fiecare pagina
Cu toate ca am cerut, directoarea nu a vrut sa semneze pe AA, dar la insistentele mele a intocmit o adresa in care a specificat ca mi-a pus la disp. AA person.,si in anexa graficele de ramb. si lista de tarife si comisioane a VB.
A semnat totusi pe primele pag. ale AA person. si a scris "Anexa la adr. nr....din ....
Am revenit cu o notificare (14.04.2010) in care am scris ca nu accept AA in acea forma si sa tina cont de notificarile mele anterioare
Am revenit cu o a 2 notif. in care am mentionat ca AA nu sunt semnate si stamp. pe fiecare pag., ca directorul a spus ca AA person. nu sunt doc. oficiale si de aceea nu semneaza, ca am rezerve privind autenticitatea lor si ca ii rog sa-mi puna altele la disp. conform cu recomandarile ANPC.
Toate notif. au stampila cu nr de iesire a bancii . Maine trec pe la banca si pe la ANPC.

Adriana, Bucuresti
Au fost atat de multe cat nu imi mai aduc aminte data exacta pentur fiecare - doar perioada
Din 26 august cand am primit notificarea nu modificarile am facut 10 drumuri la VB pentru a putea primi AA-ul cu numele meu pe el. Practic, l-am primit in data de 10.09.2010

In plus, domnisoara director adjunct Dana nu mai stiu cum de la VB Buzesti mi-a explicat ca extrasul de cont este contra cost, incercand sa ma sfatuiasca sa nu il mai cer.
Insa nu a gasit acest cost explicat si in lista de tarife din pacate pentru domnia sa drept urmare s-a calmat.

Oricum, asta mi s-a parut culmea.... culmilor. Asta se intampla asa cum am spus la VB Buzesti in perioada 26.08.2010 - 10.09.2010 Sa vedem ce mai zic saptamana asta ca s-a intors Big Chief din Austria


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

11504 vizualizari

 • +2 (2 voturi)    
  Nu am primit AA (Miercuri, 15 septembrie 2010, 9:24)

  Cristina [anonim]

  Inca nu am primit AA, vineri este ultima zi, si eu nu am primit actul aditional.Am fost la sucursala Regina Maria si directoarea de acolo mi-a zis ca nu are nici un act aditional la creditul meu. E haos in VOLKSBANK!!!Am depus cerere ca nu am primit AA, acum urmeaza sa ma mai duc inca odata la OPC.
  Hai sus!!!!
  • 0 (0 voturi)    
   Ce fel de AA semnam? (Joi, 16 septembrie 2010, 7:07)

   Quantikon [anonim] i-a raspuns lui Cristina

   Atentie! Eu am primit si AA si o adresa, impreuna cu acesta iar modificarile privesc chestiuni esentiale si sunt toate favorabile VOLKSBANK: dobanda fixa este modificata in dobanda variabila iar "comisionul de risc" este redenumit "comision de administrare credit". Nesimtitii intervertesc sensul OUG 50/2010 in favoarea lor.
  • 0 (0 voturi)    
   nu am primit AA nici până astăzi 16.09 (Joi, 16 septembrie 2010, 15:34)

   mirea florea [anonim] i-a raspuns lui Cristina

   Am fost de 2 ori la VB sucursala din Târgovişte pentru a le soicita să mi se dea actu adiţional la un credit auto cu dobândă variabilă , iar râspunsul ofiţerului de credite a fost că nu au AA pentru tipu acesta de credit, în lei cu dobâdă variabiă.,că nu l-au primit de la centru şi că mă vor suna ei când le primesc. Nu ştiu ce să fac, să mă adresey ANPC dâmboviţa , sau să fac o notificare către bancă prin care să le cer să-mi emită AA.
 • 0 (0 voturi)    
  urmeaza si clientii nemultumiti de BANCPOST (Miercuri, 15 septembrie 2010, 9:24)

  ymf [anonim]

  http://finance.groups.yahoo.com/group/ClientiBANCPOST_OUG_50/files/

  http://www.creditbancpost.info/
  • +2 (2 voturi)    
   Lista completa (Miercuri, 15 septembrie 2010, 10:27)

   flavian [utilizator] i-a raspuns lui ymf

   Lista completa si actualizata a grupurilor de clienti aici: http://blog.flavian.ro/2010/09/grupuri-de-clienti-pentru-diferite.html
 • +1 (1 vot)    
  Grupul clientilor nemultumiti Alpha Bank (Miercuri, 15 septembrie 2010, 9:25)

  dan79 [anonim]

  http://finance.groups.yahoo.com/group/alphaoug50/
 • 0 (0 voturi)    
  Suntem omorati cu intentie! (Miercuri, 15 septembrie 2010, 9:56)

  CLIENT BANCPOST [anonim]

  As fi dorit personal sa se scrie ceva mai mult in acest articole si despre ceilalti clienti nemultumiti ai bancilor. Clientii nemultumiti ai BancPost sunt rugati sa intre pe http://groups.yahoo.com/group/ClientiBANCPOST_OUG_50;_ylc=X3oDMTJmb2dvNzI0BF9TAzk3MzU5NzE0BGdycElkAzY4NjAxMjQ2BGdycHNwSWQDMTcwNTAwNDM3NQRzZWMDdnRsBHNsawN2Z2hwBHN0aW1lAzEyODQ1MzI3MTI- pentru a vedea cum pot fi ajutati. Suntem in plin proces de strangere de documente pentru concilierea cu banca. Daca nu se obtin cererile noastre la conciliere se va face trimiterea in judecata a BancPost. Intrati pe grup cat mai multi pentru a avea sanse de reusita! Deja ni se pun bete-n roate si suntem "asigurati" ca nu vom obtine nimic...Dar cu cat vom fi mai multi, cu atat vom avea sanse mai mari de reusita!
 • +1 (1 vot)    
  Adresa grup lupta BCR (Miercuri, 15 septembrie 2010, 10:09)

  O Gabriel [anonim]

  Adresa pentru grupul BCR este
  BCR_Ord_50_2010@yahoogroups.com
  • 0 (0 voturi)    
   buna (Miercuri, 15 septembrie 2010, 11:54)

   micutza [anonim] i-a raspuns lui O Gabriel

   multumesc frumos. ma alatur si eu.
 • +2 (2 voturi)    
  e vina BNR (Miercuri, 15 septembrie 2010, 10:13)

  mugurel ispirescu [anonim]

  De ani de zile a scapat cu buna stiinta din mana tot ce inseamna functionarea, contractele si comisioanele pe care le impun bancile.
  A preferat sa nu apere populatia si sa dea mana libera bancilor.
  Acum se vad urmarile.

  Ar fi putut foarte bine sa faca atentionari publice cu nume la cel mai mic derapaj al bancilor si atunci nu ar mai fi facut nici una prostii.

  Ar fi putut interzice toate comisioanele aditionale dobanzii pe care le impun bancile - si iar nu ar mai fi fost posibil ca bancile sa fure clientii adaugand tot felul de comisione care ajung sa egalizeze sau sa depaseasca valoarea dobanzii. In schimb BNR a inventat DAE ca un compromis prin care sa permita bancilor in continuare sa-si fure clientii prin tot felul de comisioane aditionale.

  Concluzia - lipsa de profesionalism a BNR in supravegherea bancara si urmarirea intereselor populatiei Romaniei (care ii plateste salariul).

  Pasul urmator necesar a fi facut de catre BNR - asumarea raspunderii si corectarea definitiva a derapajelor

  Poate citeste cineva de la BNR>>>>

  Am mai auzit povestea ca nu BNR ar trebui sa se implice in chestiile astea - dar atunci intrebarea mea ar fi - Cine ar fi mai in masura decat BNR sa se implice :)?
  • +1 (1 vot)    
   Exista grup si pentru BNR (Miercuri, 15 septembrie 2010, 10:28)

   flavian [utilizator] i-a raspuns lui mugurel ispirescu

   Sunt destule persoane nemultumite si de activitatea BNR.

   Grupul lor si al altor banci aici: http://blog.flavian.ro/2010/09/grupuri-de-clienti-pentru-diferite.html
 • 0 (0 voturi)    
  de ce sunt clientii nemultumiti (Miercuri, 15 septembrie 2010, 10:19)

  radu [anonim]

  lumea este nemultumita de faptul ca Volksbank nu respecta legile in vigoare si ca, in mai toate contractele de creditare face abuzuri.
  cum? prin modificari unilaterale ale contractelor, prin clauze in care pot modifica ce doresc fara a avea acceptul clientului, inclusiv valoarea dobanzii, prin perceperea unor noi comisione etc...
  Volksbank jusifica toate aceste abuzuri prin faptul ca, atunci cand au semnat contractul, clienti au fost de acord cu toate aceste clauze. De fapt, toate contractele incheiate inainte de iunie 2010 sunt incheiate in perioada in care nu exista nicio reglementre pe piata si atunci, ca si client erai obligat sa semnezi cum dorea banca, fara sa poti sa modifici sau sa negociezi ceva.
  Acum, cand exista o lege clara care reglementeaza raporturile dintre client si banca, Volksbank nu o repecta. Aceasta banca, desi este amendata constant de catre ANPC si somata sa modifice contractele conform legii, nu numai ca nu le modifica, dar continua seria abuzurilor. de exemplu, in actele aditionale trimise la clienti care au dobanda fixa in contracte, banca le modifica dobanda intr-una variabila. Iar daca nu esti de acord nu-i nicio problema, banca va modifica incepand cu 19 septembrie contractele dupa cum doreste.
  Institutiile statului trebuie sa intervina ferm si sa puna capat acestori abuzuri si ilegalitati!

  mai multe detalii puteti gasi pe forumul http://clientivb.dyndns.org/ sau http://groups.yahoo.com/group/ClientiVB_Bucuresti
 • +3 (3 voturi)    
  cu un picior in groapa (Miercuri, 15 septembrie 2010, 10:29)

  xaxxx [anonim]

  E o perioada foarte dificila pentru Volskbank si nici in ceasul al 12 lea nu sunt dispusi la negocieri,sa vedem ce face cand va fi bombardata cu mii de procese in instanta.
 • +2 (2 voturi)    
  ghiciti de ce isi permit (Miercuri, 15 septembrie 2010, 10:48)

  Radu [anonim]

  Pentru ca Isarescu avea credit la ei ii durea in pix.
  Punem pariu ca avea conditii speciale?
 • +3 (3 voturi)    
  BNR (Miercuri, 15 septembrie 2010, 10:58)

  Prebu [utilizator]

  Consider ca BNR nu va da dreptate niciodata clientilor bancari pentru simplul fapt ca ei depind foarte mult de banii bancilor. Statul este in faliment si este obligat sa se imprumute de pe o zi pe alta la banci desi avem rezerva valutara. Privind la disperarea cu care se imprumuta statul roman la banci, impresia mea este ca rezerva valutara fie nu este atat de mare fie nu mai este. Si atunci cum va inchipuiti ca BNR o sa ceara socoteala bancilor comerciale? Nu avem de partea noastra pe nimeni din organismele statului de supraveghere bancara, desi acestia sunt platiti din banii nostrii. Trebuie sa ne luptam cu ei pe toate caile permise pana lucrurile vor reveni la normal.
 • 0 (0 voturi)    
  Volksbank Neamt (Miercuri, 15 septembrie 2010, 11:10)

  Jack Inghoff [anonim]

  Acum citeva luni aveam un credit deschis la filiala sus amintita. La un moment dat m-am dus cu alta treaba pe la ei si, daca tot m-au prins, mi-au dat la semnat si pachetul de hirtii care continea noile directive BNR si, surpriza, noile CGA.

  Stiam dinainte de mizeria pe care o introduceau - comisionul de risc reputational, care pe scurt ii abilita sa-ti creasca cum vor dobinda daca depui plingere la adresa lor in fata autoritatilor sau daca povestesti la ziar ce nemernici sint. Am cautat mentiunea respectiva in CGA rind cu rind, dar pur si simplu n-am gasit-o pe moment. Mi-am spus ca probabil au eliminat-o (scandalul deja izbucnise de citeva luni) si am semnat. Intimplator, dupa ce am plecat de la banca am avut de stat la o coada si cit asteptam am recitit CGA. Bineinteles ca am dat peste comisionul de risc reputational. Mi s-a facut rau de nervi ("cit de prost am putut fi?"). M-am dus din nou la banca si i-am cerut duduiei de la registratura sa-mi dea un pic dosarul, sub pretextul ca nu sint sigur ca am scris bine CNP-ul. Mi-a cerut CI-ul, ca sa verifice ea, dar am spus ca l-am uitat in masina si ca masina e parcata de parte. Mi-a dat dosarul, am smuls declaratia prin care ma puneam de-acord cu CGA si i-am zis "a, era bine, multumesc".

  In acel moment don'soara, care era destul de draguta la o prima interactiune, s-a transformat intr-un fel de Baba Cloanta. Ton rastit, spume la gura, privire rautacioasa. Mai sa ma ia de git pentru ce facusem.

  Ca sa ajung la ce voiam sa spun de fapt: angajatii bancilor au tot atita minte cit o bibilica. De principii si discernamint nu se pune problema. Te mint si inseala dezinvolt si fara remuscari, fiindca asa li s-a ordonat. Chiar daca Volksbank sucombeaza, ii veti intilni a doua zi la urmatoarea banca, si mai dornici de afirmare. Ochii in patru!

  Eu am asteptat desfiintarea comisionului de rambursare anticipata, apoi am cumparat CHF (da, stiu, alegere proasta) de la o banca cu un curs mult mai bun si mi-am inchis creditul.
 • +2 (2 voturi)    
  bnr (Miercuri, 15 septembrie 2010, 11:19)

  vasile [anonim]

  Opa, se pare ca nici Isarescu nu mai este asa de isarescu dupa cum il tot "urca la ceruri" de fro 20 de ani incoace unii.
  Sigur a avut conditii speciale.
  Il doare undeva pe BNR. A luat apa in gura gubernatorul lui peste in loc sa vina si sa reglementeze activitatea bancilor.
  Deci nici macar nu-si face una dintre sarcinele de serviciu de baza. Adica d-l gubernator poate fi si concediat pentru asta!
  Halal banca nationala daca nu-si apara proprii cetateni din a caror taxe se lafaie.
  • +1 (1 vot)    
   Exista grup si pentru BNR (Miercuri, 15 septembrie 2010, 13:32)

   flavian [utilizator] i-a raspuns lui vasile

   Sunt destule persoane nemultumite si de activitatea BNR.

   Grupul lor si al altor banci aici: http://blog.flavian.ro2010/09/grupuri-de-clienti-pentru-diferite.html
 • +1 (1 vot)    
  VolksBank ce urmeaza? Ce lasa sa se inteleaga BNR? (Miercuri, 15 septembrie 2010, 11:56)

  Mihaillake [anonim]

  Din ce citesc in acest articol, inteleg foarte bine ca aceasta banca a intrat in mare dificultate si daca nu o preia RZB se duce dracu' si se pare ca chiar si BNR si-a luat mina de pe ea.

  Oricum camataria pe care au aplicat-o in afara tarii lor se razbuna acum, ca un bumerang.

  Sper sa nu fie de-ai nostrii prinsi cu ceva depozite pe la ei; eu nu cred incei 50.000 euro garantati de Stat in caz de faliment bancar. Acesti bani nu exista!
 • +1 (1 vot)    
  clienti BANCPOST (Miercuri, 15 septembrie 2010, 12:20)

  shmocs [anonim]

  clienti BANCPOST - treziti-va, nu mai semnati ca bostanii Actul Aditional care are o caciula de clauze ilegale in el.

  informati-va aici: http://finance.groups.yahoo.com/group/ClientiBANCPOST_OUG_50

  si aici:


  http://www.creditbancpost.info
 • 0 (0 voturi)    
  vbr (Miercuri, 15 septembrie 2010, 13:11)

  bedexe [utilizator]

  1. anii trecuti se lauda ca e pe primul loc la acordarea de credite. (inca se mai afla afisele in unele agentii )

  2. de ce oare mi s-a facut oferta de comis de rambursare 0? sa fie o lipsa de bani pe undeva?
 • 0 (0 voturi)    
  nu am primit notificarea (Miercuri, 15 septembrie 2010, 14:02)

  Florin [anonim]

  nici eu nu am primit notificarea de la VB si nici nu ma duc eu sa le solicit AA. ce se intampla daca nu semnez nimic cu ei?
  • 0 (0 voturi)    
   semnare... (Joi, 16 septembrie 2010, 11:42)

   Bogdan [anonim] i-a raspuns lui Florin

   Probabil chiar de semnam sau nu, se intampla acelasi lucru... Ei or sa faca ce vor, iar noi va tb sa ne adresam in istanta.
 • 0 (2 voturi)    
  nu am vazut nici un comentariu pertinent (Miercuri, 15 septembrie 2010, 14:41)

  *** [anonim]

  Imi pare rau dar nu am vazut nici un comentariu pertinent, nici un caz concret de abuz descris aici.
  Am stat sa-mi pierd timpul sa parcurg comentariile cititorilor dar din pacate vad doar plangeri ca nu au primit hartii si stampile...
  • 0 (0 voturi)    
   nu ai citit cu atentie (Joi, 16 septembrie 2010, 11:46)

   Bogdan [anonim] i-a raspuns lui ***

   Cei de la banca ofera AA-uri personalizate, dar nu vor s dea nr de iesire pe ele si stampila. Ca sa nu folosesti aceste contracte in istanta. Pe langa AA ei iti dau o alta hartie in care iti zice ca ti-au oferit un exemplar in conformitate cu OUG 50... cucu (dobanda variabila, redenumire comision, si neinlaturarea clauzelor abuzive.. exact invers)
   Dar daca refuza sa iti dea nr de iesire pe AA, acesta nu e act oficial.
   Uite, exemplu de abuz.
 • 0 (2 voturi)    
  n-au ce lucra (Miercuri, 15 septembrie 2010, 14:49)

  *** [anonim]

  Chiar nu e nimeni in stare sa specifice un caz concret referitor la bani, nu la hartii?De exemplu : mi-au crescut DAE de la x la y in perioada..., mi-au aplicat un comision suplimentar de z lei pt o clauza nespecificata in contractul initial.
  In conditiile acestea nu vad cu ochi buni ordananta data de guvern, deoarece mi se pare ca aici sunt numai oameni care nu au ce face si se plang de niste hartii.
  Este drept ca Euribor-ul a scazut incepand cu 2009 insa a crescut CDS-ul suveran pt Romania de la aprox 2% in august 2008 la 3,74% actualmente variind insa mult pe parcurs ( a fost chiar si peste 7% in Q1 din 2009 dupa care a scazut treptat ).
  • -1 (1 vot)    
   raspuns catre "anonimii" de mai sus (Miercuri, 15 septembrie 2010, 15:38)

   radu [anonim] i-a raspuns lui ***

   Dragii mei,
   cazuri concrete aveti si mai sus, dar daca nu doriti sa le cititi este problema dumneavoastra.

   Puteti gasi peste 3000 de cazuri concrete pe http://clientivb.dyndns.org/ sau http://groups.yahoo.com/group/ClientiVB_Bucuresti

   Iata si cazul meu concret: ieri cei de Volksbank m-au anuntat ca se introduce un nou comision in contract, comision de administrare cont. Valoarea lunara a acestui comision este de 1300 de lei. Acest comision nu exista in contract la data semnarii lui si este in contradictie cu prevederile legii (OUG 50). De asemenea, cei de la banca mi-au adus la cunostinta ca dobanda fixa se va modifica intr-una variabila, acest lucru fiind de asemenea ilegal, conform contractului cu banca eu am o dobanda fixa pe toata durata creditului.

   Sunt sigur oricum ca stiti toate aceste aspecte, dar daca doriti mai am si alte exemple similare.
 • 0 (0 voturi)    
  nemultumit (Miercuri, 15 septembrie 2010, 16:05)

  modificat dobinda [anonim]

  ieri am fost la vbr sa ridic copie a AA si mi-au spus ca dobinda trece de la fixa la variabila deoarece in contractul de credit nu e specificat fixa sau variabila, eu am luat creditul in 2007 cu dobinda fixa 5.95 la EUR. Directorul bancii mi-a spus ca daca nu-mi convine variabila poate sa-mi propuna si fixa.
  • 0 (0 voturi)    
   modificare dobanda (Miercuri, 15 septembrie 2010, 16:35)

   radu [anonim] i-a raspuns lui modificat dobinda

   mai precis ti-au propus o dobanda fixa pe o perioada de cativa ani, pana cand mai creste Libor sau Euribor, dupa care sa treci pe variabila, asa incat ei sa castige cat e posibil de mult...iar tu sa platesti peste cativa ani o posibila dobanda de 10%

   nu ti-au oferit pastrarea conditilor contractuale care prevad pastrarea dobanzii fixe pe toata durata contractului, asa cum era in contract...iata un alt abuz
 • 0 (0 voturi)    
  BT (Miercuri, 15 septembrie 2010, 17:13)

  DCbli [anonim]

  De Banca Transilvania nu zice nimeni nimic? Au si ei o clauza abuziva prin care : Schimbarea nivelului dobânzii se poate face la iniţiativa băncii ca efect al politicii acesteia în raport cu costul resursei şi se va aplica la soldul creditului existent la data modificării dobânzii“ această reglemntare încălcând prevederi legale - art. 40 din cadrul OUG nr. 50/2010, respectiv , art. 9 ind. 3 din OG nr. 21/1992 modificată, Legea nr. 193/2000 republicată şi modificată, s.a..
  • 0 (0 voturi)    
   BT (Miercuri, 15 septembrie 2010, 23:36)

   CPETRE [anonim] i-a raspuns lui DCbli

   Am inceput in 2008 cu un cred la BT cu o dobanda de 9,75. Spre sfarsitul aceluias an mi-au marit dobanda fara sa ma anunte la 10,5. Anul acesta le-am trimis o scrisoare prin care ii anuntam ca mi-au scazut veniturile si ii rugam sa-mi mai scada dobanda. Au scazut la 10 si atat.
   Va rog, daca stie cineva daca se poate recupera diferenta platita in plus de la dobanda initiala sa-mi spuna si mie.
 • 0 (0 voturi)    
  HAOS TOTAL LA VOLKSBANK! (Miercuri, 15 septembrie 2010, 17:29)

  ggjupanu [utilizator]

  Este un HAOS total in Volksbank Romania. Functionarii , la diverse intrebari ale clientilor stiu sa raspunda asa:

  - "nu stiu ce sa va raspund la aceasta intrebare"
  sau
  -"Banca isi rezerva dreptul de a modifica...bla bla bla".
  sau
  - daca soliciti vreun document "reveniti"

  Deci e usor sa fii angajat Volksbank, daca mai stii sa fii si nesimtit, hot si incompetent as putea zice ca ai sanse foarte mari sa te angajezi la "statul in stat" asa cum ii mai zic eu la Volksbank.
  • 0 (0 voturi)    
   Volksbank este pe năsălie ! Gata ! (Miercuri, 15 septembrie 2010, 20:47)

   Mitica (Palarierul) [anonim] i-a raspuns lui ggjupanu

   Situaţiile relatate seamănă foarte mult cu cele de la Banca Turco - Română când a început să le sune clopotul de îngropăciune - sau poate mai bine zis - să le cânte muzeinul cu glas subţire din minaret chemarea la rugăciunea cea de pe urmă.

   În curând vor intra în incapacitate de plată (până pe la Sfântul Andrei), iar depunâtorii vor fi despăgubiţi de BNR din banii de la Fondul de Garantare a Creditelor.

   Plăţile efective se vor face prin Raiffeisen Bank - care va prelua activele şi obligaţiile Volksbank, după cca 1 an de la faliment - cam atunci când va veni Moş Niculae 2011 sau 2012.

   Depunătorii mai importanţi se vor cunoaşte pe la Tribunalul Bucureşti în calitate de intimaţi, devin în timp foarte intimi unii cu alţii, dar vor rămâne cu buza umflată.

   Iată pe scurt povestea viitoare a faimoasei Volksbank România.

   .
   • +1 (1 vot)    
    opinie (Miercuri, 15 septembrie 2010, 22:26)

    opinie [anonim] i-a raspuns lui Mitica (Palarierul)

    mai sus vad numai lamentari si discutii care nu au nici un fond. la forumuri si bloguri suntem campioni. dar am si eu o intrebare simpla: cine a semnat contractele respective(indiferent de banca) nu voi?? acum ce asteptati? sa va faca cineva pomana sa scapati de ce v-ati asumat prin contract? dati dovada de caracter maxim ce sa zic... un singur lucru va spun... orice zvon tampit pe care il alimentati creaza reactii in lant care vor rezulta in colaps economic si somaj chiar si pentru cei care nu au credit si nici nu lucreaza in sistem... asa ca dati-va doua palme si ganditi-va ce faceti mai intai.
    • -1 (1 vot)    
     ...doua palme (Miercuri, 15 septembrie 2010, 22:48)

     radu [anonim] i-a raspuns lui opinie

     Dragul meu anonim,
     sper sa faci parte din restransa categorie a persoanelor care nu inteleg si ca nu esti platit de banci...

     sa iti raspund...atunci cand nu exista cadru reglementat pe piata, bancile puteau trece in contract ce doreau, fara sa ai posibilitatea de negociere a contractului. asadar semnatura clientului banci a fost de nevoie nu a fost nimic negociat si stabilit de comun acord...de aici si toate abuzurile ulterioare...

     chiar daca s-a semnat pe comisioane sub diverse forme pe un termen de 12 luni, bancile au continuat sa il perceapa in continuare;
     chiar daca euribor, libor au scazut si cu 300%, banca nu a micsorat dobanzile, din contra..
     .asadar aici nu e vorba de caracterul clientilor ci de cel al bancilor.

     iar acum, cand exista o lege clara care stabileste un cadru de reglementere in conformitate cu cerintele UE, cand clientul a inceput sa aiba drepturi, banci ce fac...nu respecta legea...

     asa ca te rog sa iti pastrezi palmele pentru tine sau ofera-le managerilor acestor banci...
 • 0 (0 voturi)    
  AA volskbank (Miercuri, 15 septembrie 2010, 22:37)

  stavarache adi [anonim]

  am un credit in chf cu 4.25 dobanda, (nu se specifica ca e fixa) plus un CR lunar; am primit un AA in care aveam dobanda variabila libor 3m + 3.65% iar CR l-au redenumit comision administrare(riscuri) si l-am refuzat; mi-au propus un alt contract cu dob fixa 3.75 pe 7 ani + acelasi com administrare si apoi se revine la primul AA(cel care l-am refuzat oficial) si nu stiu ce sa fac
  • 0 (0 voturi)    
   ce sa faci (Miercuri, 15 septembrie 2010, 22:58)

   radu [anonim] i-a raspuns lui stavarache adi

   nu ceda, ce ti-a propus banca e ilegal. citeste OUG 50 si vei vedea de ce este ilegal.
   vezi mai multe info pe http://clientivb.dyndns.org
  • 0 (0 voturi)    
   AA volksbank (Sâmbătă, 18 septembrie 2010, 2:15)

   bogdan [anonim] i-a raspuns lui stavarache adi

   Salut !
   azi am fost la Volksbank Tm, agentia 2 -mi-au propus ,, cf.OUG 50 sa-mi schimbe AA-ul la un credit din 2007 in CHF cu dob.fixa/25 ani in AA cu dob variabila (Libor 3 L+ 3,65%) si comisionul de risk va fi comision administrare credit (l-au rebotezat).
   Am refuzat propunerea lor (desi aparent rata lunara era mai mica acum cu 30 CHF) si am solicitat printr-o cerere pastrarea dob.fixe cf.ctrct .din 2007 si eliminarea completa a comisionului de risc cf. oug 50. Nu am semnat AA-ul lor/ Cererea facuta mi-au stampilat-o / inregistrat-o / o sa merg si la Protectia Consumatorului eventual in instanta.
   Sunt nishte nenorociti!
 • 0 (0 voturi)    
  NEMULTUMITI DE CREDIT EUROPE BANK (Joi, 16 septembrie 2010, 9:53)

  carmen [anonim]

  http://finance.groups.yahoo.com/group/crediteurope_bank/
 • 0 (0 voturi)    
  Clienti OTP nemultumiti (Joi, 16 septembrie 2010, 10:19)

  OTP Bank [anonim]

  http://finance.groups.yahoo.com/group/Clienti_OTP_bank_OUG_50/
 • 0 (0 voturi)    
  Mai exista vreun dobitoc cu depozite la VB? (Joi, 16 septembrie 2010, 10:23)

  Daria [anonim]

  Intreb si eu ca in atare context, si in conditiile in care aceasta banca nu cedeaza si continua sa incerce mentinerea acelorasi dobanzi si comisioane impotriva clientilor, starnind URA justificata a acestora, provocand in populatie atitudini anti-bancare, in mod sigur aceasta banca Volksbank isi va pierde rapid credibilitatea deponentilor si mai ales a actionarilor si se va duce in faliment. Si nu cred ca in aceste conditii e bine sa ai bani la ei, indiferent ce dobanda ti se ofera!
  Cind 3000 clienti se lupta cu banca, viitorul ei nu este deloc roz!
  • 0 (0 voturi)    
   VOLKSBANK (Vineri, 8 octombrie 2010, 20:29)

   vasile.warma [anonim] i-a raspuns lui Daria

   ce legatura au depozitele de la volksbank romania cu neintelegerea iscata de de numirea unui comision care nu e in oug 50 ?dca se numea altfel va convenea ? ce legatura are "incapacitatea" guvernantilor ca au facut o ou pe genunchi pe care d-nii senatori au votat-o in dorul lelii? ce vina avem ca ii avem ? ce mai discutam pe la tv si nici macar nu amintels nimic din oug , mai ales acei avocati care acum strnag banii , nu sunt multi doar 50 pe cap de client,....romania tara tuturor posibilitatilor ,asta e ! mai discutam cum am zis mai sus cand se vor modifica acei indici calculul de dobanda al fiecaruia cu dob variabila , sa vedeti atunci bucurie colectiva !!!
 • 0 (0 voturi)    
  Eu zic sa va retrageti banii de la acesti camatari (Joi, 16 septembrie 2010, 18:11)

  client [anonim]

  Cred ca cel mai indicat pt cei care au depozite la Volksbank sa le retraga cat mai repede ca sa nu pateasca ca la FNI. Apropo S.O.Vantu e liber
 • 0 (0 voturi)    
  lipsa de responsabilitate (Joi, 16 septembrie 2010, 20:54)

  ale [anonim]

  eu am un credit la vb
  nu am avut probleme
  lucrez cu buzesti si sunt foarte multumit
  ref la oug instanta va hotari in final.angajatii nu au nici o vina .
  astazi am fost acolo si nu era haos
  am fost preluat de o domnisoara desi initial mi-au spus ca ma vor programa
 • 0 (0 voturi)    
  Urmeaza un mare FNI BANCAR!!! (Joi, 16 septembrie 2010, 22:32)

  Dino [anonim]

  Se pare ca asa cum au comentat pe surse in niste articole niste confidentiali din BNR, aceste grupuri de pe net vor duce la pierdera increderii in cateva banci care le va fi fatala; e clar, ca unele banci se vor prabusi.
  Deci mare atentie la depozite! revine la moda "salteaua"??? Aurul? Ardelenii?

  Nici nu stiu cum sa plasez banii; probabil cel mai sigur e la CEC si la trezorerie.
  • 0 (0 voturi)    
   urmeaza pe naiba (Joi, 23 septembrie 2010, 12:35)

   gigel [anonim] i-a raspuns lui Dino

   Unii oameni n-au inteles ca au semnat un contract cu banca si ca trebuie sa-si respecte obligatiile. Cred ca au stiut cat de mare e rata. Banca este legat acoperita de legi care potential pot sa-i diminueze sumele incasate, cititi mai bine contractul. Va pot imputa voua diferentele.

   Celor care cred ca vor obtine in instanta altceva decac ce scrie in contract le spun ca se agita degeaba.

   Singura solutie pentru cei care cred ca o anume banca ii pacaleste cu ceva e o refinantare la o banca mai cinstita.
 • 0 (0 voturi)    
  comision de risc vb (Joi, 16 septembrie 2010, 23:13)

  criatina [anonim]

  Daca nu am posibilitatea(financiar) de a ma inscrie intr-un proces colectiv dar am refuzat AA personalizat si am facut sesizari ANPC ,la un eventual castig al procesului,hotararile judecatoresti vor fi aplicate si clientilor care nu au actionat in instanta?Rog raspuns
 • 0 (0 voturi)    
  Raspuns pt. Criatina (Vineri, 17 septembrie 2010, 10:33)

  Stefan [anonim]

  NU...fiecare hotarare judecatoreasca e valabile NUMAI pt. procesul respectiv. Insa creaza un precedent de "caz deja judecat" si judecatorii dau aceiasi solutie in 99% din cazuri. Si atunci merita sa incerci chiar cu bani imprumutati, ca ii vei recupera.
  Poti sesiza de mai multe ori ANPC, de fiecare daca cind banca iti incaseaza ceva in plus ilegal.
  In functie de situatie mai poti face plangere penala (care nu costa nimic), daca ti se iau bani din cont fara justificare sau nu ti se restituie suma incasate ilegal.
  Deocamdata calea ANPC este cea mai eficienta.
  • 0 (0 voturi)    
   volskbank (Sâmbătă, 2 octombrie 2010, 10:48)

   alina dasianu [anonim] i-a raspuns lui Stefan

   Vreau sa ma alatur unui grup,am un credit imobiliar ipotecar la care mi se retine abuziv comisionul de risc iar acum vor sa-mi modifice dobanda din fixa in variabila. Ma puteti ajuta?
 • 0 (0 voturi)    
  BNR-Strutul (Vineri, 24 septembrie 2010, 9:42)

  dan [anonim]

  BNR adopta politica strutului. Ba se face ca nu stie, ba se face ca nu e treba ei. Dar treaba cui este camataria din Romania? Ma gandesc ca inclusiv BNR ar trebui data in judecata pt nesimtire. Ei gata, au rezolvat: nu intra in atributiunile lor. Nu stiu, nu se sesizeaza, nu e treaba lor, nu iau masuri, ... Gata am rezolvat.
 • 0 (0 voturi)    
  OUG 50 - ATENTIE , la amanunte !!! (Duminică, 3 octombrie 2010, 15:43)

  vasile.WARMA [anonim]

  OUG 50-Cititi cu atentie , daca se introduce ACUM la creditele existente (DESI IN DIRECTIVA EUROPEANA SCRIE CA NU SE APLICA LA CREDITELE CU IPOTECA SI RETRAOCTIV la creditele acordate deja conform legilor nationale existente in momentul aplicarii directivei !!!!)cu dobanda variabila calculul cu acei indici de referinta-LIBOR/EURIBOR +marja , chiar daca rezulta o dobanda acum mai mica-reducere de la banca a marjei- sau egala cu cea pe care o avem CINE ESTE CEL CARE CASTIGA atunci cand economia europeana incepe sa se stabilizeze ,si sa creasca ??? STATUL in primul rand , prin impozitul pe profir si cine va pierde in primul rand =CLIENTUL. care va plati o dobanda calculata trimestrial la niste valori de indici mai mari…ASTA NU O SPUNE NIMENI ,cand va fi LIBOR/EURIBOR-ul mare cui ne vom mai plange ????O sa zicem , mai bine ne lasau in pace si nu nhe bulversau acum .Scapam de un comision de 0.1 adica 1.2% pa an si vom avea la un moment dat o dobanda cu 3-4 puncte (daca nu mai mult) mai mare !! Vedeti evolutia LIBOR/EURIBOR si calculati !!!! AICI E TOATA ESENTA OUG , sa vezi atunci sughituri !!!!!!
 • 0 (0 voturi)    
  am nevoie urgent de un sfat (Marţi, 19 octombrie 2010, 22:15)

  manuela [anonim]

  dupa ce am primit AA prin care contractul era aliniat la OUG50,am facut o notificare la banca prin care nu sant de acord cu semnarea lui si cer eliminarea comisionului de risc. Ca raspuns banca ma chemat la negocieri si mi-a oferit scaderea comisionului de risc la jumate(denumit in continuare comision de administrare)si scaderea marjei dobanzii curente la 3,24 de la 3,39 oferita in AA. Asta mi-ar scade rata cu 110 CHF. ce sa fac? ,daca semnez si se clarifica legea mai pot beneficia apoi de scoaterea totala a comisionului de risc?


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by